Eurocas Shop - ingrediente - materii prime cofetarie si patiserie
 
Briose si checuri / Retete de prajituri

Chec cu banane

* 3 oua
* 120 g zahar
* 50 g unt topit
* 2 banane
* 1 lingurita praf de copt
* 200 g faina
* 3 linguri bilute de ciocolata
* esenta de vanilie

Ouale se mixeaza cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleaza volumul. Se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana compozitia devine densa ca o crema, apoi adaugam untul topit.

Bananele se paseaza si se incorporeaza in crema de oua, impreuna cu esenta de vanilie si bilutele de ciocolata.

La sfarsit incorporam usor faina amestecata cu praful de copt.

Compozitia o turnam intr-o tava unsa cu unt

si dam la cuptor la foc mediu pana se rumeneste. Se face si proba cu scobitoarea.

Se lasa la racit in tava, se rastoarna pe platou si se pudreaza cu zahar din abundenta.

Tags: , , ,

Comentarii prin facebook

7 Comentarii

  1. si eu fac chec cu banane .este o bunatate !

  2. [emotikon oftind de pofta]

  3. [de fapt unul lingindu-se pe bot, tot de pofta]

  4. la mine pe blog te asteapta un premiu

  5. si mie imi place bunataea asata :)
    ai un premiu la mine pe blogdaca ai palcere sa vi sa-l ridici

  6. Minunat este!!! O nebunie care poate fi mancata ca atare, alaturi de un pahar cu lapte sau ceai si dimineata la micul dejun. Pitica mea este topita dupa el! Felicitari! Iti promovez cu mare drag retetele si site-ul pentru ca le-am testat si toata pana acum au fost minunate!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Mai multe rețete...

Chec simplu cu lapte condensat

Chec simplu cu lapte condensat

Mod de preparare Chec simplu cu lapte condensat: Intr-un castron amestecam faina cu amidonul, zaharul pudra, praful de copt si un praf de sare. Turnam apoi laptele condensat si laptele simplu mixand usor pana la omogenizare. Aromam dupa gust cu esenta de vanilie. Vom obtine un aluat ca o smantana […]

Chec pufos cu nuca si cacao

Chec pufos cu nuca si cacao

Mod de preparare Chec pufos cu nuca si cacao: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Cand spuma s-a intarit bine adaugam zaharul si mixam in continuare pana obtinem o bezea ferma si lucioasa. Separat frecam galbenusurile cu cele 4 linguri de ulei. […]

Chec cu portocale

Chec cu portocale

Mod de preparare Chec cu portocale: Untul moale, tinut la temperatura camerei, se mixeaza cu zaharul pana devine cremos. Se adauga apoi ouale, unul cate unul mixand bine dupa fiecare. Punem si coaja de portocale si la sfarsit incorporam faina amestecata cu laptele praf, praful de copt si un praf […]

Chec cu lamaie

Chec cu lamaie

Mod de preparare Chec cu lamaie: Untul moale, lasat la temperatura camerei, il mixam cu zaharul pudra si cu zaharul aromat cu lamaie. Zaharul aromat cu coaja de lamaie l-am avut pregatit dinainte. Am pregatit o pudra de lamaie dupa reteta de AICI pe care am amestecat-o apoi cu zahar […]