Briose si checuri / Retete de prajituri

Chec cu mere si caramel

loading...

* 2 oua
* 150 g zahar
* 100 g unt
* 220 ml lapte
* 250 g faina
* 1 praf de copt
* 1 lingurita scortisoara
* 1 mar mare


Untul moale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul si un praf de sare. Adaugam ouale unul cate unul mixand bine dupa fiecare. Turnam laptele caldut, putin cate putin, apoi incorporam usor faina amestecata cu praful de copt si scortisoara. Marul il dam pe razatoarea cu ochiuri mari sau se taie cubulete, dupa preferinta si se incorporeaza in aluat.

Compozitia se toarna intr-o tava de chec bine unsa cu unt si tapetata cu faina.

* Pentru crusta:

* 3 linguri faina
* 3 linguri zahar
* 1/2 lingurita scortisoara
* 1/4 lingurita nucsoara
* 2 linguri de unt moale
* 1 lingura nuca macinata

Se amesteca faina, cu zaharul ( de preferat pudra), scortisoara, nucsoara si nuca macinata. Punem si untul si repede repede framantam cu varful degetelor pana obtinem niste firimituri pe care le presaram deasupra alutului de chec.

Dam tava la cuptor la foc mediu, pana se rumeneste. Se face proba cu scobitoarea.

* Pentru caramel:

* 100 g zahar
* 1 lingura unt
* 50 ml frisca lichida

Zaharul se caramelizeaza la foc mic. Cand a devenit lichid adaugam untul si frisca, cu atentie si omogenizam. Fierbem la foc mic pana se topeste zaharul si sosul s-a ingrosat. Se lasa la racit.

Checul rece se acopera cu un strat de caramel si se portioneaza.

Tags: , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Briose cu fulgi de ciocolata

Briose cu fulgi de ciocolata

Mod de preparare Briose cu fulgi de ciocolata: Intr-un bol mixam untul moale (lasat la temperatura camerei) cu un praf de sare si zaharul pana devine cremos si nu se mai simt granule de zahar. Adaugam pe rand ouale, mixand bine dupa fiecare. Punem iaurtul si esenta de vanilie, apoi […]

Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata

Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata

Mod de preparare Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam in continuare pana obtinem o bezea ferma si lucioasa. Punem peste bezea uleiul si esenta de vanilie dupa gust si amestecam usor. Presaram nuca […]

Briose cu cacao si ciocolata alba

Briose cu cacao si ciocolata alba

Mod de preparare Briose cu cacao si ciocolata alba: Ouale se mixeaza cu zaharul si un praf de sare, pana se albesc si aproape ca-si tripleaza volumul. Se adauga esenta de vanilie, apoi apa minerala si uleiul putin cate putin, mixand continuu. Peste aceasta compozitie se cerne faina amestecata cu […]

Chec pufos cu cacao si portocale

Chec pufos cu cacao si portocale

Mod de preparare Chec pufos cu cacao si portocale: Mixeaza galbenusurile cu zahar, pana se albesc si devin ca o crema. Adauga treptat uleiul, sucul proaspat de portocale, coaja de portocale si esenta de vanilie. Amesteca praful de copt cu faina si cerne peste compozitie. Amesteca pana se incorporeaza toata faina. […]