Prajituri / Retete de prajituri / Tarte si cheesecake-uri

Cheesecake cu dulceata de afine

Eheee…iata ca a venit si week-end-ul. Si nu orice fel de week-end, ci unul prelungit. 😉

Nu am retete de mici sau gratare, dar am una de prajitura. :)) O prajitura cu branza, ce o puteti lua la picnic, daca v-ati propus sa petreceti acest week-end la iarba verde.

Cheesecake cu dulceata

Prajitura cu branza si dulceata de afine

Ingrediente

  • Pentru crusta:
  • 200 g biscuiti simpli
  • 100 g unt
  • Pentru umplutura:
  • 500 g branza de vaci grasa
  • 150 g zahar
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 3 oua
  • coaja de portocala confiata
loading...

Mod de preparare Cheesecake cu dulceata de afine:

Blat de biscuiti:

  • In functie de tipul de biscuiti si de preferinta voastra, adaugati si 1-2 linguri zahar, daca este necesar.

Biscuitii ii macinam la robot pana obtinem un pesmet fin. Adaugam untul topit si amestecam. Vom obtine o compozitie ca niste firimituri. Punem intr-o tava cu inel detasabil (24 cm diatemtru) si presam cu mana, apoi cu fundul unui pahar, pana obtinem un blat uniform. Dam la rece pana pregatim umplutura.

Umplutura:

  • Avand in vedere faptul ca vom servi prajitura cu dulceata de afine, am considerat ca zaharul este suficient. Puteti pune mai mult daca nevoia voastra de dulce o cere. 🙂

Punem intr-un castron toate ingredientele pentru umplutura si le mixam cu blenderul vertical, pana obtinem o crema fina de branza.

Turnam crema peste blatul de biscuiti si dam la cuptor la foc mediu, pentru 30-40 de minute, pana marginile incep sa se rumeneasca si compozitia este inchegata.

  • In cuptor vom pune un vas sau o tava cu apa (sub tava cu prajitura)

Lasam prajitura sa se raceasca in tava, apoi o dam la frigider pentru cateva ore.

Cheesecake cu dulceata de afine

Se portioneaza dupa dorinta si se serveste cu dulceata de afine sau orice alta dulceata va place voua.

Borcan cu dulceata de afine

Tags: , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

14 Comentarii

  1. Iar ma ingras cu ochii… pedalez eu, dar degeaba, daca-mi bagi in ochi dulceata asta… Si la noi e liber pina miercuri, tre’sa inventez ceva, daca nu-i vremea „mumoasa”, daca e cald, pic-nic in gradina… Va astept si pe voi…

  2. Eu am clatite cu afine, dar poftesc teribil la o felie de cheesecake 🙂 Arata bestial!!! Yummmmi!!

  3. Imi plac afinele mai ales combinate cu o feliuta de cheesecake!Frumos colorata!

  4. Nebunie de cheesecake ce ai preparat acolo.

  5. Minunat arata si mmmm, tare delicios!Pup!

  6. Foarte fain arata, draga Miha! Delicioasa branzica nu? Pupici

  7. Beautiful cake! And I am sure it’s delicious!

  8. O minunatie de cheesecake!!!!!Frumos colorata!!!Pupici

  9. este neapaat sa pun vasuul cu apa sub cel in care am prajitura? nu reusesc sa le imbin. o alta intrebare ar fi daca crezi ca aceasta crema se poate prepara si la rece, in genul sa pun in ea gelatina. mrsi frumos 🙂

  10. Laurita, nu e musai, dar avand efectul de sauna in cuptor prajitura iese mai fina, nu se „usuca” foarte tare.
    Nu e neaparat ca tava cu prajitura sa fie in tava cu apa, trebuie doar sa pui un vas cu apa in cuptor.

    Crema se poate prepara si la rece, dar in acest caz eu as renunta la oua. Uite aici o idee de cheesecake fara coacere: http://dulciurifeldefel.blogspot.com/2012/02/prajitura-cu-mascarpone-fara-coacere.html

    Cu drag!

  11. ioana says:

    nu o putem manca direct, fara sa o punem la frigider?:)

  12. Ioana, poti sa o mananci si daca nu sta la frigider, dar prajitura e mai buna rece. Si in plus, se mai intareste, capata o alta textura. Incearca! 🙂

  13. ioana says:

    hehe, deja ma uit cu jind la ea – proaspat scoasa din cuptor. Dar am sa urmez reteta pana la capat, ca sa nu-mi para rau:) Saru’mana pentru reteta!

  14. Sa ai pofta buna! 🙂

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura turnata cu gem si nuca

Prajitura turnata cu gem si nuca

Mod de preparare Prajitura turnata cu gem si nuca: Blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, […]

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]

Rulada cu capsuni

Rulada cu capsuni

Mod de preparare Rulada cu capsuni: Umplutura de capsuni: Punem capsunile si zaharul intr-o craticioara si fierbem la foc mic, pana capsunile isi lasa zeama si se inmoaie. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca, apoi  cu mixerul vertical pasam pana obtinem un piure fin. Lasam sa se raceasca. Blat de […]