Briose si checuri / Retete de prajituri

Chec cu branza si ciocolata

Ideea acestui chec cu branza si ciocolata mi-a venit din necesitate :)) Aveam niste ciocolata de la Mos si nu stiam ce sa fac cu ea. Dupa o scurta, dar minutioasa cautare prin frigider, am decis sa fac un chec cu branza, pe care l-am imbunatatit :)) cu crema de ciocolata.

Chec cu ciocolata si branza

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • * 100 g unt
  • * 150 g branza Almette
  • * 200 g zahar
  • * 3 oua
  • * 220 g faina
  • * 1 praf de copt
  • * esenta de vanilie
  • * Pentru umplutura: 
  • * 100 g ciocolata
  • * 150 g frisca lichida
  • * Pentru decor:
  • * 100 g frisca lichida
  • * bilute de ciocolata
loading...

Mod de preparare Chec cu branza si ciocolata:

Untul moale la temperatura camerei l-am mixat bine impreuna cu crema de branza. Am adaugat 100 g zahar (pudra) si am mixat pana am obtinut o crema fina.

Ouale le-am separat, galbenusurile adaugandu-le in crema de branza, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. Faina am amestecat-o cu praful de copt si am adaugat-o la crema, mixand usor.

Albusurile le-am batut spuma tare cu un praf de sare. Am adaugat restul de zahar si esenta de vanilie si am mixat pana am obtinut o bezea lucioasa. Am turnat peste amestecul cu branza si am omogenizat.

Am copt in tava de chec tapetata cu hartie de copt, la foc mediu, pana s-a rumenit deasupra.

Umplutura:

Ciocolata se topeste impreuna cu frisca, se omogenizeaza si se da la rece. Cand incepe sa se intareasca se mixeaza pana obtinem o crema pufoasa.

Checul racit il taiem in felii potrivit de groase. Tava in care am copt se tapeteaza cu folie alimentara.

Ungem fiecare felie de chec cu crema de ciocolata si reconstruim checul in tava.

Chec cu ciocolata si crema de branza

Se acopera cu folie si se da la frigider pentru minim 1 ora. Se orneaza cu frisca si bilute de ciocolata.

Portionarea se va face oblic, astfel incat dungile de crema vor fi paralele ­čśë

Chec cu crema de branza

Tags: , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

11 Comentarii

  1. Foarte fromos Miha! Nu te-am mai vizitat de mult si acum deja poftes la tot ce vad! Mari complimente! xo

  2. Multumesc Nina draga! Ma bucur ca ai trecut in vizita! Te pup!

  3. Hi Miha,

    foarte original├Ą Idee cu succes mare. Compliment

    Salut├Ąri Jacob

  4. Multumesc mult Jacob! ­čÖé

  5. FOARTE INTERESANT, FELICITARI, CRED CA ESTE SI FORTE BUN.

  6. Ce re┼úet─â ingenioas─â! ┼×tiam eu c─â pe blogul t─âu o s─â g─âsesc ceva deosebit! Felicit─âri!

  7. Genial! Si mie imi ploua in gura grav…

  8. Draga mea, te asteapta un premiu la mine pe blog ! Un weekend minunat iti doresc ­čśë

  9. Miha, 3 saptamini de retete am de uitat pe la tine. O idee minunata cu checul. Un sfirsit de saptamina minunat! Cami

  10. Bun─â, felicit─âri pentru blog! Re╚Ťeta asta mi-a amintit de una din copil─ârie, mama mea preg─âtea un chec alb ╚Öi unul cu cacao, alterna feliile ╚Öi le umplea cu creme de fri╚Öc─â, ciocolat─â, vanilie, etc. Ea t─âia blatul checului pe orizontal─â ca la tort, sau bastona╚Öe lungi, apoi dup─â ce-l umplea cu crem─â t─âia felie de chec normal─â ╚Öi ar─âta exact ca o felie de tort. C├ónd t─âia bastona╚Öe din blaturi, felia ar─âta la final ca o tabl─â de ╚Öah. Mi-am amintit c├ót de bunu╚Ť era…

  11. marilena, am si eu o reteta asemanatoare cu ceea ce spui tu si chiar mi-am propus de cateva zile sa o fac. Sa vad cand voi gasi ceva vreme…:)

    O zi buna si multumesc de vizita si aprecieri!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe re╚Ťete...

Briose bicolore

Briose bicolore

Reteta de astazi de Briose bicolore este o reteta simpla, care pur si simplu nu are cum sa nu iasa ­čÖé Briosele sunt minunate, pufoase si cu miezul umed. Sunt rapide si cu ingrediente la indemana. Reteta am facut-o de mai multe ori pana acum, copiii sunt foarte incantati daca […]

Briose cu fulgi de ciocolata

Briose cu fulgi de ciocolata

Mod de preparare Briose cu fulgi de ciocolata: Intr-un bol mixam untul moale (lasat la temperatura camerei) cu un praf de sare si zaharul pana devine cremos si nu se mai simt granule de zahar. Adaugam pe rand ouale, mixand bine dupa fiecare. Punem iaurtul si esenta de vanilie, apoi […]

Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata

Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata

Mod de preparare Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam in continuare pana obtinem o bezea ferma si lucioasa. Punem peste bezea uleiul si esenta de vanilie dupa gust si amestecam usor. Presaram nuca […]

Briose cu cacao si ciocolata alba

Briose cu cacao si ciocolata alba

Mod de preparare Briose cu cacao si ciocolata alba: Ouale se mixeaza cu zaharul si un praf de sare, pana se albesc si aproape ca-si tripleaza volumul. Se adauga esenta de vanilie, apoi apa minerala si uleiul putin cate putin, mixand continuu. Peste aceasta compozitie se cerne faina amestecata cu […]