Briose si checuri / Retete de prajituri

Chec cu ciocolata si alune

Reteta Chec cu ciocolata si alune

Chec pufos cu ciocolata

Ingrediente

  • * 100 g unt
  • * 150 g zahar
  • * 200 g ciocolata cu alune
  • * 2 oua
  • * esenta de vanilie
  • * 150 g faina
  • * 1 praf de copt
loading...

Mod de preparare Chec cu ciocolata si alune:

Untul moale la temperatura camerei se freaca cu zaharul, pana devine ca o spuma. Adaugam esenta de vanilie si galbenusurile unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare.

Ciocolata o topim si o adaugam in compozitie mixand continuu, apoi faina amestecata cu praful de copt. La sfarsit, incorporam albusurile batute spuma tare, cu un praf de sare.

Compozitia obtinuta o turnam intr-o tava unsa cu unt si dam la cuptor la foc mediu. Se face proba cu scobitoarea.

Dupa ce se racoreste se scoate din tava si se pudreaza cu zahar din abundenta.

Chec pufos cu ciocolata

Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

13 Comentarii

  1. Tare usor de facut mi se pare. Am sa-l incerc si eu maine cand cumpar ciocolata. Vroiam sa te intreb, untul il freci cu lingura de lemn sau cu mixerul??? Tare bine arata.
    Cand il fac iti trimit poza…
    Te pupic dulce.

  2. Miha foc médium este cumva 180grade???
    Scuze dar trebuia sa activez raspunsurile…
    Pupici. Pa.

  3. yammi ,,arata delicios!!!

  4. Miho, daca asta e checul cu care m-ai servit ieri, cand am fost la tine…pot spune onoratului tau public privitor si comentator ca e foarte bun!

  5. Valentina, toata operatiunea „chec” o fac cu mixerul. Is prea lenesa ca sa mai invart cu lingura. :)))
    Da, foc mediu inseamna 180 de grade. Abia astept pozele. 🙂

  6. Ana, multumesc!

  7. Mino, nu mai stiu daca asta era…:))

  8. Uau…arata super si se face destul de usor…apetisant! Iamiiii….

  9. miha ce bine arata.ti-ai iesit minunat.servesc o feliuta?pupici

  10. Sarah, serveste cu incredere. :))

  11. arata grozav !nu vrei sa ma infiezi?(ha,ha,…1)

  12. Yamyyy, tocmai am publicat si eu un articol cu un chec facut de mine, din acela clasic 🙂 o sa incerc data viitoare si reteta ta, desi e putin diferita de a mea, eu nu pun unt si folosesc ulei…

  13. delicios cu alunele alea prin el!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Briose cu fulgi de ciocolata

Briose cu fulgi de ciocolata

Mod de preparare Briose cu fulgi de ciocolata: Intr-un bol mixam untul moale (lasat la temperatura camerei) cu un praf de sare si zaharul pana devine cremos si nu se mai simt granule de zahar. Adaugam pe rand ouale, mixand bine dupa fiecare. Punem iaurtul si esenta de vanilie, apoi […]

Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata

Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata

Mod de preparare Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam in continuare pana obtinem o bezea ferma si lucioasa. Punem peste bezea uleiul si esenta de vanilie dupa gust si amestecam usor. Presaram nuca […]

Briose cu cacao si ciocolata alba

Briose cu cacao si ciocolata alba

Mod de preparare Briose cu cacao si ciocolata alba: Ouale se mixeaza cu zaharul si un praf de sare, pana se albesc si aproape ca-si tripleaza volumul. Se adauga esenta de vanilie, apoi apa minerala si uleiul putin cate putin, mixand continuu. Peste aceasta compozitie se cerne faina amestecata cu […]

Chec pufos cu cacao si portocale

Chec pufos cu cacao si portocale

Mod de preparare Chec pufos cu cacao si portocale: Mixeaza galbenusurile cu zahar, pana se albesc si devin ca o crema. Adauga treptat uleiul, sucul proaspat de portocale, coaja de portocale si esenta de vanilie. Amesteca praful de copt cu faina si cerne peste compozitie. Amesteca pana se incorporeaza toata faina. […]