Retete de prajituri / Tarte si cheesecake-uri

Cheesecake cu ciocolata

Reteta Cheesecake cu ciocolata

Prajitura cu branza si ciocolata

Ingrediente

  • Pentru baza:
  • 50 g unt
  • 225 g biscuiti digestivi de ciocolata zdrobiti (se pot folosi si biscuiti simpli amestecati cu cacao)
  • Pentru umplutura:
  • 250 g ciocolata amaruie (minim 50% cacao)
  • 450 g crema de branza (Almette cu smantana)
  • 100 g zahar pudra
  • 4 oua
  • 300 ml de frisca lichida (in reteta originala erau 284ml ­čśŤ )
  • 5 linguri lichior cafea
  • Pentru ornat:
  • 200 ml smantana
  • 2 linguri lichior cafea
  • cacao
loading...

Mod de preparare Cheesecake cu ciocolata:

Din biscuitii zdrobiti si untul topit se formeaza baza prajiturii intr-o forma de 23 de cm. Coca obtinuta se intinde si pe peretii formei, nu doar la baza.

Ciocolata se topeste la abur. Branza se mixeaza cu zaharul pana devine pufoasa. Se adauga ouale intregi, pe rand, batand dupa fiecare (nu trebuie batut prea mult). Lasand mixerul la viteza mica, se adauga ciocolata topita, frisca si lichiorul.

Se coace in cuptorul preincalzit la 160 de grade pentru 55-60 de minute, sau pana s-a intarit. Se lasa la racit minim 3 ore sau peste noapte.

Pentru ornat se bate smantana cu lichiorul si se pune deasupra. Se pudreaza usor cu cacao.

Cheesecake cu ciocolata

Tags: , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

2 Comentarii

  1. Foaaarte interesanta si apetisanta prajiturica. Felicitari!

  2. Multumesc Dana!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe re╚Ťete...

Prajitura turnata cu gem si nuca

Prajitura turnata cu gem si nuca

Mod de preparare Prajitura turnata cu gem si nuca: Blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, […]

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Mod de preparare Tort de inghetata de caramel si vanilie: Blat de biscuiti: Biscuitii ii punem in vasul robotului de bucatarie si ii rasnim pana obtinem un pesmet foarte fin. Adaugam zaharul vanilat si untul topit si mixam inca putin, pana obtinem o compozitie ca niste firimituri. Rasturnam intr-o tava […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]