Briose si checuri / Retete de prajituri

Chec cu mere

Aveam adunate de mai multa vreme niste mere ce le-a primit Robert la scoala. Erau niste mere care nu prea te imbiau sa le mananci ca atare, dar nici de aruncat nu erau. Si cum mi se facuse pofta de un chec, am pus in aplicare o reteta simpla si usor de facut, asa cum imi place mie, se stie! :))

Un chec bun, pufos si aromat…ce poti sa-ti mai doresti?


3 oua
200 g zahar
100 ml ulei
100 ml lapte rece
300 g faina
1 praf de copt

1/2 lingurita scortisoara
400 g mere cubulete (cantarite dupa ce am curatat merele de coaja si cotoare)
1/2 lamaie

Merele cubulete se presara cu scortisoara si se stropesc cu zeama de lamaie, sa nu se oxideze.

Galbenusurile se mixeaza cu 100 g zahar si pudra de portocale, pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga uleiul mixand usor ca pentru maioneza, apoi laptele rece. Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza usor in compozitie. Va rezulta o compozitie vartoasa, ce se tine de paletele mixerului.

Separat albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga restul de zahar si se mixeaza pana obtinem o spuma tare si lucioasa, ca pentru bezea. Albusurile le vom incorpora in aluat in 2 reprize, amestecand usor cu o spatula, cu miscari usoare, de jos in sus. La sfarsit incorporam si merele, amestecand usor.

Compozitia se toarma intr-o tava mare de chec (sau de cozonac) si se da la cuptor la foc mediu pentru cca 50 de minute, pana se rumeneste si apar crapaturi la suprafata checului. Se face proba cu scobitoarea, pentru siguranta.

Se lasa in tava sa se racoreasca, apoi se portioneaza dupa dorinta.

Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

15 Comentarii

  1. Merge la fix acum de dimineata:)
    pup Miki

  2. hummm… il en reste une part?

  3. Ooooo, bun, bun!

  4. iubesc deserturile cu mere…

  5. Ce bine….si eu am niste mere si nu stiu ce sa fac cu ele. Multumesc.

  6. Si ptr aceasta ora-i perfect !

  7. Foarte bun checul cu mere!! Ne place, langa o cescuta cu lapte, merge de minune! O incantare pentru fetele mele! Pupic!

  8. Very good cake!

  9. Bun rau de tot, checul cu mere!!!Yummy, si eu o feliuta!Pup!

  10. ador checul cu mere :*
    seara frumoasa scumpa mea!

  11. Minunat arata! Si eu am facut chec, dar simplu cu cacao si migdale. Al tau imi place si mai tare! Pup

  12. si mie imi place checul!!!felicitari!!

  13. Ce-mi plac deserturile cu mere!!!

  14. Anonymous says:

    Sincere felicitari pentru blog!

  15. O primavara frumoasa si plina de iubire!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata

Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata

Mod de preparare Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam in continuare pana obtinem o bezea ferma si lucioasa. Punem peste bezea uleiul si esenta de vanilie dupa gust si amestecam usor. Presaram nuca […]

Briose cu cacao si ciocolata alba

Briose cu cacao si ciocolata alba

Mod de preparare Briose cu cacao si ciocolata alba: Ouale se mixeaza cu zaharul si un praf de sare, pana se albesc si aproape ca-si tripleaza volumul. Se adauga esenta de vanilie, apoi apa minerala si uleiul putin cate putin, mixand continuu. Peste aceasta compozitie se cerne faina amestecata cu […]

Chec pufos cu cacao si portocale

Chec pufos cu cacao si portocale

Mod de preparare Chec pufos cu cacao si portocale: Mixeaza galbenusurile cu zahar, pana se albesc si devin ca o crema. Adauga treptat uleiul, sucul proaspat de portocale, coaja de portocale si esenta de vanilie. Amesteca praful de copt cu faina si cerne peste compozitie. Amesteca pana se incorporeaza toata faina. […]

Briose cu nasturei de ciocolata

Briose cu nasturei de ciocolata

Mod de preparare Briose cu nasturei de ciocolata: Ouale se mixeaza intr-un castron cu zaharul si un praf de sare, pana se albesc si aproape ca-si tripleaza volumul. Se adauga coaja de lamaie, esenta de vanilie, apoi apa minerala si uleiul putin cate putin, mixand continuu. Peste aceasta compozitie se […]