Briose si checuri / Retete de prajituri

Chec cu nuci caramelizate

Dragilor, nu va era dor de-o reteta de chec? :)))

Nu sunt eu un fan al checurilor, dar imi place. Merge dimineata la cafea 😀 dar pana la urma, daca ma intrebati, prefer o prajitura de casa cu crema, cu ciocolata, cu frisca… Totusi, pentru ca place copiilor si pentru ca se preteaza foarte bine la pachetelul pentru scoala, incerc sa le ofer diverse variante 😉

Asadar, azi avem chec cu nuci caramelizate 😉

Chec cu nuci caramelizate

 

Ingrediente

  • 4 oua
  • 4 linguri zahar pudra
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • esenta de vanilie
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • Nuci caramelizate:
  • ~100 g miez de nuca
  • 75 g zahar
loading...

Mod de preparare Chec cu nuci caramelizate:

Nuci caramelizate:

Zaharul il topim la foc mic. Cand a devenit lichid punem miezul de nuca si amestecam repede, astfel incat sa acoperim toate nucile cu caramel. Rasturnam pe o bucata de hartie de copt si lasam la racit, dupa care le punem intr-o punga mai groasa si batem cu ciocanul de snitele pana se sfarama.

Blat de chec:

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, la viteza maxima a mixerului. Cand spuma s-a intarit bine adaugam zaharul pudra si mixam pana spuma devine densa si lucioasa si se tine bine de paletele mixerului. Separat frecam galbenusurile cu uleiul si esenta de vanilie, pana obtinem o emulsie stabila. Aceasta emulsie o turnam peste albusuri.

Dam mixerul la viteza cea mai mica si omogenizam usor compozitia. Faina o cernem impreuna cu praful de copt peste compozitia de oua. Dam mixerul deoparte si amestecam totul cu o spatula, usor, cu miscari de jos in sus. La sfarsit adaugam nucile caramelizate si omogenizam.

Chec cu nuci caramelizate

Compozitia o turnam intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu, pentru cca jumatate de ora, pana checul se rumeneste usor si trece testul cu scobitoarea.

Scoatem checul pe un gratar, cu tot cu hartia de copt, si lasam la racit. Dupa racire se scoate hartia de copt si se feliaza dupa preferinta.

Pofta buna! 😉

Chec cu nuci caramelizate

Chec cu nuci caramelizate

Tags: , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

2 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Briose bicolore

Briose bicolore

Reteta de astazi de Briose bicolore este o reteta simpla, care pur si simplu nu are cum sa nu iasa 🙂 Briosele sunt minunate, pufoase si cu miezul umed. Sunt rapide si cu ingrediente la indemana. Reteta am facut-o de mai multe ori pana acum, copiii sunt foarte incantati daca […]

Briose cu fulgi de ciocolata

Briose cu fulgi de ciocolata

Mod de preparare Briose cu fulgi de ciocolata: Intr-un bol mixam untul moale (lasat la temperatura camerei) cu un praf de sare si zaharul pana devine cremos si nu se mai simt granule de zahar. Adaugam pe rand ouale, mixand bine dupa fiecare. Punem iaurtul si esenta de vanilie, apoi […]

Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata

Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata

Mod de preparare Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam in continuare pana obtinem o bezea ferma si lucioasa. Punem peste bezea uleiul si esenta de vanilie dupa gust si amestecam usor. Presaram nuca […]

Briose cu cacao si ciocolata alba

Briose cu cacao si ciocolata alba

Mod de preparare Briose cu cacao si ciocolata alba: Ouale se mixeaza cu zaharul si un praf de sare, pana se albesc si aproape ca-si tripleaza volumul. Se adauga esenta de vanilie, apoi apa minerala si uleiul putin cate putin, mixand continuu. Peste aceasta compozitie se cerne faina amestecata cu […]