Briose si checuri / Retete de prajituri

Chec din albusuri cu ciocolata

Astazi va propun un chec din albusuri cu ciocolata, foarte bun, cu un gust fin si putin ciocolatos :)) Una dintre cele mai usoare retete de prajituri, dar care cu siguranta se va afla pe lista de preferinte pentru atunci cand voi aduna din nou mai multe albusuri la congelator.

Ideea cu laptele praf in compozitie am preluat-o de la Gabi. O idee excelenta as zice! 😉

Chec simplu din albusuri

Chec din albusuri cu lapte praf

Ingrediente

  • 300 g albus
  • 200 g zahar
  • 100 g unt
  • 150 g faina
  • 100 g lapte praf
  • 1 praf de copt
  • esenta de rom
  • 50 g ciocolata amaruie
loading...

Mod de preparare Chec din albusuri cu ciocolata:

Untul moale la temperatura camerei se freaca spuma cu zaharul si esenta de rom. Incorporam faina amestecata cu praful de copt si laptele praf. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se incorporeaza usor in compozitia cu unt, amestecand cu o spatula cu miscari de jos in sus. In timp ce amestecam punem si ciocolata taiata cubulete.

Turnam compozitia intr-o tava de guguluf (sau o tava normala de chec) unsa cu ulei si tapetata cu faina si dam la cuptor la foc mediu pana se rumeneste usor deasupra. Se face proba cu scobitoarea.

Cum se face chec din albusuri

Se lasa sa se racoreasca in tava, apoi se rastoarna pe un platou, unde se lasa sa se raceasca bine. Se pudreaza cu zahar si se portioneaza.

Chec din albusuri cu ciocolata

Tags: , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

13 Comentarii

  1. Anonymous says:

    imi place! o sa-l fac negresit! cu ce pot inlocui laptele praf pt ca nu am, crezi ca ar merge sa-l inlocuiesc cun lapte condensat? un salut, mihaela!

  2. Ce usor si bun trebuie sa fie !!! <3<3<3<3

  3. Qué rico!!!. me encantan os bizcochos y ese tiene un aspecto delicioso. besos

  4. Anonymous says:

    cat inseamna 300g albus,cate oua?

  5. Anonim, un ou de marime medie ( de asta aveam in frigider) are 65 g ( cu tot cu coaja). Din care albus 40 g si galbenus 15 g.

  6. Mihaela, cred ca poti inlocui laptele praf cu amidon, asta doar ca sa obtii consistenta aluatului. Dar gustul fin si delicios e dat de laptele praf. 😉
    Pupici!

  7. Ana Maria, e tare tare bun.
    Te pup cu drag! :* :*

  8. Multumesc Anna! Besos! 🙂

  9. Miha , tre’ sa fi fost delicios !Ce zic maruntetii ?
    Il pastram la favo si cand voi avea si lapte praf , ma pun pe treaba .Ms de reteta !Pupici si mult soare !

  10. Este bizcocho te ha quedado precioso, me lo apunto.

    Saludos

  11. Servesc si eu o feliuta, una, nu doua… asta daca a mai ramas… Pupici !

  12. Foarte gustos minunat

  13. tare bine arata !am sa incerc si reteta ta.mie cand imi raman multe albusuri,fac prajitura ingerilor,fara grasime sau lapte si iese grozava.la prajitura mea totul e sa o lasi sa raceasca rasturnata,sprijinita pe guguloiul din centru.procedura merge cred ca si la varianta ta.te pup!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Briose cu fulgi de ciocolata

Briose cu fulgi de ciocolata

Mod de preparare Briose cu fulgi de ciocolata: Intr-un bol mixam untul moale (lasat la temperatura camerei) cu un praf de sare si zaharul pana devine cremos si nu se mai simt granule de zahar. Adaugam pe rand ouale, mixand bine dupa fiecare. Punem iaurtul si esenta de vanilie, apoi […]

Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata

Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata

Mod de preparare Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam in continuare pana obtinem o bezea ferma si lucioasa. Punem peste bezea uleiul si esenta de vanilie dupa gust si amestecam usor. Presaram nuca […]

Briose cu cacao si ciocolata alba

Briose cu cacao si ciocolata alba

Mod de preparare Briose cu cacao si ciocolata alba: Ouale se mixeaza cu zaharul si un praf de sare, pana se albesc si aproape ca-si tripleaza volumul. Se adauga esenta de vanilie, apoi apa minerala si uleiul putin cate putin, mixand continuu. Peste aceasta compozitie se cerne faina amestecata cu […]

Chec pufos cu cacao si portocale

Chec pufos cu cacao si portocale

Mod de preparare Chec pufos cu cacao si portocale: Mixeaza galbenusurile cu zahar, pana se albesc si devin ca o crema. Adauga treptat uleiul, sucul proaspat de portocale, coaja de portocale si esenta de vanilie. Amesteca praful de copt cu faina si cerne peste compozitie. Amesteca pana se incorporeaza toata faina. […]