Retete de prajituri / Tarte si cheesecake-uri

Cheesecake Caramel

Reteta Cheesecake Caramel

Cheesecake cu caramel

Ingrediente

  • * Pentru blat:
  • * 350 g biscuiti
  • * 100 g unt
  • * 2 linguri cacao
  • * Pentru umplutura:
  • * 500 g branza de vaci
  • * 250 ml frisca lichida
  • * 150 g zahar caramelizat
  • * 2 oua
  • * 1 lingura amidon
loading...

Mod de preparare Cheesecake Caramel:

Blat:

Biscuitii se pun la robot si se macina fin. Se adauga untul topit si cacao si se omogenizeaza. Compozitia obtinuta se intinde uniform intr-o tava detasabila (26 cm diametru). Se preseaza foarte bine stratul de biscuiti cu lingura sau cu fundul unui pahar.

Umplutura:

Zaharul caramelizat il punem intr-o punga si-l maruntim cu ajutorul ciocanului de snitele. Apoi se rasneste fin.

Branza de vaci se mixeaza cu frisca lichida si zaharul caramelizat. Adaugam ouale si amidonul si omogenizam. Turnam compozitia obtinuta peste crusta de biscuiti si dam la cuptor la foc mic, pana incepe sa se rumenesca, cca 45 de minute.

Se lasa in tava sa se raceasca, apoi se da la rece pentru minim 4 ore. Se orneaza dupa preferinta.

RETETA IN IMAGINI

Multumesc fetelor pentru o reteta absolut divina.

Tags: , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

7 Comentarii

  1. wow..arata divin!cred ca e super gustos!

  2. Arata foarte bine…hmm,cheesecake si caramel..iata o combinatie irezistibila si „periculoasa” ( in sensul ca odata ce incepti sa mananci nu te poti opri cu una cu doua)

    ar trebui sa denumim aceasta saptamana „Saptamana Cheesecake” LOL …tu ai facut cheesecake caramel, eu am de abia am terminat de facut mini-cheesecake-uri de ciocolata si zmeura lol

  3. ce apetisant! iubesc caramelul in orice forma, fie si rasnit :), cred ca-i da un gust deosebit prajiturii.

  4. Foarte gustos, dar ce bine arati pe poza noua 🙂

  5. Tare apetisant cheesecake-ul, Miha! Arata de belea 🙂

  6. Mi se pare interesanta combinatia. Cred ca o sa fac si eu. Asta doar daca nu mai ai nimic pastrat si pt mine. Stii ca azi vin in vizita saptmanala…hi, hi, hi,!!! Abia astept!

  7. Am salvat-ooo! Si eu am facut ceva cu „cheese”, dar, un copil a facut ceva si mai tare”Delete all photos”. Super, nu?

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura turnata cu gem si nuca

Prajitura turnata cu gem si nuca

Mod de preparare Prajitura turnata cu gem si nuca: Blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, […]

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Mod de preparare Tort de inghetata de caramel si vanilie: Blat de biscuiti: Biscuitii ii punem in vasul robotului de bucatarie si ii rasnim pana obtinem un pesmet foarte fin. Adaugam zaharul vanilat si untul topit si mixam inca putin, pana obtinem o compozitie ca niste firimituri. Rasturnam intr-o tava […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]