Chec cu ciocolata

de Miha
14680 vizualizări
Chec cu ciocolata si dulceata

Checul este prajitura preferata a copiilor. Ca e simplu sau ca e cu ciocolata, va fi intotdeauna primit cu placere si entuziasm. Am facut multe retete de prajituri, dar s-a intamplat cateodata sa fiu in pana de idei si atunci am apelat la cate o reteta de chec. E foarte usor de facut si daca il „imbogatim” cu o glazura de ciocolata rasfatul e gata…:)))

Chec cu ciocolata si dulceata

 

Ingrediente

  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 125 ml ulei
  • 200 ml lapte
  • 50 g cacao
  • 250 g faina
  • 1 praf de copt
  • esenta de rom
  • 3 linguri dulceata ( de cirese am folosit eu)
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 g unt
  • 50 ml lapte

Mod de preparare Chec cu ciocolata:

Ouale se mixeaza bine cu un praf de sare. Adaugam apoi zaharul si mixam pana ouale se albesc si isi dubleaza volumul. Turnam uleiul cate putin mixand continuu, apoi laptele si esenta de rom.

Faina o amestecam cu cacaoa si praful de copt si o incorporam in compozitia de mai sus. Punem si dulceata si o incorporam usor cu o spatula.

Cum se face checul cu ciocolata

Turnam compozitia in tava de chec (30 cm lungime) unsa cu unt si tapetata cu faina

Preparare chec cu ciocolata

si dam la cuptor la foc mediu, in jur de jumatate de ora. Cand este gata il scoatem pe un gratar si lasam la racit, apoi il glazuram cu ciocolata topita impreuna cu laptele si untul.

Chec simplu cu ciocolata

poate vă plac și rețetele

23 comentarii

gaby_d 17 aprilie 2011 - 20:05

Frumooos!!!

Răspuns
jose manuel 17 aprilie 2011 - 20:14

Te ha quedado de 10, que pasada.

SAludos

Răspuns
Lumi RO 17 aprilie 2011 - 20:33

Suna bine, cred ca si „gusta bine” vorba copilului meu. Am sa il incerc cu prima ocazie, multumim de reteta!

Răspuns
Anonymous 18 aprilie 2011 - 5:50

Woww, am inghitit in sec, mor de pofta!
Il am in vedere pentru Pasti!
Oricum, imi propun ferm ca miercuri si vineri sa nu intru aici la tine…intuiesti de ce!:))
(ilda76)

Răspuns
Alice 18 aprilie 2011 - 7:08

Ma omori cu ciocolata asta :))

Răspuns
Sophie 18 aprilie 2011 - 8:23

arata………….nu mai pot de pofta

Răspuns
Nil 18 aprilie 2011 - 9:45

arata super super bine:)

Răspuns
Alice 18 aprilie 2011 - 11:04

N-ai venit la briose, Miha 🙁
dar ti-am pus una deoparte la mine pe blog :))

Răspuns
Bianka 18 aprilie 2011 - 12:57

Minunat

Răspuns
Ioana 19 aprilie 2011 - 12:12

Uau arata super! O sa-l fac pt mama, ea e fan cioco.

Răspuns
Anonymous 22 aprilie 2011 - 8:38

compozitia este pentru 2 checuri sau doar unul??

Răspuns
Miha 22 aprilie 2011 - 9:06

Compozitia este pentru un singur chec. Tava e de 30 cm.

Răspuns
Anonymous 22 aprilie 2011 - 9:48

mersi mult
as vrea sa dublez compozitia ca sa fac 2 🙂

Răspuns
miha 23 aprilie 2011 - 7:13

Gata…Tocmai i-am pus glazura, maine sa vedem ce-o fi iesit. Oricum, e bombat la mijloc, nu asa frumos ca al tau. Iubitul meu te apreciaza zilnic pentru ceea ce faci. Daca erai solla…de mult il pierdeam. Sarbatori Fericite. Miha (sora lui Mino)

Răspuns
ONESTA30 26 aprilie 2011 - 7:13

Delicios , deja am facut balta pe taste …
Miha , de ce mi se lasa mie tot ce bag la cuptor , fie dulce , fie nedulce ????? ma dispera chestia asta … caaaah

Răspuns
Miha 26 aprilie 2011 - 8:09

Miha, sper ca v-a placut checul, asa bombat cum a iesit. :))

Si al meu a fost usor bombat, dar tava fiind cu fundul rotund, l-am intors invers. :))

Eu cred ca tocmai acest fapt este tot farmecul la un chec. 😉

Răspuns
Miha 26 aprilie 2011 - 8:10

Diana, probabil ca ar trebui sa maresti putin timpul de coacere.

Răspuns
Anonymous 29 iunie 2011 - 10:49

mi s-a parut tentant asa ca am incercat si eu reteta…delicios!!!si foarte usor de facut:))))

Răspuns
Miha 29 iunie 2011 - 11:01

Ma bucur tare mult ca ti-a placut! 🙂

Răspuns
Anonymous 6 iulie 2012 - 12:08

vai de capu` meu ce bine arataaaaaaa!!!!!! =p~

Răspuns
Miha 6 iulie 2012 - 12:54

Multumesc! 🙂

Răspuns
Elena 20 octombrie 2018 - 20:51

Foarte buna rețeta, nota 10. Am făcut și eu astăzi și mi-au ieșit foarte, foarte bune 😘

Răspuns
Miha 21 octombrie 2018 - 8:18

Multumesc, ma bucur ca ti-a placut 🙂

Răspuns

Lasă un răspuns