Briose si checuri / Retete de prajituri

Chec cu banane si dulce de leche

Tocmai ce-am descoperit ca aveam niste banane prea bine coapte :)) si primul lucru care mi-a venit in minte a fost ca trebuie sa fac un chec cu banane, scaldat in sos de dulce de leche. Imi pare rau ca imaginile nu pot reda intocmai cat de bun este acest chec. Noi ne-am lins pe degete. :)))

Chec simplu cu banane

Ingrediente

  • 100 g zahar
  • 100 g unt
  • 3 banane bine coapte
  • 2 oua
  • 2 cani faina
  • 1 praf de copt
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 200 g dulce de leche
loading...

Mod de preparare Chec cu banane si dulce de leche:

Untul moale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pana acesta se topeste si untul devine pufos ca o crema. Adaugam apoi ouale unul cate unul amestecand bine dupa fiecare. Cand ouale sunt bine incorporate punem bananele pasate cu furculita si omogenizam. Faina o amestecam cu praful de copt si o incorporam usor in compozitie. Ciocolata o taiem bucatele cu cutitul si o adaugam la final.

Turnam compozitia intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 40-45 de minte. Se face proba cu scobitoarea.

Se lasa la racit in tava, apoi se rastoarna pe un platou.

Dulce de leche il amestecam cu cateva linguri de lapte, pana ajunge la consistenta dorita.

Se toarna peste deliciosul chec de banane si se portioneaza.

Chec cu banane

Tags: , , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

38 Comentarii

  1. Intru salivez si plec. Sunt la dieta! Dar un lucuru pot sa iti spun: yumm, yumm!

  2. Nici eu nu am voie dulce dar o feliuta nu pot refuza.
    Minunat arata.
    Pupici!

  3. Cuscra, asta-i innecat in dulce de leche… ca la scaldat ramine putintel… Hai arunca si la mine o feliuta ca ies in balcon, da ?! Chiar daca incerc sa slabesc, nu refuz o felie…

  4. vaiii!!cat de delicios poate sa arate :))!!O zi frumoasa!!!

  5. Arata minunat, delicios si apetisant!
    O seara foarte p;acuta!

  6. Anonymous says:

    asta da e pe gustul meu! sant o norocoasa ca pot gasi dulce de leche cu tonele si la pret super ieftin. merci miha,o sa-l execut chiar acum. o intrebare, te rog: prajitura noire e prajitura la care sa faci: mmmmmmmmmmm!!!! uauuu!! ??? ma obsedeaza de cand am vazut-o si nu stiu ce sa fac 🙁 . un salut, mihaela.

  7. Mihaela, la prajitura Noire e chestiune doar de gusturi. Avand o consistenta gelatinoasa nu e pe placul tuturor. Daca iti place Panna Cotta o sa-ti placa si prajitura asta.
    Imbratisari cu drag! Si spor la facut chec. 😉

  8. Multumesc Gratiela! Seara buna si tie! :*

  9. Fantezie in bucatarie, multumesc! Seara frumoasa si tie! :*

  10. Cuscra, prinde-o!!! :))))
    Pupici!

    PS: da’ tu unde vrei sa mai slabesti? :))))

  11. Maria, te servesc cu drag! Cand vii? :))

  12. Da da Minoki…yumm yumm… :)))

  13. Arata super!Nu vreau sa imi inchipui ce gust delicios are!

  14. Que delicia de pastel.

    Saludos

  15. L’image est délicieuse tout comme le gâteau j’en suis certaine
    Je te souhaite une belle soirée
    Valérie

  16. oooooo, ce bine arataaaaaaaaaaaaaaa

  17. Te inseli Miha, imaginile redau chiar perfect cat de delicios este!

  18. Oau, arata tare bine, pot doar sa-mi clatesc ochii! 🙁 pup!

  19. Ce bine arata!!! Pot sa ma servesc???

  20. Ma topesc de tot cand vad checul asta .:)

  21. De-a dreptul terifianta combinatia. Letala, distrugatoare de papile. Extaz pîna la inconstienta…
    Ma duc sa mai dorm olecuta, poate visez ceva frumos.
    Pup xo

  22. Deosebit!Imi place glazura!

  23. Miho, ia si tu checul ala si vino la mine pe blog ca e dezmat total! Azi e ziua mea si dau de baut la toata lumea!

  24. euuuuu………chiar te uraaaaaasc!!!!!…cu asemenea chec apari???sa lesin!!!!….sa ma tavalesc!!!!!!sa dau coltzu uitandu ma la checul ala…..?asta este crimaaaa!!!!!!!si te pedepsesc!!!!!….acusik sa mi dai tot checul!!!!numai mieeeee!!!!!

