Briose si checuri / Retete de prajituri

Chec pufos cu ciocolata

De fapt am vrut sa fac o prajitura cu prune, dar fetita mea a zis ca ea le mananca crude nu in prajitura, iar baiatul m-a „amenintat” ca nici nu se uita la ea :)))) Asa ca, mai bine si mai rapid pentru mine… am facut acest chec pufos cu ciocolata, pe care l-am impartit frateste… :)))

A fost tare bun si este un chec ce se cere repetat, nu de alta dar merge tare bine la cafea ­čśë dar si in pachetelul pentru scoala.

Chec pufos cu ciocolata

Ingrediente

  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • ┬á1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita coaja confiata de lamaie
  • esenta de vanilie
  • ~100 g┬á ciocolata tocata
loading...

Mod de prepare Chec pufos cu ciocolata:

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Cand spuma s-a intarit adaugam zaharul si mixam in continuare pana obtinem o bezea ferma si lucioasa.

Separat frecam galbenusurile cu cele 4 linguri de ulei, esenta de vanilie si coaja de lamaie confiata. Emulsia obtinuta o turnam peste spuma de albusuri si amestecam usor, la viteza cea mai mica a mixerului. Cernem faina impreuna cu praful de copt si o adaugam in compozitie amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus. La sfarsit, incorporam si ciocolata tocata cu cutitul.

Compozitia o turnam intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu (180-190 grade) pana checul se rumeneste usor si trece testul cu scobitoarea.

Se scoate pe un gratar, se lasa sa se raceasca, apoi se portioneaza dpa dorinta.

Pofta buna! ­čśë

Chec simplu cu ciocolata

Pandispan cu ciocolata

Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

2 Comentarii

  1. Belle r├ęalisation sa me plait beaucoup!
    Bisous

  2. Frumos si intr-adevar tare pufos a iesit checul acesta. Vin si eu la cafea, se poate?

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe re╚Ťete...

Briose cu fulgi de ciocolata

Briose cu fulgi de ciocolata

Mod de preparare Briose cu fulgi de ciocolata: Intr-un bol mixam untul moale (lasat la temperatura camerei) cu un praf de sare si zaharul pana devine cremos si nu se mai simt granule de zahar. Adaugam pe rand ouale, mixand bine dupa fiecare. Punem iaurtul si esenta de vanilie, apoi […]

Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata

Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata

Mod de preparare Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam in continuare pana obtinem o bezea ferma si lucioasa. Punem peste bezea uleiul si esenta de vanilie dupa gust si amestecam usor. Presaram nuca […]

Briose cu cacao si ciocolata alba

Briose cu cacao si ciocolata alba

Mod de preparare Briose cu cacao si ciocolata alba: Ouale se mixeaza cu zaharul si un praf de sare, pana se albesc si aproape ca-si tripleaza volumul. Se adauga esenta de vanilie, apoi apa minerala si uleiul putin cate putin, mixand continuu. Peste aceasta compozitie se cerne faina amestecata cu […]

Chec pufos cu cacao si portocale

Chec pufos cu cacao si portocale

Mod de preparare Chec pufos cu cacao si portocale: Mixeaza galbenusurile cu zahar, pana se albesc si devin ca o crema. Adauga treptat uleiul, sucul proaspat de portocale, coaja de portocale si esenta de vanilie. Amesteca praful de copt cu faina si cerne peste compozitie.┬áAmesteca pana se incorporeaza toata faina. […]