Briose si checuri / Retete de prajituri

Chec simplu cu lapte condensat si ciocolata

Avem de mai multa vreme in frigider un rest de lapte condensat. Desi nu si-a schimbat gustul in vreun fel si inca era in termen aveam eu un „pitic” care-mi tot spunea ca trebuie preparat termic. Si atunci, solutia cea mai la indemana mi s-a parut a fi un chec simplu cu lapte condensat. Mai ales ca asa rezolvam pentru inca o zi pachetelul de la scoala 😉

Chec simplu cu lapte

Ingrediente

  • 4 oua
  • 150 g zahar (pudra)
  • 100 ml lapte condensat neindulcit
  • 50 ml ulei
  • 200 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • coaja de lamaie
  • 75 g ciocolata amaruie
loading...

Mod de preparare Chec simplu cu lapte condensat si ciocolata:

Ouale se mixeaza cu un praf de sare pana se albesc si isi tripleaza volumul. Se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana compozitia devine cremoasa. Mixand continuu se adauga uleiul si laptele condensat, iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt.

Impartim compozitia in doua parti, in una din ele vom incorpora ciocolata rasa si esenta de rom dupa gust. Compozitia alba ramasa o aromam dupa gust cu coaja de lamaie.

In tava de chec tapetata cu hartie de copt turnam uniform compozitia alba, iar deasupra acesteia cea cu ciocolata. Dam tava la cuptor la foc mediu, pana checul trece proba cu scobitoarea si este ferm la atingere.

Scoatem checul pe un gratar, cu tot cu hartia de copt. Se portioneaza dupa ce se raceste.

Pofta buna! 😉

Chec simplu cu ciocolata

Tags: , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

2 Comentarii

  1. daniel samuel says:

    Delicos ♡♡

  2. Simplu si delicios! Mai ales ca nu trebuie sa bati oualele separat…apoi….Simplu si rapid!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Briose cu fulgi de ciocolata

Briose cu fulgi de ciocolata

Mod de preparare Briose cu fulgi de ciocolata: Intr-un bol mixam untul moale (lasat la temperatura camerei) cu un praf de sare si zaharul pana devine cremos si nu se mai simt granule de zahar. Adaugam pe rand ouale, mixand bine dupa fiecare. Punem iaurtul si esenta de vanilie, apoi […]

Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata

Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata

Mod de preparare Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam in continuare pana obtinem o bezea ferma si lucioasa. Punem peste bezea uleiul si esenta de vanilie dupa gust si amestecam usor. Presaram nuca […]

Briose cu cacao si ciocolata alba

Briose cu cacao si ciocolata alba

Mod de preparare Briose cu cacao si ciocolata alba: Ouale se mixeaza cu zaharul si un praf de sare, pana se albesc si aproape ca-si tripleaza volumul. Se adauga esenta de vanilie, apoi apa minerala si uleiul putin cate putin, mixand continuu. Peste aceasta compozitie se cerne faina amestecata cu […]

Chec pufos cu cacao si portocale

Chec pufos cu cacao si portocale

Mod de preparare Chec pufos cu cacao si portocale: Mixeaza galbenusurile cu zahar, pana se albesc si devin ca o crema. Adauga treptat uleiul, sucul proaspat de portocale, coaja de portocale si esenta de vanilie. Amesteca praful de copt cu faina si cerne peste compozitie. Amesteca pana se incorporeaza toata faina. […]