Briose si checuri / Retete de prajituri

Chec cu nuca de cocos

loading...

* 6 albusuri
* 6 linguri zahar
* 100 g nuca de cocos
* 3 linguri bilute de ciocolata
* 6 linguri faina
* 1 praf de copt
* esenta de vanilie

Albusurile se mixeaza cu un praf de sare pana se intaresc foarte bine. Se adauga zaharul si esenta de vanilie si se mixeaza pana spuma devine lucioasa, ca pentru bezea.

Incorporam nuca de cocos, apoi faina amestecata cu praful de copt, usor, cu miscari de jos in sus. La final, adaugam si bilutele de ciocolata.

Compozitia rezultata o turnam intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu, pana se rumeneste. Se face proba cu scobitoarea.

Se lasa la racit in tava, dupa care se feliaza.

Tags: , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

8 Comentarii

  1. Que estupendo cake, se ve realmente esponjoso. Y el detalle de los trozos de chocolate le tiene que dar un sabor especial. saludos

  2. Cr bine arata trebuie sa fie foarte gustos.

  3. Bun chec. Brava tie , Miho!

  4. Uite ca de asemenea chec nu am mai auzit… arata f bine… Cred ca trebuie incercat…
    Un premiu te asteapta la mine pe blog…

  5. Gracias Jose Manuel! 🙂

  6. Nela, e bun si usor de facut! 😉

  7. Multam Mino! Sa-ti fac unul pentru urmatoarea vizita? :))

  8. Multumesc tare mult Felis draga….si pentru premiu si pentru aprecieri. Te pup!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Briose cu fulgi de ciocolata

Briose cu fulgi de ciocolata

Mod de preparare Briose cu fulgi de ciocolata: Intr-un bol mixam untul moale (lasat la temperatura camerei) cu un praf de sare si zaharul pana devine cremos si nu se mai simt granule de zahar. Adaugam pe rand ouale, mixand bine dupa fiecare. Punem iaurtul si esenta de vanilie, apoi […]

Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata

Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata

Mod de preparare Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam in continuare pana obtinem o bezea ferma si lucioasa. Punem peste bezea uleiul si esenta de vanilie dupa gust si amestecam usor. Presaram nuca […]

Briose cu cacao si ciocolata alba

Briose cu cacao si ciocolata alba

Mod de preparare Briose cu cacao si ciocolata alba: Ouale se mixeaza cu zaharul si un praf de sare, pana se albesc si aproape ca-si tripleaza volumul. Se adauga esenta de vanilie, apoi apa minerala si uleiul putin cate putin, mixand continuu. Peste aceasta compozitie se cerne faina amestecata cu […]

Chec pufos cu cacao si portocale

Chec pufos cu cacao si portocale

Mod de preparare Chec pufos cu cacao si portocale: Mixeaza galbenusurile cu zahar, pana se albesc si devin ca o crema. Adauga treptat uleiul, sucul proaspat de portocale, coaja de portocale si esenta de vanilie. Amesteca praful de copt cu faina si cerne peste compozitie. Amesteca pana se incorporeaza toata faina. […]