Briose si checuri / Retete de prajituri

Chec cu mere

Aveam adunate de mai multa vreme niste mere ce le-a primit Robert la scoala. Erau niste mere care nu prea te imbiau sa le mananci ca atare, dar nici de aruncat nu erau. Si cum mi se facuse pofta de un chec, am pus in aplicare o reteta simpla si usor de facut, asa cum imi place mie, se stie! :))

Un chec bun, pufos si aromat…ce poti sa-ti mai doresti?


3 oua
200 g zahar
100 ml ulei
100 ml lapte rece
300 g faina
1 praf de copt

1/2 lingurita scortisoara
400 g mere cubulete (cantarite dupa ce am curatat merele de coaja si cotoare)
1/2 lamaie

Merele cubulete se presara cu scortisoara si se stropesc cu zeama de lamaie, sa nu se oxideze.

Galbenusurile se mixeaza cu 100 g zahar si pudra de portocale, pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga uleiul mixand usor ca pentru maioneza, apoi laptele rece. Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza usor in compozitie. Va rezulta o compozitie vartoasa, ce se tine de paletele mixerului.

Separat albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga restul de zahar si se mixeaza pana obtinem o spuma tare si lucioasa, ca pentru bezea. Albusurile le vom incorpora in aluat in 2 reprize, amestecand usor cu o spatula, cu miscari usoare, de jos in sus. La sfarsit incorporam si merele, amestecand usor.

Compozitia se toarma intr-o tava mare de chec (sau de cozonac) si se da la cuptor la foc mediu pentru cca 50 de minute, pana se rumeneste si apar crapaturi la suprafata checului. Se face proba cu scobitoarea, pentru siguranta.

Se lasa in tava sa se racoreasca, apoi se portioneaza dupa dorinta.

Tags: , , ,

Comentarii prin facebook

15 Comentarii

  1. Merge la fix acum de dimineata:)
    pup Miki

  2. hummm… il en reste une part?

  3. Ooooo, bun, bun!

  4. iubesc deserturile cu mere…

  5. Ce bine….si eu am niste mere si nu stiu ce sa fac cu ele. Multumesc.

  6. Si ptr aceasta ora-i perfect !

  7. Foarte bun checul cu mere!! Ne place, langa o cescuta cu lapte, merge de minune! O incantare pentru fetele mele! Pupic!

  8. Very good cake!

  9. Bun rau de tot, checul cu mere!!!Yummy, si eu o feliuta!Pup!

  10. ador checul cu mere :*
    seara frumoasa scumpa mea!

  11. Minunat arata! Si eu am facut chec, dar simplu cu cacao si migdale. Al tau imi place si mai tare! Pup

  12. si mie imi place checul!!!felicitari!!

  13. Ce-mi plac deserturile cu mere!!!

  14. Anonymous says:

    Sincere felicitari pentru blog!

  15. O primavara frumoasa si plina de iubire!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Mai multe rețete...

Chec pufos cu ciocolata

Chec pufos cu ciocolata

Mod de prepare Chec pufos cu ciocolata: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Cand spuma s-a intarit adaugam zaharul si mixam in continuare pana obtinem o bezea ferma si lucioasa. Separat frecam galbenusurile cu cele 4 linguri de ulei, esenta de vanilie […]

Chec cu banane si cacao

Chec cu banane si cacao

Mod de preparare Chec cu banane si ciocolata: Untul moale, lasat la temperatura camerei, se mixeaza cu zaharul, pana devine ca o crema si zaharul se topeste. Bananele se paseaza cu furculita, se stropesc cu zeama de lamaie si se adauga peste crema de unt. Se mixeaza usor. Adaugam un […]

Chec din albusuri cu cacao

Chec din albusuri cu cacao

Mod de preparare Chec din albusuri cu cacao: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o bezea lucioasa, care face tepi atunci cand scoatem paletele mixerului. Separat amestecam iaurtul cu uleiul si esenta de vanilie, apoi incorporam usor in […]

Chec cu nuci caramelizate

Chec cu nuci caramelizate

Mod de preparare Chec cu nuci caramelizate: Nuci caramelizate: Zaharul il topim la foc mic. Cand a devenit lichid punem miezul de nuca si amestecam repede, astfel incat sa acoperim toate nucile cu caramel. Rasturnam pe o bucata de hartie de copt si lasam la racit, dupa care le punem […]