Prajituri / Retete de prajituri / Tarte si cheesecake-uri

Cheesecake cu afine si ciocolata alba

Imi aduc aminte si acum de aniversarea mamei la cei 38 de ani. Si-mi ziceam in sinea mea… ooo, ce multi ani are mama! :))) Acum cand am ajuns si eu la aceeasi varsta nu vreau nicicum sa cred ca am imbatranit. Ce-mi doresc de ziua mea? Nimic in mod special, nimic material… dragostea si imbratisarile puilor imi sunt de ajuns. Imi doresc doar ganduri bune de la cei din jur…Atat!

Prajitura de astazi nu este prajitura aniversara, dar nu puteam sa nu ofer nimic tuturor celor care mi-au transmis astazi „la multi ani”. Va multumesc mult!

 

Ingrediente

  • Pentru baza:
  • 1 galbenus
  • 100 g unt
  • 50 g zahar
  • 1 lingura zahar aromat cu lamaie
  • 250 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • Pentru umplutura:
  • 500 g branza grasa de vaci
  • 100 g zahar
  • 1 lingura zahar aromat cu lamaie
  • 100 g ciocolata alba
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • 4 oua
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata alba
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • afine
loading...

Mod de preparare Cheesecake cu afine si ciocolata alba:

Baza:

Intr-un castron punem faina. Facem o gaura in mijloc si punem untul rece, taiat cubulete, zaharul, galbenusul, praful de copt si un praf de sare. Amestecam repede cu varful degetelor, apoi framantam un aluat elastic si omogen. Invelim aluatul in folie alimentara si dam la frigider pentru 1 ora.

Daca este necesar, in functie de tipul de faina folosit,  adaugati putin lapte rece pentru a „lega” aluatul.

Umplutura:

Ciocolata rupta bucatele o topim la foc mic impreuna cu smantana pentru frisca. Aducem la punctul de fierbere, dam deoparte si omogenizam. Lasam la racit.

Intr-un castron mixam branza de vaci cu zaharul si ouale, adaugate cate unul, mixand bine dupa fiecare. La sfarsit incorporam ciocolata alba topita.

Aluatul il intindem intr-o tava cu inel detasabil (20 cm diametru) tapetata cu hartie de copt. Turnam deasupra crema de branza si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 1 ora, pana prajitura incepe sa se rumeneasca usor. Lasam sa se raceasca bine in tava, scoatem inelul detasabil si dam la frigider pentru vreo 2 ore.

Glazura:

Topim ciocolata impreuna cu smantana pentru frisca. Omogenizam si lasam la racit.

Dupa ce s-a racit turnam peste prajitura cu branza si acoperim cu un strat generos de afine.

Pofta buna si numai bine la toti!

Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

39 Comentarii

  1. Wow ce minunatie de Cheesecake!!!!hugs

  2. Miha , multa sanatate si numai bucurii alaturi de cei dragi tie !!!La multi ani !!!!!
    PS.Viata e frumoasa la orice varsta, conteaza doar sa stii sa ti-o traiesti!!

  3. La multi ani draga mea! Sa fii sanatoasa si fericita! Foarte frumos tortul <3

  4. La multi ani!!!! Esti atat de tanara si frumoasa si iscusita! Sa fii mereu asa! Te pup!

  5. Miha draga, inca o data „La multi Ani” si multumesc pentru tratatie. Ai o varsta frumoasa, esti tanara, ai maini de aur si suflet de artist.

