Briose si checuri / Retete de prajituri

Chec cu portocale si ciocolata

Aveam de ceva vreme in cosul cu fructe cateva portocale care si-au cam pierdut din farmec, dar nici de aruncat nu erau. Si dupa ce m-am gandit in fel si chip cum as putea sa le „exploatez” am decis sa fac o reteta simpla de chec, checul fiind preferatul copiilor.

Chec cu portocale si ciocolata

Chec cu portocale si ciocolata

Ingrediente

  • 100 g unt
  • 150 g zahar pudra
  • 4 oua
  • 100 ml suc de portocale
  • 250 g faina
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • In plus:
  • 60 g ciocolata neagra
  • 1 lingura cacao
loading...

Mod de preparare Chec cu portocale si ciocolata:

Untul moale (lasat la temperatura camerei) se mixeaza cu zaharul pana devine cremos. Se adauga apoi ouale unul cate unul mixand bine dupa fiecare.

  • In cazul in care ai mixer de mana si opresti mixarea, adaugi oul, apoi incepi din nou sa mixezi, crema de unt are tendinta sa se „taie”. Pentru a evita acest lucru sparge ouale intr-un bol, apoi adaugi unul cate unul fara a te opri din mixat.

Suc de portocale

Toarna sucul de portocale proaspat stors peste crema de unt si esenta de vanilie, dupa gust. Omogenizeaza usor, la viteza mica. La sfarsit cerne peste compozitie faina amestecata cu praful de copt si amesteca.

Imparte compozitia in doua parti. In una din ele adauga ciocolata topita si racita si cerne cacaoa, apoi amesteca bine.

In tava de chec (eu am folosit una de guguluf) unsa bine cu ulei si tapetata cu faina pune un strat de compozitie alba, apoi unul de compozitie cu ciocolata. Continui pana termini cele 2 compozitii.

Compozitie chec cu portocale si ciocolata

Dai tava la cuptor la foc mediu pentru 40-45 de minute, pana checul se rumeneste usor si trece testul cu scobitoarea.

Scoate pe un gratar si lasa la racit. Pudreaza apoi cu zahar si portioneaza.

Pofta buna! ­čśë

Chec simplu cu portocale

Chec cu portocale si ciocolata

Tags: , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe re╚Ťete...

Briose bicolore

Briose bicolore

Reteta de astazi de Briose bicolore este o reteta simpla, care pur si simplu nu are cum sa nu iasa ­čÖé Briosele sunt minunate, pufoase si cu miezul umed. Sunt rapide si cu ingrediente la indemana. Reteta am facut-o de mai multe ori pana acum, copiii sunt foarte incantati daca […]

Briose cu fulgi de ciocolata

Briose cu fulgi de ciocolata

Mod de preparare Briose cu fulgi de ciocolata: Intr-un bol mixam untul moale (lasat la temperatura camerei) cu un praf de sare si zaharul pana devine cremos si nu se mai simt granule de zahar. Adaugam pe rand ouale, mixand bine dupa fiecare. Punem iaurtul si esenta de vanilie, apoi […]

Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata

Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata

Mod de preparare Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam in continuare pana obtinem o bezea ferma si lucioasa. Punem peste bezea uleiul si esenta de vanilie dupa gust si amestecam usor. Presaram nuca […]

Briose cu cacao si ciocolata alba

Briose cu cacao si ciocolata alba

Mod de preparare Briose cu cacao si ciocolata alba: Ouale se mixeaza cu zaharul si un praf de sare, pana se albesc si aproape ca-si tripleaza volumul. Se adauga esenta de vanilie, apoi apa minerala si uleiul putin cate putin, mixand continuu. Peste aceasta compozitie se cerne faina amestecata cu […]