Briose si checuri / Retete de prajituri

Chec cu portocale

Mie imi plac tare mult portocalele si ori de cate ori am ocazia, timp si dispozitia necesara le spal foarte bine cu apa fierbinte si rad coaja pe razatoarea cu ochiuri mici. Apoi o pun intr-un borcan, in straturi alternate, cu zahar si o pastrez la frigider. Dupa ce se inmoaie este foarte buna in aluaturi dulci sau la retete de prajituri cu blat pufos. La fel se poate proceda si cu lamaile, n-ar fi rau sa le aveti pe amandoua in frigider si sa aromati prajiturile atunci cand aveti pofta 😉

Asadar, pentru azi va propun o reteta simpla de chec, simpla ca mod de preparare, dar cu un rezultat spectaculos. Checul este foarte aromat, moale si pufos, perfect pentru o dupa amiaza petrecuta in familie 😉

Chec cu portocale

Ingrediente

  • 100 g unt
  • 150 g zahar
  • 4 oua
  • 150 g faina
  • 100 g lapte praf
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita coaja de portocale confiata
loading...

Mod de preparare Chec cu portocale:

Untul moale, tinut la temperatura camerei, se mixeaza cu zaharul pana devine cremos. Se adauga apoi ouale, unul cate unul mixand bine dupa fiecare. Punem si coaja de portocale si la sfarsit incorporam faina amestecata cu laptele praf, praful de copt si un praf de sare.

Turnam compozitia intr-o tava de chec, eu am folosit una de guguluf, bine unsa cu ulei si tapetata cu faina. Daca folositi o tava normala de chec puteti doar sa o tapetati cu hartie de copt. Dam tava la cuptor la foc mediu pentru cca jumatate de ora, pana checul se rumeneste usor si apar crapaturi la suprafata. Puteti face si proba cu scobitoarea.

Checul se scoate pe un gratar, se lasa sa se raceasca, apoi se portioneaza dupa dorinta.

Pofta buna! 😉

Chec cu portocale

Chec cu portocale

Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

6 Comentarii

  1. Lavina says:

    Multumesc pt reteta! Grija la coaja de portocale! Ideal e sa o speli si cu detergent de vase si sa clatesti bine,caci portocalele venite din Grecia se dau cu un lac pentru culoare/luciu. Nu stiu cu cele din alte tari cum se procedeaza… Numai bine!

  2. dana says:

    aveam nevoie de reteta asta ..arata minunat.multumesc

  3. super reteta dar portokala cum trebuie pusa sau coaja hn

  4. cum sa pun portocala sau coaja …n u inteleg (cum o lingurita de coaja de portocala?)

    • Am folosit coaja de portocala confiata. Am explicat la inceputul retetei cum procedez.
      Poti folosi si coaja proaspat rasa, cred ca e ok 😉

    • Felicia says:

      e atat de simplu de inteles ! adica razi coaja de portocala si pui o lingurita plina de razatura , in chec ! asta e !

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Briose cu fulgi de ciocolata

Briose cu fulgi de ciocolata

Mod de preparare Briose cu fulgi de ciocolata: Intr-un bol mixam untul moale (lasat la temperatura camerei) cu un praf de sare si zaharul pana devine cremos si nu se mai simt granule de zahar. Adaugam pe rand ouale, mixand bine dupa fiecare. Punem iaurtul si esenta de vanilie, apoi […]

Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata

Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata

Mod de preparare Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam in continuare pana obtinem o bezea ferma si lucioasa. Punem peste bezea uleiul si esenta de vanilie dupa gust si amestecam usor. Presaram nuca […]

Briose cu cacao si ciocolata alba

Briose cu cacao si ciocolata alba

Mod de preparare Briose cu cacao si ciocolata alba: Ouale se mixeaza cu zaharul si un praf de sare, pana se albesc si aproape ca-si tripleaza volumul. Se adauga esenta de vanilie, apoi apa minerala si uleiul putin cate putin, mixand continuu. Peste aceasta compozitie se cerne faina amestecata cu […]

Chec pufos cu cacao si portocale

Chec pufos cu cacao si portocale

Mod de preparare Chec pufos cu cacao si portocale: Mixeaza galbenusurile cu zahar, pana se albesc si devin ca o crema. Adauga treptat uleiul, sucul proaspat de portocale, coaja de portocale si esenta de vanilie. Amesteca praful de copt cu faina si cerne peste compozitie. Amesteca pana se incorporeaza toata faina. […]