  6. La multi ani, iubita! Tot binele din lume! Reteta, ce sa mai vorbim DELICIOASA!! Te pupik

  7. uta says:

    Toooooooooot ce iti doresti in viata meriti din plin (cand deschid calculatorul intru direct la tine stiu ca ai mai gatit ceva bun)LA MULTI ANI pupici

  8. La multi ani fata frumoasa.Sa fii mereu alaturi de familia ta si sa traiti impreuna clipe de neuitat!

  9. La multi ani, multi, multi, cu sanatate si fericire !

  10. La multi ani!!!! Sa ai parte de toata fericirea din lume, alaturi de cei dragi:)!!!

  11. Draga Miha, pe mine ma uimeste la tine cat de dinamica esti, ai reusit chiar azi de ziua ta sa postezi pe blog, esti o albinuta harnica si o gospodina de invidiat( in sensul bun al cuvantului :-* ), nu stiam pana acum cati ani ai si nici nu creadeam ca ai atat, nu zic ca e mult doar ca esti cu 9 ani mai inteligenta ca mine, din partea mea iti doresc un sincer La Multi Ani si multa sanatate tie si familiei tale, te pup dulce :-*

  12. bestial!! imi lasa gura apa… ah sincer as da toti banii castigati la Premier league pentru o femei care sa poata gati asemenea delicii numai pentru mine… atat iubire in operele tale culinare! bravo ine-o tot asa)

  13. La multi ani fericiti alaturi de cei dragi tie.

  14. La multi ani fericiti!

  15. La multi ani din partea mea si a familiei mele :*!! Te imbratisam cu drag !!
    Loredana

  16. La multi ani fericiti si dulci de tot! 😉 pupici

  17. La multi ani sanatosi scumpa mea!!! Sa aveti parte de tot binele din lume!!! >:D< P.S. Imi place ca nu lipseste ciocolata 😉

  18. Miha draga, nu pot decat sa-ti urez muuuulti ani de acum inainte!! Sa fie frumosi, energici, plini de bucurii, plini de magie si de iubire, plini de clipe de neuitat si de bunataturi cu ciocolata…asa cum ne-ai obisnuit!! La multi ani!!

  19. La multi ani, draga mea prietena!
    Ce simplu si frumos ai scris!
    Sa fii fericita!

  20. Sa ti se indeplineasca ce-ti doresti si multumim si noi pentru bunatatile cu care ne rasfeti :*

  21. La multi ani draga Miha! Sa fii fericita si nu uita sa-ti pastrezi sufletul tanar ca la 20 si de ani, indiferent ce varsta biologica vei avea!

  22. Miha…38 ani…ce varsta frumoaaaasa! sa fii mereu la fel…la fel de sanatoasa, la fel de frumoasa, la fel de mandra de minunile tale si de familia ta si sa fii mereu apreciata pentru tot ce faci.
    Cat despre tort….arata bestial, vezi poate la 88 ani ne dai o felie pe bune :P:P
    te imbratisez cu mult drag 🙂

  23. Anonymous says:

    buna ziua. tocmai ce am luat de toate , ca sa pot face tortul. m-am apucat de blat, respectand ingredientele si cantitatile, aluatul nu se leaga deloc, a trebuit sa adaug cam 50 grame unt, ca sa se adune cumva,era numa’ farame. acu’, ca am inceput cu stangul, o sa stau cu emotii pana la sfarsit, sa vad ce iese. ati uitat sa bagati si galbenusul la prepararea aluatului. asta e inceputul. sper sa nu mai am surprize neplacute. ma enerveaza retetele care sunt postate doar asa, ca sa fie.si nu gatesc de ieri.

  24. Am omis sa scriu galbenusul in reteta, dar a fost trecut la ingrediente. Nu e chiar atat de grav, zic eu… dar imi cer scuze pentru „uituceala”.

    Nicidecum nu am scris si nu voi scrie vreodata retetele pe acest blog „doar asa, ca sa fie” si atunci cand au existat nelamuriri cred ca am facut tot posibilul sa le rezolv.

    Faptul ca aluatul nu s-a legat se poate datora si fainii. Se stie ca exista faina care absoarbe mai putin lichid si faina care absoarbe mai mult lichid. Si cine nu gateste de ieri stie ca se poate „repara” cu ceva lichid in plus sau in minus. 🙂 Cine nu stie… intreaba.

    Sper ca totul sa decurga cu bine pana la capat, fara incidente.

    Zi frumoasa iti doresc!

