Prajituri / Retete de prajituri

Cheesecake cu fructe de padure (fara zahar)

Cheesecake fara coacere

Cheesecake cu fructe de padure, reteta fara coacere. O reteta simpla de cheesecake cu mascarpone, fara zahar adaugat

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 150 g alune de padure curatate
  • 2 linguri fulgi de cocos
  • 1 lingura miere
  • 25 g unt topit
  • Pentru crema de branza:
  • 150 g mascarpone
  • 150 g crema de branza
  • 100 g indulcitor (eu am folosit Green Sugar)
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • esenta de vanilie
  • 3 g gelatina
  • Pentru jeleul de fructe de padure:
  • 300 g fructe de padure (congelate)
  • 50 g indulcitor
  • 7 g gelatina
loading...

Zilele trecute am primit vizita unei prietene foarte dragi noua. Abia am asteptat reintalnirea, desi am avut ceva emotii in ceea ce priveste meniul, ea gatind doar dupa retete LCHF 🙂 La capitolul retete de mancare mi-a fost relativ usor sa aleg, dar cand a venit vorba de prajituri de casa, a fost o adevarata provocare, pentru ca eu nu prea stiu sa fac prajituri fara zahar si fara faina 😀 Pana la urma, se pare ca m-am descurcat binisor cu acest cheesecake cu fructe de padure 🙂

Mod de preparare Cheesecake cu fructe de padure (fara zahar):

Blat:

Alunele de padure si nuca de cocos se pun in vasul robotului de bucatarie si se mixeaza. Se rastoarna intr-un castron, se adauga mierea si untul topit si se amesteca pana la omogenizare.

  • mierea nu se foloseste in dieta LCHF, dar a fost admisa ca exceptie, fiind in cantitate mica. Puteti folosi indulcitor si mariti putin cantitatea de unt

Compozitia o turnam intr-o tava cu inel detasabil (18 cm diametru), tapetata cu hartie de copt. Tasam bine, sa obtinem un blat compact. Dam la rece pana pregatim crema si jeleul de fructe de padure.

Jeleul de fructe de padure:

Gelatina o punem la hidratat in apa rece, atata apa cat gelatina se fie bine acoperita.

Punem fructele intr-o cratita si presaram indulcitorul. Punem pe foc mic si amestecand din cand in cand, fierbem pana fructele se inmoaie. Dureaza doar cateva minute. Dam deoparte si mixam cu blenderul vertical. In piureul de fructe obtinut incorporam gelatina, amestecand bine pana la dizolvare. Lasam la racit.

Crema de branza:

Gelatina o punem la hidratat in apa rece, atata apa cat gelatina se fie bine acoperita.

Intr-un  castron amestecam crema de branza cu mascarpone, indulcitorul si putina esenta de vanilie. Mixam bine.

Separat mixam smantana pentru frisca pana aceasta devine pufoasa. Nu este necesar sa fie si ferma. O incorporam usor in crema de branza.

Gelatina o incalzim usor pe baie de aburi sau la microunde si o incorporam in crema de branza.

Punem aproximativ 2/3 din crema in tava peste blatul de alune de padure. Restul de crema o punem intr-un posh la care am atasat un dui cu varful rotund. Turnam jeleul de fructe de padure, apoi spritam deasupra restul de crema. Acoperim tava cu folie alimentara si dam la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna! 😉

RETETA IN IMAGINI

Tags: , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura cu cacao si crema de lapte

Prajitura cu cacao si crema de lapte

Daca zilele din timpul saptamanii sunt despre cornuri, cornulete, briose sau orice alta prajitura de casa ce poate fi pusa in pachetelul pentru scoala, week-endul este despre prajituri cu crema si momente de relaxare alaturi de prieteni dragi, la cafea. Prajitura cu cacao si crema de lapte este o prajitura […]

Prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba

Prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba

Azi am pentru voi o prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba, o reteta de care as putea spune ca m-am indragostit si pe care o voi repeta ori de cate ori voi avea ocazia 😉 O prajitura de casa, fina si delicata pe care o puteti face si […]

Prajitura din piscoturi cu caramel

Prajitura din piscoturi cu caramel

Mod de preparare Prajitura din piscoturi cu caramel: Crema pentru prajitura din piscoturi se prepara astfel: Gelatina se pune la hidratat in apa rece (atata apa cat gelatina sa fie bine acoperita) Smantana pentru frisca se mixeaza pana devine pufoasa. Nu e necesar sa fie si ferma. Intr-un castron incapator […]

Prajitura cu blat pufos si crema de ciocolata alba

Prajitura cu blat pufos si crema de ciocolata alba

E atat de simplu de facut aceasta prajitura cu blat pufos si crema de ciocolata alba si atat de buna, incat iti garantez ca o vei repeta si in saptamana urmatoare 😉 Mod de preparare Prajitura cu blat pufos si crema de ciocolata alba: Blat pufos cu nuca: De cele […]