Eurocas Shop - ingrediente - materii prime cofetarie si patiserie
 
Briose si checuri / Retete de prajituri

Chec cu mere

Aveam adunate de mai multa vreme niste mere ce le-a primit Robert la scoala. Erau niste mere care nu prea te imbiau sa le mananci ca atare, dar nici de aruncat nu erau. Si cum mi se facuse pofta de un chec, am pus in aplicare o reteta simpla si usor de facut, asa cum imi place mie, se stie! :))

Un chec bun, pufos si aromat…ce poti sa-ti mai doresti?


3 oua
200 g zahar
100 ml ulei
100 ml lapte rece
300 g faina
1 praf de copt

1/2 lingurita scortisoara
400 g mere cubulete (cantarite dupa ce am curatat merele de coaja si cotoare)
1/2 lamaie

Merele cubulete se presara cu scortisoara si se stropesc cu zeama de lamaie, sa nu se oxideze.

Galbenusurile se mixeaza cu 100 g zahar si pudra de portocale, pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga uleiul mixand usor ca pentru maioneza, apoi laptele rece. Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza usor in compozitie. Va rezulta o compozitie vartoasa, ce se tine de paletele mixerului.

Separat albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga restul de zahar si se mixeaza pana obtinem o spuma tare si lucioasa, ca pentru bezea. Albusurile le vom incorpora in aluat in 2 reprize, amestecand usor cu o spatula, cu miscari usoare, de jos in sus. La sfarsit incorporam si merele, amestecand usor.

Compozitia se toarma intr-o tava mare de chec (sau de cozonac) si se da la cuptor la foc mediu pentru cca 50 de minute, pana se rumeneste si apar crapaturi la suprafata checului. Se face proba cu scobitoarea, pentru siguranta.

Se lasa in tava sa se racoreasca, apoi se portioneaza dupa dorinta.

Tags: , , ,

Comentarii prin facebook

15 Comentarii

  1. Merge la fix acum de dimineata:)
    pup Miki

  2. hummm… il en reste une part?

  3. Ooooo, bun, bun!

  4. iubesc deserturile cu mere…

  5. Ce bine….si eu am niste mere si nu stiu ce sa fac cu ele. Multumesc.

  6. Si ptr aceasta ora-i perfect !

  7. Foarte bun checul cu mere!! Ne place, langa o cescuta cu lapte, merge de minune! O incantare pentru fetele mele! Pupic!

  8. Very good cake!

  9. Bun rau de tot, checul cu mere!!!Yummy, si eu o feliuta!Pup!

  10. ador checul cu mere :*
    seara frumoasa scumpa mea!

  11. Minunat arata! Si eu am facut chec, dar simplu cu cacao si migdale. Al tau imi place si mai tare! Pup

  12. si mie imi place checul!!!felicitari!!

  13. Ce-mi plac deserturile cu mere!!!

  14. Anonymous says:

    Sincere felicitari pentru blog!

  15. O primavara frumoasa si plina de iubire!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Mai multe rețete...

Chec simplu cu lapte condensat

Chec simplu cu lapte condensat

Mod de preparare Chec simplu cu lapte condensat: Intr-un castron amestecam faina cu amidonul, zaharul pudra, praful de copt si un praf de sare. Turnam apoi laptele condensat si laptele simplu mixand usor pana la omogenizare. Aromam dupa gust cu esenta de vanilie. Vom obtine un aluat ca o smantana […]

Chec pufos cu nuca si cacao

Chec pufos cu nuca si cacao

Mod de preparare Chec pufos cu nuca si cacao: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Cand spuma s-a intarit bine adaugam zaharul si mixam in continuare pana obtinem o bezea ferma si lucioasa. Separat frecam galbenusurile cu cele 4 linguri de ulei. […]

Chec cu portocale

Chec cu portocale

Mod de preparare Chec cu portocale: Untul moale, tinut la temperatura camerei, se mixeaza cu zaharul pana devine cremos. Se adauga apoi ouale, unul cate unul mixand bine dupa fiecare. Punem si coaja de portocale si la sfarsit incorporam faina amestecata cu laptele praf, praful de copt si un praf […]

Chec cu lamaie

Chec cu lamaie

Mod de preparare Chec cu lamaie: Untul moale, lasat la temperatura camerei, il mixam cu zaharul pudra si cu zaharul aromat cu lamaie. Zaharul aromat cu coaja de lamaie l-am avut pregatit dinainte. Am pregatit o pudra de lamaie dupa reteta de AICI pe care am amestecat-o apoi cu zahar […]