Briose si checuri / Retete de prajituri

Chec din albusuri cu cacao

Inghetata de casa nu prea ne lipseste din congelator cam pe toata perioada verii. Asa se face ca de cele mai multe ori adun cate o rezerva buna de albusuri la congelator. Am auzit la unele persoane cum ca arunca albusul ramas de la diverse preparate. Zic eu ca e mare pacat pentru ca iata! putem face cate o reteta de chec, numai bun de servit dimineata la cafea sau pentru gustarea copiilor, cu lapte sau iaurt šŸ˜‰

Chec din albusuri cu cacao si ciocolata

Ingrediente

  • 4 albusuri
  • 150 g zahar
  • 50 g iaurt bine scurs
  • 100 ml ulei
  • 200 g faina
  • 25 g cacao
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • 50 g ciocolata amaruie
loading...

Mod de preparare Chec din albusuri cu cacao:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o bezea lucioasa, care face tepi atunci cand scoatem paletele mixerului.

Separat amestecam iaurtul cu uleiul si esenta de vanilie, apoi incorporam usor in bezea.

Faina o amestecam cu cacaoa si praful de copt si cernem peste compozitia de mai sus, amestecam usor cu o spatula, cu miscari usoare de jos in sus. La sfarsit adaugam ciocolata tocata cu cutitul.

Turnam compozitia intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt

Compozitie pentru chec din albusuri

si dam la cuptor la foc mediu, pentru cca 40-50 de minute, pana checul trece testul cu scobitoarea.

Se scoate pe un gratar si se lasa la racit, dupa care se portioneaza dupa dorinta.

Chec din albusuri cu cacao

Tags: , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

15 Comentarii

  1. Ciocolatos nu gluma! Vreau si eu o felie langa cana mea de lapte šŸ˜‰

  2. corina says:

    buna,

    am facut si eu acest chec, f bun a iesit, am mai adaugat; visine, nuci si cioco cu lapte in compozitie, minunat. si mi a placut ca si a pastrat forma pe durata coacerii si dupa, cu unele am avut surpriza sa se lase dupa ce le scoteam din cuptor. merci de reteta

  3. claudia says:

    Un rahat de reteta!N-o incercati, are faina prea multa si grasime deasemenea,incat albusurile batute isi pierd aerul la adaugarea acestora!Plus ca iaurtul nu se incorporeaza cu uleiul..

    • Te-as ruga sa pastrezi un ton decent atunci cand postezi un comentariu pe acest blog.
      Eu doar atat am sa-ti spun:
      – inainte de a te apuca de preparat o reteta e bine sa te asiguri ca ai inteles cum se prepara, daca nu… e bine sa intrebi. Cu siguranta se va gasi cineva sa-ti raspunda šŸ˜‰
      – grasimea, in speta uleiul, din aceasta reteta nu este prea multa. Poti pune si mai putin daca tu crezi ca este prea mult, dar te asigur ca checul tau va iesi mai uscat decat al meu šŸ˜‰
      – uleiul se va amesteca foarte bine cu iaurtul daca acesta din urma este foarte bine scurs, asa cum am specificat si in reteta. Un iaurt bine scurs arata ca o smantana groasa si amestecat cu ulei va arata ca o maioneza šŸ˜‰
      – daca albusurile sunt foarte bine si corect batute, adica ai o bezea lucioasa si „grasa” si daca incorporezi incet emulsia cu iaurt te asigur ca nu se lasa šŸ˜‰
      Cam atat! Toate cele bune!

    • Diana says:

      Doamne , cat poti fi de rautacioasa , pfffff ; daca si pe acest blog se poate folosi asa epitet , ce sa mai spun ?!?

  4. Alina says:

    Nu a fost reteta care sa nu-mi reuseasca de pe acest blog. Daca respecti intocmai reteta pas cu pas si folosesti ingrediente de calitate este imposibil sa nu-ti reuseasca. Am facut foarte multe din retetele postate si sunt demult fanul tau. Esti artista, ce mai!!! Cel mai mult prestat a fost tortul cu crema de mascarpone si glazura de ciocolata.Te pup!

  5. claudia says:

    comentariu sters

    • Imi rezerv dreptul si „placerea” de a sterge acest comentariu.
      Ai dreptul sa comentezi aici atata timp cat patrezi, asa cum ti-am spus si mai sus, un ton decent. Poti aduce o critica atunci cand este constructiva si o faci in limita bunului simt. In caz contrar esti libera sa comentezi unde vrei tu, dar nu aici. Eventual pe site-urile alea pe care zici ca le plagiez šŸ˜‰

      • Diana says:

        Ai vz cum m-a numit aia ??? cica-s pupincurista … NESI šŸ™

        • Diana, eu stiu foarte bine ca nu e asa, gurile rele n-au decat sa vorbeasca. Seara frumoasa!

          • Diana says:

            Stii Miha , pe mine nu inceteaza sa ma uimeasca rautatea oamenilor … sa fie chiar atat de frustrati ? Doamne , Doamne .
            Zile frumoase sa ai si sa ne incanti si pe mai departe cu dulciurile tale ,,plagiate” šŸ™‚

  6. Mihaela says:

    Sunt super retetele dvs si imi place cum ati rezolvat conflictul cu dna de mai inainte. Mult succes in continuare!:-) šŸ™‚ šŸ™‚

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. CĆ¢mpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Briose cu fulgi de ciocolata

Briose cu fulgi de ciocolata

Mod de preparare Briose cu fulgi de ciocolata: Intr-un bol mixam untul moale (lasat la temperatura camerei) cu un praf de sare si zaharul pana devine cremos si nu se mai simt granule de zahar. Adaugam pe rand ouale, mixand bine dupa fiecare. Punem iaurtul si esenta de vanilie, apoi […]

Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata

Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata

Mod de preparare Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam in continuare pana obtinem o bezea ferma si lucioasa. Punem peste bezea uleiul si esenta de vanilie dupa gust si amestecam usor. Presaram nuca […]

Briose cu cacao si ciocolata alba

Briose cu cacao si ciocolata alba

Mod de preparare Briose cu cacao si ciocolata alba: Ouale se mixeaza cu zaharul si un praf de sare, pana se albesc si aproape ca-si tripleaza volumul. Se adauga esenta de vanilie, apoi apa minerala si uleiul putin cate putin, mixand continuu. Peste aceasta compozitie se cerne faina amestecata cu […]

Chec pufos cu cacao si portocale

Chec pufos cu cacao si portocale

Mod de preparare Chec pufos cu cacao si portocale: Mixeaza galbenusurile cu zahar, pana se albesc si devin ca o crema. Adauga treptat uleiul, sucul proaspat de portocale, coaja de portocale si esenta de vanilie. Amesteca praful de copt cu faina si cerne peste compozitie.Ā Amesteca pana se incorporeaza toata faina. […]