Chec cu branza si ciocolata

de Miha
1460 vizualizări
Chec cu ciocolata si branza

Ideea acestui chec cu branza si ciocolata mi-a venit din necesitate :)) Aveam niste ciocolata de la Mos si nu stiam ce sa fac cu ea. Dupa o scurta, dar minutioasa cautare prin frigider, am decis sa fac un chec cu branza, pe care l-am imbunatatit :)) cu crema de ciocolata.

Chec cu ciocolata si branza

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • * 100 g unt
  • * 150 g branza Almette
  • * 200 g zahar
  • * 3 oua
  • * 220 g faina
  • * 1 praf de copt
  • * esenta de vanilie
  • * Pentru umplutura: 
  • * 100 g ciocolata
  • * 150 g frisca lichida
  • * Pentru decor:
  • * 100 g frisca lichida
  • * bilute de ciocolata

Mod de preparare Chec cu branza si ciocolata:

Untul moale la temperatura camerei l-am mixat bine impreuna cu crema de branza. Am adaugat 100 g zahar (pudra) si am mixat pana am obtinut o crema fina.

Ouale le-am separat, galbenusurile adaugandu-le in crema de branza, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. Faina am amestecat-o cu praful de copt si am adaugat-o la crema, mixand usor.

Albusurile le-am batut spuma tare cu un praf de sare. Am adaugat restul de zahar si esenta de vanilie si am mixat pana am obtinut o bezea lucioasa. Am turnat peste amestecul cu branza si am omogenizat.

Am copt in tava de chec tapetata cu hartie de copt, la foc mediu, pana s-a rumenit deasupra.

Umplutura:

Ciocolata se topeste impreuna cu frisca, se omogenizeaza si se da la rece. Cand incepe sa se intareasca se mixeaza pana obtinem o crema pufoasa.

Checul racit il taiem in felii potrivit de groase. Tava in care am copt se tapeteaza cu folie alimentara.

Ungem fiecare felie de chec cu crema de ciocolata si reconstruim checul in tava.

Chec cu ciocolata si crema de branza

Se acopera cu folie si se da la frigider pentru minim 1 ora. Se orneaza cu frisca si bilute de ciocolata.

Portionarea se va face oblic, astfel incat dungile de crema vor fi paralele 😉

Chec cu crema de branza

poate vă plac și rețetele

11 comentarii

Nina's Recipes 4 februarie 2010 - 6:45

Foarte fromos Miha! Nu te-am mai vizitat de mult si acum deja poftes la tot ce vad! Mari complimente! xo

Răspuns
Miha 4 februarie 2010 - 8:40

Multumesc Nina draga! Ma bucur ca ai trecut in vizita! Te pup!

Răspuns
Jacktels Kochbuch 4 februarie 2010 - 9:06

Hi Miha,

foarte originalä Idee cu succes mare. Compliment

Salutäri Jacob

Răspuns
Miha 4 februarie 2010 - 9:14

Multumesc mult Jacob! 🙂

Răspuns
DANIELA BIGHIU 4 februarie 2010 - 11:28

FOARTE INTERESANT, FELICITARI, CRED CA ESTE SI FORTE BUN.

Răspuns
mariana.scarlat 4 februarie 2010 - 12:42

Ce reţetă ingenioasă! Ştiam eu că pe blogul tău o să găsesc ceva deosebit! Felicitări!

Răspuns
MONONOKE KITCHEN 4 februarie 2010 - 14:35

Genial! Si mie imi ploua in gura grav…

Răspuns
Ala Oancea 5 februarie 2010 - 7:23

Draga mea, te asteapta un premiu la mine pe blog ! Un weekend minunat iti doresc 😉

Răspuns
Cami 5 februarie 2010 - 19:12

Miha, 3 saptamini de retete am de uitat pe la tine. O idee minunata cu checul. Un sfirsit de saptamina minunat! Cami

Răspuns
Marilena 6 februarie 2010 - 17:53

Bună, felicitări pentru blog! Rețeta asta mi-a amintit de una din copilărie, mama mea pregătea un chec alb și unul cu cacao, alterna feliile și le umplea cu creme de frișcă, ciocolată, vanilie, etc. Ea tăia blatul checului pe orizontală ca la tort, sau bastonașe lungi, apoi după ce-l umplea cu cremă tăia felie de chec normală și arăta exact ca o felie de tort. Când tăia bastonașe din blaturi, felia arăta la final ca o tablă de șah. Mi-am amintit cât de bunuț era…

Răspuns
Miha 6 februarie 2010 - 18:07

marilena, am si eu o reteta asemanatoare cu ceea ce spui tu si chiar mi-am propus de cateva zile sa o fac. Sa vad cand voi gasi ceva vreme…:)

O zi buna si multumesc de vizita si aprecieri!

Răspuns

Lasă un răspuns