Briose si checuri / Retete de prajituri

Chec cu mere

Aveam adunate de mai multa vreme niste mere ce le-a primit Robert la scoala. Erau niste mere care nu prea te imbiau sa le mananci ca atare, dar nici de aruncat nu erau. Si cum mi se facuse pofta de un chec, am pus in aplicare o reteta simpla si usor de facut, asa cum imi place mie, se stie! :))

Un chec bun, pufos si aromat…ce poti sa-ti mai doresti?


3 oua
200 g zahar
100 ml ulei
100 ml lapte rece
300 g faina
1 praf de copt

1/2 lingurita scortisoara
400 g mere cubulete (cantarite dupa ce am curatat merele de coaja si cotoare)
1/2 lamaie

Merele cubulete se presara cu scortisoara si se stropesc cu zeama de lamaie, sa nu se oxideze.

Galbenusurile se mixeaza cu 100 g zahar si pudra de portocale, pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga uleiul mixand usor ca pentru maioneza, apoi laptele rece. Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza usor in compozitie. Va rezulta o compozitie vartoasa, ce se tine de paletele mixerului.

Separat albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga restul de zahar si se mixeaza pana obtinem o spuma tare si lucioasa, ca pentru bezea. Albusurile le vom incorpora in aluat in 2 reprize, amestecand usor cu o spatula, cu miscari usoare, de jos in sus. La sfarsit incorporam si merele, amestecand usor.

Compozitia se toarma intr-o tava mare de chec (sau de cozonac) si se da la cuptor la foc mediu pentru cca 50 de minute, pana se rumeneste si apar crapaturi la suprafata checului. Se face proba cu scobitoarea, pentru siguranta.

Se lasa in tava sa se racoreasca, apoi se portioneaza dupa dorinta.

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , ,

Comentarii prin facebook

15 Comentarii

  1. Merge la fix acum de dimineata:)
    pup Miki

  2. hummm… il en reste une part?

  3. Ooooo, bun, bun!

  4. iubesc deserturile cu mere…

  5. Ce bine….si eu am niste mere si nu stiu ce sa fac cu ele. Multumesc.

  6. Si ptr aceasta ora-i perfect !

  7. Foarte bun checul cu mere!! Ne place, langa o cescuta cu lapte, merge de minune! O incantare pentru fetele mele! Pupic!

  8. Very good cake!

  9. Bun rau de tot, checul cu mere!!!Yummy, si eu o feliuta!Pup!

  10. ador checul cu mere :*
    seara frumoasa scumpa mea!

  11. Minunat arata! Si eu am facut chec, dar simplu cu cacao si migdale. Al tau imi place si mai tare! Pup

  12. si mie imi place checul!!!felicitari!!

  13. Ce-mi plac deserturile cu mere!!!

  14. Anonymous says:

    Sincere felicitari pentru blog!

  15. O primavara frumoasa si plina de iubire!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Chec din albusuri cu visine si bezea

Chec din albusuri cu visine si bezea

Ce pot sa va spun? Neaparat sa incercati si voi acest chec din albusuri cu visine si bezea, mai ales daca aveti mai multe albusuri adunate la congelator 😉 Evident, il puteti face si daca nu le aveti adunate, iar cu galbenusurile puteti face o crema de vanilie sau o […]

Chec cu visine si crema mascarpone

Chec cu visine si crema mascarpone

Ma gandisem initial sa fac prajitura Valurile Dunarii, pana la urma mi-a iesit doar un chec cu visine si crema mascarpone 🙂 Desigur, prajitura Valurile Dunarii ramane acolo pe lista de asteptare, astazi avem doar o versiune ultra-simplificata si adaptata 🙂 Mod de preparare Chec cu visine si crema mascarpone: […]

Chec pufos cu visine

Chec pufos cu visine

Am tot facut de-a lungul vremii diverse retete de chec, dar astazi am vrut neaparat sa incerc acest chec pufos cu visine. Se face usor si rapid si nu ai nevoie pentru el de prea multe ingrediente. In plus, se poate face cu orice fructe, proaspete sau conservate. Pana apar […]

Briose bicolore

Briose bicolore

Reteta de astazi de Briose bicolore este o reteta simpla, care pur si simplu nu are cum sa nu iasa 🙂 Briosele sunt minunate, pufoase si cu miezul umed. Sunt rapide si cu ingrediente la indemana. Reteta am facut-o de mai multe ori pana acum, copiii sunt foarte incantati daca […]