Briose si checuri / Retete de prajituri

Chec cu smantana

Ingrediente

  • * 3 oua
  • * 200 g zahar
  • * 300 g smantana
  • * 1 praf de copt
  • * esenta de vanilie
  • * coaja de lamaie
  • * 2 cani faina
loading...

Mod de preparare Chec cu smantana:

Se bat ouale intregi cu un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga zaharul si se bate in continuare pana devin ca o crema. Se adauga smantana, esenta de vanilie si coaja de lamaie. La sfarsit incorporam usor faina amestecata cu praful de copt.

Compozitia se toarna intr-o tava unsa cu unt ( eu am pus in una de silicon si n-a mai fost nevoie )

si se da la cuptor la foc mediu pana se rumeneste. Se face proba cu scobitoarea.

Checul s-a vrut a fi un ursulet (asa este tava), dar in momentul in care l-am rasturnat i s-a rupt capul. :)) Copiii s-au amuzat copios si s-au repezit sa-i manance urechile, asa ca nu l-am mai reparat. :)) Am taiat bucati si am pudrat cu zahar.

Reteta de chec cu smantana a fost probata si de Natasa, care a avut amabilitatea de a-mi trimite si poza 😉

Chec cu smantana

Tags: , ,
loading...

Comentarii prin facebook

17 Comentarii

  1. Draga Miha,
    Mi-ai facut pofta…vreau si eu !
    te pup

  2. Ce bun pare… ma gandesc ca smantana ii da o aroma aparte..
    Brava!!

    P.S. – Felicitari pentru blog!! Imi place sa te vizitez ca mereu gasesc ceva bun la tine 🙂

  3. mmm, bun-bun! (bietul ursulet…)

  4. ana maria says:

    am respectat reteta si s-a primit un chec deeeliiiciooos!!!

  5. Ana Maria, felicitari! Ma bucur ca ti-a placut!

  6. Anonymous says:

    într-adevăr smântâna îi dă un gust aparte, iar de delicios nu mai vorbim…EXCELENT!!!!

  7. Multumesc! Sa-l papati sanatosi! :*

  8. Natasha says:

    Draga Miha! De obicei caut retete pe site-uri rusesti pt simplitatea si rapiditatea lor. Azi am folosit reteta ta tot din acest motiv si sant foarte multumita! As atasa poza insa nu vad cum 🙂 Multumesc mult si iti doresc fericire in familie si inspiratie in bucatarie!

    • multumesc frumos Natasha. Ma bucur tare mult ca ti-a placut acest chec. Daca doresti poti sa-mi trimiti poza pe mail (miha278@gmail.com) si eu o voi atasa aici la reteta, daca esti de acord.

  9. Monica says:

    Buna,
    am gasit din intamplare reteta ta si acum e la cuptor 🙂 sper sa iasa asemanatoare cu a ta 🙂
    O seara frumoasa!

  10. miha says:

    Am făcut si eu azi rețeta asta si vreau sa va zic ca a ieșit bestiala,sa mai pui rețete bune si ușoare.

  11. nikoli says:

    Buna ,am dat cautare la kek cu smintina si am ajuns aici, acuma e in tava, pina incalzesc cuptorul. Sper sa-mi iasa bun.

  12. Tatiana says:

    Foarte rapid si gustos ….. E o reteta superrrrr……..

  13. Marcela says:

    Buna, ce dimensiuni trebuie sa aiba tava de copt?
    Arata foarte bine si as incerca si eu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Briose cu fulgi de ciocolata

Briose cu fulgi de ciocolata

Mod de preparare Briose cu fulgi de ciocolata: Intr-un bol mixam untul moale (lasat la temperatura camerei) cu un praf de sare si zaharul pana devine cremos si nu se mai simt granule de zahar. Adaugam pe rand ouale, mixand bine dupa fiecare. Punem iaurtul si esenta de vanilie, apoi […]

Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata

Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata

Mod de preparare Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam in continuare pana obtinem o bezea ferma si lucioasa. Punem peste bezea uleiul si esenta de vanilie dupa gust si amestecam usor. Presaram nuca […]

Briose cu cacao si ciocolata alba

Briose cu cacao si ciocolata alba

Mod de preparare Briose cu cacao si ciocolata alba: Ouale se mixeaza cu zaharul si un praf de sare, pana se albesc si aproape ca-si tripleaza volumul. Se adauga esenta de vanilie, apoi apa minerala si uleiul putin cate putin, mixand continuu. Peste aceasta compozitie se cerne faina amestecata cu […]

Chec pufos cu cacao si portocale

Chec pufos cu cacao si portocale

Mod de preparare Chec pufos cu cacao si portocale: Mixeaza galbenusurile cu zahar, pana se albesc si devin ca o crema. Adauga treptat uleiul, sucul proaspat de portocale, coaja de portocale si esenta de vanilie. Amesteca praful de copt cu faina si cerne peste compozitie. Amesteca pana se incorporeaza toata faina. […]