Briose si checuri / Retete de prajituri

Chec cu ciocolata si branza

Checul este prajitura preferata a copiilor. Imi place si mie daca are ciocolata :D, dar imi place mai ales ca e una din acele retete de prajituri care se face in 2 timpi si 3 miscari.

Pentru ca e week-end si pentru ca vremea e cam mohorata, haideti sa ne-o inveselim putin, cu o felie de chec cu ciocolata si o ceasca de ceai sau cafea. 😉

chec cu-ciocolata si branza

chec cu ciocolata si branza

Ingrediente

  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 g unt
  • 100 ml ulei
  • 100 g zahar
  • 250 g branza de vaci
  • 3 oua
  • 3 linguri cacao
  • 250 g faina
  • 50 ml lapte evaporat sau lapte condensat pentru cafea (se poate inlocui cu lapte simplu)
  • 10 g praf de copt
  • esenta de rom
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • ~100 ml smantana pentru frisca
loading...

Mod de preparare Chec cu ciocolata si branza:

Ciocolata rupta bucatele o punem intr-un vas si o topim la foc mic sau la microunde, dupa cum va este mai usor, impreuna cu untul si uleiul. Adaugam zaharul si esenta de rom dupa gust si mixam pana compozitia devine ca o crema si zaharul se topeste. Punem branza si mixam pana la omogenizare, apoi laptele evaporat.

Daca doriti o consistenta mai fina, sa nu gasiti bobite de branza prin chec, puteti mixa branza inainte de a o adauga la crema de ciocolata.

Acum este randul oualor se le incorporam in compozitie, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare. Puneti si un praf de sare. La sfarsit incorporam faina amestecata cu cacaoa si praful de copt.

Turnam compozitia intr-o tava de guguluf unsa bine cu ulei si tapetata cu faina.

chec-cu-ciocolata-si-branza-1

Dam tava la cuptor la foc mediu pentru vreo 40-50 de minute. Pe suprafata checului vor aparea mici crapaturi si va fi ferma la atingere. Lasam la racit in tava, apoi se rastoarna pe un platou.

Pentru glazura topiti ciocolata cu cateva linguri de smanata pentru frisca. Omogenizati, apoi amestecand continuu turnati smantana pentru frisca pana ajungeti la consistenta dorita.

chec cu ciocolata si branza

 

Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

14 Comentarii

  1. Un adevarat deliciu intunecat acest chec. Abia astept sa-l incerc. Sa ai un weekend frumos.

  2. Ce frumos si gratios e!

  3. Minunat checul tau!
    Il voi incerca si eu cu siguranta pt ca pitica mea adora checul!
    Te puuup!

  4. Ce nebunieeee!

  5. oana says:

    cu untul si uleiul ce facem?

  6. Super idee de chec 🙂 Branzica e acolo fara ca nazdravanul meu sa stie !Multumesc draga mea 🙂

  7. Delicios, si eu vreau unul! Azi ma duc sa-mi fac 😀 Pupici

  8. lulu says:

    Ce frumos arata,la gust nici nu ma gandesc ca va fi mai putin decat minunat!!
    Bravo Miha!!

  9. Super usoara reteta si buna tare!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Briose cu fulgi de ciocolata

Briose cu fulgi de ciocolata

Mod de preparare Briose cu fulgi de ciocolata: Intr-un bol mixam untul moale (lasat la temperatura camerei) cu un praf de sare si zaharul pana devine cremos si nu se mai simt granule de zahar. Adaugam pe rand ouale, mixand bine dupa fiecare. Punem iaurtul si esenta de vanilie, apoi […]

Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata

Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata

Mod de preparare Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam in continuare pana obtinem o bezea ferma si lucioasa. Punem peste bezea uleiul si esenta de vanilie dupa gust si amestecam usor. Presaram nuca […]

Briose cu cacao si ciocolata alba

Briose cu cacao si ciocolata alba

Mod de preparare Briose cu cacao si ciocolata alba: Ouale se mixeaza cu zaharul si un praf de sare, pana se albesc si aproape ca-si tripleaza volumul. Se adauga esenta de vanilie, apoi apa minerala si uleiul putin cate putin, mixand continuu. Peste aceasta compozitie se cerne faina amestecata cu […]

Chec pufos cu cacao si portocale

Chec pufos cu cacao si portocale

Mod de preparare Chec pufos cu cacao si portocale: Mixeaza galbenusurile cu zahar, pana se albesc si devin ca o crema. Adauga treptat uleiul, sucul proaspat de portocale, coaja de portocale si esenta de vanilie. Amesteca praful de copt cu faina si cerne peste compozitie. Amesteca pana se incorporeaza toata faina. […]