Retete de prajituri / Tarte si cheesecake-uri

Cheesecake Caramel

Reteta Cheesecake Caramel

Cheesecake cu caramel

Ingrediente

  • * Pentru blat:
  • * 350 g biscuiti
  • * 100 g unt
  • * 2 linguri cacao
  • * Pentru umplutura:
  • * 500 g branza de vaci
  • * 250 ml frisca lichida
  • * 150 g zahar caramelizat
  • * 2 oua
  • * 1 lingura amidon
loading...

Mod de preparare Cheesecake Caramel:

Blat:

Biscuitii se pun la robot si se macina fin. Se adauga untul topit si cacao si se omogenizeaza. Compozitia obtinuta se intinde uniform intr-o tava detasabila (26 cm diametru). Se preseaza foarte bine stratul de biscuiti cu lingura sau cu fundul unui pahar.

Umplutura:

Zaharul caramelizat il punem intr-o punga si-l maruntim cu ajutorul ciocanului de snitele. Apoi se rasneste fin.

Branza de vaci se mixeaza cu frisca lichida si zaharul caramelizat. Adaugam ouale si amidonul si omogenizam. Turnam compozitia obtinuta peste crusta de biscuiti si dam la cuptor la foc mic, pana incepe sa se rumenesca, cca 45 de minute.

Se lasa in tava sa se raceasca, apoi se da la rece pentru minim 4 ore. Se orneaza dupa preferinta.

RETETA IN IMAGINI

Multumesc fetelor pentru o reteta absolut divina.

Tags: , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

7 Comentarii

  1. wow..arata divin!cred ca e super gustos!

  2. Arata foarte bine…hmm,cheesecake si caramel..iata o combinatie irezistibila si „periculoasa” ( in sensul ca odata ce incepti sa mananci nu te poti opri cu una cu doua)

    ar trebui sa denumim aceasta saptamana „Saptamana Cheesecake” LOL …tu ai facut cheesecake caramel, eu am de abia am terminat de facut mini-cheesecake-uri de ciocolata si zmeura lol

  3. ce apetisant! iubesc caramelul in orice forma, fie si rasnit :), cred ca-i da un gust deosebit prajiturii.

  4. Foarte gustos, dar ce bine arati pe poza noua 🙂

  5. Tare apetisant cheesecake-ul, Miha! Arata de belea 🙂

  6. Mi se pare interesanta combinatia. Cred ca o sa fac si eu. Asta doar daca nu mai ai nimic pastrat si pt mine. Stii ca azi vin in vizita saptmanala…hi, hi, hi,!!! Abia astept!

  7. Am salvat-ooo! Si eu am facut ceva cu „cheese”, dar, un copil a facut ceva si mai tare”Delete all photos”. Super, nu?

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Tort cu rulada si banane

Tort cu rulada si banane

Poate parea complicat sa faci un tort cu rulada si banane, dar va asigur ca nu este, absolut deloc. Daca vrei ca totul sa fie si mai rapid decat este deja poti folosi o rulada din comert, cu orice umplutura vrei si iti place. Abia la degustare mi-am dat seama […]

Prajitura cu banane si crema de ciocolata alba

Prajitura cu banane si crema de ciocolata alba

Prajitura cu banane si crema de ciocolata alba a fost in cazul meu solutia salvatoare pentru niste banane ce nu le mai voia nimeni, cat si cea mai eficienta cale de a astampara pofta de „ceva bun”. Desigur, prajitura poate fi finisata si ornata daca doriti neaparat sau daca aveti […]

Rulouri cu unt si scortisoara

Rulouri cu unt si scortisoara

Nu stiu cum o fi la voi, dar la mine, atunci cand se lasa frigul, imi place sa miroasa-n casa a scortisoara. Multa scortisoara! 🙂 Asa ca, azi avem rulouri cu unt si scortisoara – cu aluat asemanator celui de cozonac, doar ca fara oua. Este un aluat moale si […]

Briose bicolore

Briose bicolore

Reteta de astazi de Briose bicolore este o reteta simpla, care pur si simplu nu are cum sa nu iasa 🙂 Briosele sunt minunate, pufoase si cu miezul umed. Sunt rapide si cu ingrediente la indemana. Reteta am facut-o de mai multe ori pana acum, copiii sunt foarte incantati daca […]