Cheesecake cu dulceata de afine

de Miha
5488 vizualizări
Cheesecake cu dulceata

Eheee…iata ca a venit si week-end-ul. Si nu orice fel de week-end, ci unul prelungit. 😉

Nu am retete de mici sau gratare, dar am una de prajitura. :)) O prajitura cu branza, ce o puteti lua la picnic, daca v-ati propus sa petreceti acest week-end la iarba verde.

Cheesecake cu dulceata

Prajitura cu branza si dulceata de afine

Ingrediente

  • Pentru crusta:
  • 200 g biscuiti simpli
  • 100 g unt
  • Pentru umplutura:
  • 500 g branza de vaci grasa
  • 150 g zahar
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 3 oua
  • coaja de portocala confiata

Mod de preparare Cheesecake cu dulceata de afine:

Blat de biscuiti:

  • In functie de tipul de biscuiti si de preferinta voastra, adaugati si 1-2 linguri zahar, daca este necesar.

Biscuitii ii macinam la robot pana obtinem un pesmet fin. Adaugam untul topit si amestecam. Vom obtine o compozitie ca niste firimituri. Punem intr-o tava cu inel detasabil (24 cm diatemtru) si presam cu mana, apoi cu fundul unui pahar, pana obtinem un blat uniform. Dam la rece pana pregatim umplutura.

Umplutura:

  • Avand in vedere faptul ca vom servi prajitura cu dulceata de afine, am considerat ca zaharul este suficient. Puteti pune mai mult daca nevoia voastra de dulce o cere. 🙂

Punem intr-un castron toate ingredientele pentru umplutura si le mixam cu blenderul vertical, pana obtinem o crema fina de branza.

Turnam crema peste blatul de biscuiti si dam la cuptor la foc mediu, pentru 30-40 de minute, pana marginile incep sa se rumeneasca si compozitia este inchegata.

  • In cuptor vom pune un vas sau o tava cu apa (sub tava cu prajitura)

Lasam prajitura sa se raceasca in tava, apoi o dam la frigider pentru cateva ore.

Cheesecake cu dulceata de afine

Se portioneaza dupa dorinta si se serveste cu dulceata de afine sau orice alta dulceata va place voua.

Borcan cu dulceata de afine

poate vă plac și rețetele

14 comentarii

Daniela 28 aprilie 2012 - 9:26

Iar ma ingras cu ochii… pedalez eu, dar degeaba, daca-mi bagi in ochi dulceata asta… Si la noi e liber pina miercuri, tre’sa inventez ceva, daca nu-i vremea „mumoasa”, daca e cald, pic-nic in gradina… Va astept si pe voi…

Răspuns
Danutza 28 aprilie 2012 - 10:21

Eu am clatite cu afine, dar poftesc teribil la o felie de cheesecake 🙂 Arata bestial!!! Yummmmi!!

Răspuns
TeoBucatar 28 aprilie 2012 - 12:46

Imi plac afinele mai ales combinate cu o feliuta de cheesecake!Frumos colorata!

Răspuns
Haplea 28 aprilie 2012 - 15:48

Nebunie de cheesecake ce ai preparat acolo.

Răspuns
Licuta Marin 28 aprilie 2012 - 19:27

Minunat arata si mmmm, tare delicios!Pup!

Răspuns
Antonina 28 aprilie 2012 - 21:20

Foarte fain arata, draga Miha! Delicioasa branzica nu? Pupici

Răspuns
Marina@Picnic at Marina 28 aprilie 2012 - 21:32

Beautiful cake! And I am sure it’s delicious!

Răspuns
Maria Mare 30 aprilie 2012 - 7:37

O minunatie de cheesecake!!!!!Frumos colorata!!!Pupici

Răspuns
Laurita mommy, wife, woman :) 1 mai 2012 - 5:19

este neapaat sa pun vasuul cu apa sub cel in care am prajitura? nu reusesc sa le imbin. o alta intrebare ar fi daca crezi ca aceasta crema se poate prepara si la rece, in genul sa pun in ea gelatina. mrsi frumos 🙂

Răspuns
Miha 1 mai 2012 - 6:35

Laurita, nu e musai, dar avand efectul de sauna in cuptor prajitura iese mai fina, nu se „usuca” foarte tare.
Nu e neaparat ca tava cu prajitura sa fie in tava cu apa, trebuie doar sa pui un vas cu apa in cuptor.

Crema se poate prepara si la rece, dar in acest caz eu as renunta la oua. Uite aici o idee de cheesecake fara coacere: http://dulciurifeldefel.blogspot.com/2012/02/prajitura-cu-mascarpone-fara-coacere.html

Cu drag!

Răspuns
ioana 16 mai 2012 - 11:06

nu o putem manca direct, fara sa o punem la frigider?:)

Răspuns
Miha 16 mai 2012 - 11:46

Ioana, poti sa o mananci si daca nu sta la frigider, dar prajitura e mai buna rece. Si in plus, se mai intareste, capata o alta textura. Incearca! 🙂

Răspuns
ioana 16 mai 2012 - 11:54

hehe, deja ma uit cu jind la ea – proaspat scoasa din cuptor. Dar am sa urmez reteta pana la capat, ca sa nu-mi para rau:) Saru’mana pentru reteta!

Răspuns
Miha 16 mai 2012 - 12:11

Sa ai pofta buna! 🙂

Răspuns

Lasă un răspuns