Briose si checuri / Retete de prajituri

Chec simplu (la tava)

Pachetelul pentru scoala este una din problemele mersului la scoala. Desi micutii mei isi iau micul-dejun acasa, unul destul de consistent, vor cate ceva si la scoala. In special dulce 🙂

Reteta de chec ce o vazusem la Diana cu ceva vreme in urma am facut-o de cateva ori pana acum, dar niciodata nu apucam sa mai fac si poze. Cand am citit despre imbratisarile virtuale mi-am zis ca e ocazia perfecta de a-i multumi Dianei ca m-a scos din incurcatura de multe ori cu aceasta reteta 😉

Ca sa nu existe nedumeriri, precizez ca e „la tava” pentru ca de obicei pentru chec folosim o forma de chec si nu o tava intinsa. Oricare v-ar fi optiunea de coacere rezultatul va fi acelasi, doar ca facut in tava intinsa poate fi taiat in patratele mici, perfecte pentru pachetel 😉

Chec la tava

Chec pufos la tava

Ingrediente

  • 4 oua
  • 100 g zahar
  • 4 linguri lapte
  • 4 linguri ulei
  • 7 lnguri (cu varf) faina
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • coaja de lamaie confiata (sau proaspat rasa)
  • esenta de rom
loading...

Mod de preparare Chec simplu (la tava):

Ouale se mixeaza cu un praf de sare pana isi tripleaza volumul. Se adauga zaharul (pudra) si se mixeaza in continuare pana compozitia devine cremoasa. Mixand continuu se adauga uleiul si laptele, iar la sfarsit 6 linguri de faina amestecata cu praful de copt.

  • Checul nu este foarte dulce, pentru ca asa am vrut eu sa fie. Daca voi preferati varianta mai dulce, atunci mai adaugati zahar. Cred ca inca 50 g ar fi suficient, daca puneti mai mult s-ar putea sa fie nu MAI ci PREA dulce 😀 dar este doar optiunea voastra

Dam deoparte o treime din compozitie si o amestecam cu cacaoa si esenta de rom dupa gust. In compozitia alba ramasa incorporam 1 lingura faina si coaja de lamaie.

Intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt turnam uniform compozitia alba, iar deasupra acesteia cea cu cacao. Amestecam usor cele doua compozitii, formand spirale cu lingura, apoi dam tava la cuptor la foc mediu, pana checul trece proba cu scobitoarea si este ferm la atingere.

  • Inainte de a da tava la cuptor putem presara deasupra bucati de nuca, alune sau stafide. Evident ca si niste bucati de ciocolata sau ciocolata tocata vor face diferenta 😉

Se lasa sa se raceasca pe un gratar (cu tot cu hartia de copt) , apoi se portioneaza dupa dorinta.

Pofta buna! 😉

Chec simplu cu cacao

Chec simplu si pufos

Tags: ,
loading...

Comentarii prin facebook

4 Comentarii

  1. Multumesc frumos pentru participarea la provocarea lansata de mine! Sper sa devi un membru permanent al imbratisarilor virtuale lunare :*
    Trec si imbratisarea ta in parada ce va fi postata pe blogul meu pe data de 16 februarie 😀 Multumesc inca o data! :*

  2. Bota renata says:

    Buna ziua.oare de ce imi tot iese necopt checul?doar in mijloc.pe margini se arde si in mijloc e necopt.ulei am uitat sa adaug la compozitie

    • In acest caz e din cauza cuptorului. Ar trebui scazuta temperatura cu 20-30 de grade. In cazul in care ai un cuptor normal, pe gaz, de cele mai multe ori ajuta sa pui in cuptor, sub tava in care coci, o alta tava cu apa.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Briose bicolore

Briose bicolore

Reteta de astazi de Briose bicolore este o reteta simpla, care pur si simplu nu are cum sa nu iasa 🙂 Briosele sunt minunate, pufoase si cu miezul umed. Sunt rapide si cu ingrediente la indemana. Reteta am facut-o de mai multe ori pana acum, copiii sunt foarte incantati daca […]

Briose cu fulgi de ciocolata

Briose cu fulgi de ciocolata

Mod de preparare Briose cu fulgi de ciocolata: Intr-un bol mixam untul moale (lasat la temperatura camerei) cu un praf de sare si zaharul pana devine cremos si nu se mai simt granule de zahar. Adaugam pe rand ouale, mixand bine dupa fiecare. Punem iaurtul si esenta de vanilie, apoi […]

Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata

Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata

Mod de preparare Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam in continuare pana obtinem o bezea ferma si lucioasa. Punem peste bezea uleiul si esenta de vanilie dupa gust si amestecam usor. Presaram nuca […]

Briose cu cacao si ciocolata alba

Briose cu cacao si ciocolata alba

Mod de preparare Briose cu cacao si ciocolata alba: Ouale se mixeaza cu zaharul si un praf de sare, pana se albesc si aproape ca-si tripleaza volumul. Se adauga esenta de vanilie, apoi apa minerala si uleiul putin cate putin, mixand continuu. Peste aceasta compozitie se cerne faina amestecata cu […]