  25. Elena, ma declar vinovata!!! :))))

  26. Multumesc Teo! Glazura e super, o mananci si fara chec. :))))

  27. Pupici Maya! Sper ca ai visat frumos! :))

  28. Lia, te prelingi ca glazura aia? :))))

    Te pupic!

  29. Licuta, nici nu mai incape vorba. Oricand esti binevenita si te poti servi dupa pofta inimii. :)) Pup!

  30. Pupici Adela. De ce numai atat?

  31. Multumesc Claudia. Vorbele tale nu pot decat sa ma bucure. Pupici!

  32. Multumesc Amoush! Esti atat de draguta! Pup!

  33. Valerie, merci! Une belle soirée! :*

  34. Saludos Jose Manuel! 🙂

  35. Multumesc Raluca! :*

  36. atlantik says:

    ce bine ar fi daca toata lumea ar sti cei aia ,,dulce de leche,, Ai vazut un film spaniol si ai uitat deja ca in frumoasa limba romaneasca se numeste ,,lapte condensat,, halal Romani……

    • Eu zic ca ar fi mai bine sa te documentezi inainte de a lasa comentarii pe bloguri, comentarii cu care a-i putea sa dai cu bata-n balta.

      Laptele condensat e una, dulce de leche e alta. Dulce de leche se obtine prin caramelizarea laptelui condensat indulcit, dar nu sunt acelasi lucru. Dulce de leche este denumirea sub care este cunoscut acest caramel. Probabil ca n-ai fost prea atenta cand ai vizionat filmul ala spaniol 😀

  37. Buna,diferenta dintre laptele condensat si dulce de leche este una foarte mica,dulce de leche are continut mai mare de zahar si se fierbe sau se prepara ,cum vreti sa-i spuneti mai mult ca timp,dulcele de leche contine si bicarbonat.Eu prepar de ceva vreme in casa si il las in punctul in care il doresc,ceva mai deschis la culoare este lapte codensat si fiica mea il vrea pe biscuiti sau il las ceva mai mult la fiert si devine mai cremos si ceva mai inchis la culoare si il folosesc mai des pentru creme.Este bun in ambele cazuri.In Spania se gaseste in cutii de pana 500 ml cu denumirea clara de lapte condensat si Dulce de leche.Dulce de leche este mai scump ca pret.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Briose cu fulgi de ciocolata

Briose cu fulgi de ciocolata

Mod de preparare Briose cu fulgi de ciocolata: Intr-un bol mixam untul moale (lasat la temperatura camerei) cu un praf de sare si zaharul pana devine cremos si nu se mai simt granule de zahar. Adaugam pe rand ouale, mixand bine dupa fiecare. Punem iaurtul si esenta de vanilie, apoi […]

Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata

Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata

Mod de preparare Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam in continuare pana obtinem o bezea ferma si lucioasa. Punem peste bezea uleiul si esenta de vanilie dupa gust si amestecam usor. Presaram nuca […]

Briose cu cacao si ciocolata alba

Briose cu cacao si ciocolata alba

Mod de preparare Briose cu cacao si ciocolata alba: Ouale se mixeaza cu zaharul si un praf de sare, pana se albesc si aproape ca-si tripleaza volumul. Se adauga esenta de vanilie, apoi apa minerala si uleiul putin cate putin, mixand continuu. Peste aceasta compozitie se cerne faina amestecata cu […]

Chec pufos cu cacao si portocale

Chec pufos cu cacao si portocale

Mod de preparare Chec pufos cu cacao si portocale: Mixeaza galbenusurile cu zahar, pana se albesc si devin ca o crema. Adauga treptat uleiul, sucul proaspat de portocale, coaja de portocale si esenta de vanilie. Amesteca praful de copt cu faina si cerne peste compozitie. Amesteca pana se incorporeaza toata faina. […]