Briose si checuri / Retete de prajituri

Chec simplu cu lapte condensat

Mi se intampla cateodata (nu des, dar nici rar :))) ) sa raman in pana de idei culinare, pur si simplu sa nu stiu ce vreau sa mananc bun sau ce sa le mai pun copiilor in pachetelul de la scoala. Si-atunci, apelez la prajituri de casa simple, care se fac rapid si nu necesita prea multe ingrediente. Asa este si acest chec simplu cu lapte condensat, pe care vi l-am adus astazi. Nu este o prajitura cu care veti da pe spate pe oricine 😀 dar, asa cum spuneam, e bun de pus la pachetel sau de servit dimineata la cafea 😉

Chec simplu cu lapte condensat

Ingrediente

  • 150 g faina
  • 50 g amidon
  • 50 g zahar
  • 200 g lapte condensat indulcit
  • 100 ml lapte
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
loading...

Mod de preparare Chec simplu cu lapte condensat:

Intr-un castron amestecam faina cu amidonul, zaharul pudra, praful de copt si un praf de sare. Turnam apoi laptele condensat si laptele simplu mixand usor pana la omogenizare. Aromam dupa gust cu esenta de vanilie. Vom obtine un aluat ca o smantana mai groasa pe care il vom turna intr-o tava (20 cm diametru) tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptor pentru cca 40 de minte, pana checul se rumeneste usor si trece testul cu scobitoarea.

Se scoate pe un gratar, se lasa sa seraceasca, apoi se portioneaza dupa dorinta.

Asa-i ca e simplu? 😉

Pofta buna! 😉

Chec simplu cu lapte condensat

Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

12 Comentarii

  1. Simplu si delicios! Si strengarul meu ar fi fericit sa aiba asa ceva la o gustarica, adora checurile 🙂

  2. Anca-Arissa says:

    Si daca pun toata cutia de lapte condensat (380g), ca sa nu mai raman cu ea in frigider :),si renunt la laptele dulce si la zahar…stric ceva oare :).

    • Daca pui toata cutia de lapte condensat va trebui sa modifici si restul cantitatilor de ingrediente. Chiar daca renunti la zahar tot va fi foarte dulce, iar fara laptele simplu aluatul nu va capata fluiditate.

      Parerea mea, folosesti tot laptele dar pastrezi macar cat de cat proportiile si coci intr-o forma mai mare sau respecti reteta si pastrezi restul de lapte la frigider pentru o alta reteta. Daca il acoperi bine cu un capac sau folie sta bine la frigider, cel putin o saptamana 😉

  3. Miyavi says:

    am cuptor electric , la cate grade il dau? si are ceva daca nu am hartie de copt si ung tava cu margarina

  4. Miyavi says:

    da chiar la 190 am dat .. am facut in dry cooker am uns doar cu margarina si nu s-a lipit deloc :)) numai ca ametita ce am fost am pus toata cutia cu lapte condensat..am mai pus niste faina si lapte si a iesit chiar forte ok si foarte gustos.Multumesc pentru reteta!

  5. Adriana says:

    Fiti amabila, unde pot gasi lapte condensat in Bucuresti? Am cautat peste tot in magazine si nu am gasit! :(. Multumesc.

    • Se gaseste in Auchan. De curand a aparut si unele magazine Lidl.
      In Bucuresti mai exista si in magazinele turcesti

  6. Iulia says:

    Cu ce se poate inlocui amidonul?

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Briose cu fulgi de ciocolata

Briose cu fulgi de ciocolata

Mod de preparare Briose cu fulgi de ciocolata: Intr-un bol mixam untul moale (lasat la temperatura camerei) cu un praf de sare si zaharul pana devine cremos si nu se mai simt granule de zahar. Adaugam pe rand ouale, mixand bine dupa fiecare. Punem iaurtul si esenta de vanilie, apoi […]

Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata

Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata

Mod de preparare Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam in continuare pana obtinem o bezea ferma si lucioasa. Punem peste bezea uleiul si esenta de vanilie dupa gust si amestecam usor. Presaram nuca […]

Briose cu cacao si ciocolata alba

Briose cu cacao si ciocolata alba

Mod de preparare Briose cu cacao si ciocolata alba: Ouale se mixeaza cu zaharul si un praf de sare, pana se albesc si aproape ca-si tripleaza volumul. Se adauga esenta de vanilie, apoi apa minerala si uleiul putin cate putin, mixand continuu. Peste aceasta compozitie se cerne faina amestecata cu […]

Chec pufos cu cacao si portocale

Chec pufos cu cacao si portocale

Mod de preparare Chec pufos cu cacao si portocale: Mixeaza galbenusurile cu zahar, pana se albesc si devin ca o crema. Adauga treptat uleiul, sucul proaspat de portocale, coaja de portocale si esenta de vanilie. Amesteca praful de copt cu faina si cerne peste compozitie. Amesteca pana se incorporeaza toata faina. […]