  25. Multumesc frumos tuituror de urarile frumoase. Mi-ati facut ziua de ieri cu mult mai frumoasa! :* :* :*

  26. 38 ??? LA MULTI ANI , fata draga ! Acum crezi ca-s multi … sa vezi cand vei avea cat mine =))
    De ce zici doar de imbratisarea puilor tai , da’ horodinca de ieri de pe Bucataras ti-a prisosit ?:))
    Iti repet tot ce ti-am scris/dedicat ieri , insutit !
    Hai , ca te imbratisez si la 38 si-o zi !

  27. la multi ani, Miha scumpa!

  28. La multi ani sanatosi si frumosi, draga Miha! Eu pe bune, la modul cel mai sincer, ma gandeam ca ai vreo 28, la cum arati. Te imbratisez cu drag, regret ca nu am venit la intalnirea de la Sibiu, sa va cunosc, dar cine stie, poate cu urmatoarea ocazie.
    Despre prajitura, nu mai zic decat atat ca tot inghit in sec pe langa monitor si este minunata asa cum sti tu sa prajituresti.

  29. Anonymous says:

    am revenit, pentru ca asa e corect. tortul arata bine. nu stiu cum e textura blatului tau, la mine e nisipoasa, dar e buna.in rest, n-am mai avut probleme.
    La multi ani!

  30. Textura blatului este…nisipoasa, asa cum bine spui. Aluatul este unul pentru biscuiti/fursecuri…deci este foarte fraged. In general, blatul pentru cheesecake se face din biscuiti si unt, dar cum nu aveam biscuiti in casa, am improvizat. Data viitoare poti incerca si varianta cu biscuiti, daca ti-e mai usor.

    Ma bucur ca pana la urma a fost totul ok. Si multumesc de urari.

  31. Chiar daca e tarziu,m-am servit singura ca tare bine arata!!
    pupici!!

  32. La multi ani draga mea!! Iti urez toata fericirea, sa ai parte doar de bucurii alaturi de cei dragi! Tortul minunat!

  33. La mulţi ani! Multă sănătate şi bucurii alături de familie şi cei dragi.

  34. LA MULTI ANI !!!

  35. Asa cum bine spunea cineva mai sus, te imbratisez si eu la 38 de ani si doua zile!:)Cum ar fi spus bunica mea: „esti cu 2 ani mai sarita decat mine”!:))
    Pe blog nu am facut urari, dar sunt sigura ca le-ai primit cu drag si pe FB…Stii ca-mi esti foarte draga si ca din tot sufletul iti doresc multi-multi ani cu sanatate, Miha!:)
    Am servit si eu o bucata de cheesecake si e de-li-cioa-sa!!!
    Pupici!

  36. BBBuna, Micha, nu te-am mai vizitat de catva timp, am fost in vacanta. acum am fost foarte placut impresionata de cheesecake acesta cu ciocolata. delicios si aratos, pupaturi, DANA

  37. ioana says:

    adooor prajiturile cu branzica 😀 spune-mi, te rog, as putea sa folosesc crema de branza tip philadelphia sau mascarpone in retetele tale de cheesecake? chestia e ca nu locuiesc in romania si aici nu este branzica de vaci 🙂 multumesc.

    • Da Ioana, poti folosi Philadelphia. Cred ca v-a iesi chiar mai bun! 😉

      • ioana says:

        bun atunci ma pun pe treaba 😀 desi am zis ca un mai fac prajituri, poate asa o data la 2 saptamani …de dor.. da nu ma pot abtine… :))) firear de calorii dc tot ce i bun ingrasa ?? :((

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura turnata cu gem si nuca

Prajitura turnata cu gem si nuca

Mod de preparare Prajitura turnata cu gem si nuca: Blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, […]

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]

Rulada cu capsuni

Rulada cu capsuni

Mod de preparare Rulada cu capsuni: Umplutura de capsuni: Punem capsunile si zaharul intr-o craticioara si fierbem la foc mic, pana capsunile isi lasa zeama si se inmoaie. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca, apoi  cu mixerul vertical pasam pana obtinem un piure fin. Lasam sa se raceasca. Blat de […]