Retete de prajituri / Tarte si cheesecake-uri

Cheesecake Raffaello

Desi Robert adora placinta cu branza de vaci de data asta a fost de acord sa fac prajitura cu branza. Nici n-ar fi avut cum sa nu fie de acord, fie vorba intre noi, :))) pentru ca era destul de tarziu cand am hotarat sa fac prajitura si timp pentru framantat aluat nu as fi avut. Noroc si ferice de mine ca am un copil bun si intelegator! 😉 :)))

Prajitura cu Raffaello

Prajitura cu branza si Raffaello

Ingrediente

  • * Pentru blat:
  • * 300 g biscuiti
  • * 100 g unt topit
  • * Pentru umplutura:
  • * 750 g branza de vaci
  • * 4 oua
  • * 150 ml frisca lichida
  • * 200 g zahar
  • * esenta de vanilie
  • * Pentru glazura:
  • * 100 g ciocolata alba
  • * 100 ml frisca lichida
  • * ~50 g nuca de cocos
  • * 2-3 linguri pline lapte praf
loading...

 

Mod de preparare Cheesecake Raffaello:

Blat:

Biscuitii se macina la robot. Se adauga untul topit si se mixeaza pana compozitia devine ca niste firimituri. Se rastoarna intr-o tava cu margine detasabila si se preseaza foarte bine stratul de biscuiti cu lingura sau cu fundul unui pahar. Se da tava la rece pana este gata umplutura.

Umplutura:

Branza de vaci se mixeaza cu zaharul, esenta de vanilie si frisca lichida pana devine ca o crema. Se adauga ouale, pe rand, amestecand bine dupa fiecare. Crema obtinuta se toarna peste blatul de biscuiti si se da tava la cuptor la foc mediu, pana prajitura se rumeneste deasupra, prinde o crusta aurie. Se inchide focul, se deschide usa cuptorului si se lasa tava in cuptor pana la racirea completa.

Glazura:

Ciocolata se topeste la foc mic impreuna cu frisca lichida. Se aduce la punctul de fierbere, se da deoparte si se omogenizeaza. Se pune vasul la frigider pentru minim 1 ora, dupa care se mixeaza pana se obtine o crema pufoasa. Adaugam nuca de cocos si laptele praf si amestecam usor.

Turnam glazura deasupra prajiturii si dam din nou la rece pana se intareste glazura. Se orneaza cu frisca si se portioneaza dupa preferinta.

cheesecake-raffaello-3

Tags: , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

6 Comentarii

  1. Superb tortuletul…

  2. Oh, madre mía, que pasada.

    Saludos

  3. E’ stupenda questa tua torta, bravissima ciao

  4. Nu gasesc cuvinte, ce minunat

  5. j’ai découvert avec beaucoup de plaisir ton joli blog! J’adore ce gâteau!!il doit étre délicieux!!

  6. Superb! Ma tenteaza.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura turnata cu gem si nuca

Prajitura turnata cu gem si nuca

Mod de preparare Prajitura turnata cu gem si nuca: Blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, […]

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Mod de preparare Tort de inghetata de caramel si vanilie: Blat de biscuiti: Biscuitii ii punem in vasul robotului de bucatarie si ii rasnim pana obtinem un pesmet foarte fin. Adaugam zaharul vanilat si untul topit si mixam inca putin, pana obtinem o compozitie ca niste firimituri. Rasturnam intr-o tava […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]