Briose si checuri / Retete de prajituri

Chec cu banane

Un chec cu banane absolut delicios si aromat. Merita incercat, copii mei il adora 😉

Chec cu banane

Ingrediente

  • * 3 oua
  • * 120 g zahar
  • * 50 g unt topit
  • * 2 banane
  • * 1 lingurita praf de copt
  • * 200 g faina
  • * 3 linguri bilute de ciocolata
  • * esenta de vanilie

Mod de preparare Chec cu banane:

Ouale se mixeaza cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleaza volumul. Se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana compozitia devine densa ca o crema, apoi adaugam untul topit.

Bananele se paseaza si se incorporeaza in crema de oua, impreuna cu esenta de vanilie si bilutele de ciocolata.

La sfarsit incorporam usor faina amestecata cu praful de copt.

Compozitia o turnam intr-o tava unsa cu unt

si dam la cuptor la foc mediu pana se rumeneste. Se face si proba cu scobitoarea.

Se lasa la racit in tava, se rastoarna pe platou si se pudreaza cu zahar din abundenta.

Chec cu banane

Tags: , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

9 Comentarii

  1. si eu fac chec cu banane .este o bunatate !

  2. [emotikon oftind de pofta]

  3. [de fapt unul lingindu-se pe bot, tot de pofta]

  4. la mine pe blog te asteapta un premiu

  5. si mie imi place bunataea asata 🙂
    ai un premiu la mine pe blogdaca ai palcere sa vi sa-l ridici

  6. Minunat este!!! O nebunie care poate fi mancata ca atare, alaturi de un pahar cu lapte sau ceai si dimineata la micul dejun. Pitica mea este topita dupa el! Felicitari! Iti promovez cu mare drag retetele si site-ul pentru ca le-am testat si toata pana acum au fost minunate!

  7. Raluca says:

    la ce temperatura setam cuptorul?

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Briose cu fulgi de ciocolata

Briose cu fulgi de ciocolata

Mod de preparare Briose cu fulgi de ciocolata: Intr-un bol mixam untul moale (lasat la temperatura camerei) cu un praf de sare si zaharul pana devine cremos si nu se mai simt granule de zahar. Adaugam pe rand ouale, mixand bine dupa fiecare. Punem iaurtul si esenta de vanilie, apoi […]

Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata

Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata

Mod de preparare Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam in continuare pana obtinem o bezea ferma si lucioasa. Punem peste bezea uleiul si esenta de vanilie dupa gust si amestecam usor. Presaram nuca […]

Briose cu cacao si ciocolata alba

Briose cu cacao si ciocolata alba

Mod de preparare Briose cu cacao si ciocolata alba: Ouale se mixeaza cu zaharul si un praf de sare, pana se albesc si aproape ca-si tripleaza volumul. Se adauga esenta de vanilie, apoi apa minerala si uleiul putin cate putin, mixand continuu. Peste aceasta compozitie se cerne faina amestecata cu […]

Chec pufos cu cacao si portocale

Chec pufos cu cacao si portocale

Mod de preparare Chec pufos cu cacao si portocale: Mixeaza galbenusurile cu zahar, pana se albesc si devin ca o crema. Adauga treptat uleiul, sucul proaspat de portocale, coaja de portocale si esenta de vanilie. Amesteca praful de copt cu faina si cerne peste compozitie. Amesteca pana se incorporeaza toata faina. […]