Retete de prajituri / Tarte si cheesecake-uri

Cheesecake Raffaello

Desi Robert adora placinta cu branza de vaci de data asta a fost de acord sa fac prajitura cu branza. Nici n-ar fi avut cum sa nu fie de acord, fie vorba intre noi, :))) pentru ca era destul de tarziu cand am hotarat sa fac prajitura si timp pentru framantat aluat nu as fi avut. Noroc si ferice de mine ca am un copil bun si intelegator! 😉 :)))

Prajitura cu Raffaello

Prajitura cu branza si Raffaello

Ingrediente

  • * Pentru blat:
  • * 300 g biscuiti
  • * 100 g unt topit
  • * Pentru umplutura:
  • * 750 g branza de vaci
  • * 4 oua
  • * 150 ml frisca lichida
  • * 200 g zahar
  • * esenta de vanilie
  • * Pentru glazura:
  • * 100 g ciocolata alba
  • * 100 ml frisca lichida
  • * ~50 g nuca de cocos
  • * 2-3 linguri pline lapte praf
loading...

 

Mod de preparare Cheesecake Raffaello:

Blat:

Biscuitii se macina la robot. Se adauga untul topit si se mixeaza pana compozitia devine ca niste firimituri. Se rastoarna intr-o tava cu margine detasabila si se preseaza foarte bine stratul de biscuiti cu lingura sau cu fundul unui pahar. Se da tava la rece pana este gata umplutura.

Umplutura:

Branza de vaci se mixeaza cu zaharul, esenta de vanilie si frisca lichida pana devine ca o crema. Se adauga ouale, pe rand, amestecand bine dupa fiecare. Crema obtinuta se toarna peste blatul de biscuiti si se da tava la cuptor la foc mediu, pana prajitura se rumeneste deasupra, prinde o crusta aurie. Se inchide focul, se deschide usa cuptorului si se lasa tava in cuptor pana la racirea completa.

Glazura:

Ciocolata se topeste la foc mic impreuna cu frisca lichida. Se aduce la punctul de fierbere, se da deoparte si se omogenizeaza. Se pune vasul la frigider pentru minim 1 ora, dupa care se mixeaza pana se obtine o crema pufoasa. Adaugam nuca de cocos si laptele praf si amestecam usor.

Turnam glazura deasupra prajiturii si dam din nou la rece pana se intareste glazura. Se orneaza cu frisca si se portioneaza dupa preferinta.

cheesecake-raffaello-3

Tags: , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

6 Comentarii

  1. Superb tortuletul…

  2. Oh, madre mía, que pasada.

    Saludos

  3. E’ stupenda questa tua torta, bravissima ciao

  4. Nu gasesc cuvinte, ce minunat

  5. j’ai découvert avec beaucoup de plaisir ton joli blog! J’adore ce gâteau!!il doit étre délicieux!!

  6. Superb! Ma tenteaza.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Tort cu rulada si banane

Tort cu rulada si banane

Poate parea complicat sa faci un tort cu rulada si banane, dar va asigur ca nu este, absolut deloc. Daca vrei ca totul sa fie si mai rapid decat este deja poti folosi o rulada din comert, cu orice umplutura vrei si iti place. Abia la degustare mi-am dat seama […]

Prajitura cu banane si crema de ciocolata alba

Prajitura cu banane si crema de ciocolata alba

Prajitura cu banane si crema de ciocolata alba a fost in cazul meu solutia salvatoare pentru niste banane ce nu le mai voia nimeni, cat si cea mai eficienta cale de a astampara pofta de „ceva bun”. Desigur, prajitura poate fi finisata si ornata daca doriti neaparat sau daca aveti […]

Rulouri cu unt si scortisoara

Rulouri cu unt si scortisoara

Nu stiu cum o fi la voi, dar la mine, atunci cand se lasa frigul, imi place sa miroasa-n casa a scortisoara. Multa scortisoara! 🙂 Asa ca, azi avem rulouri cu unt si scortisoara – cu aluat asemanator celui de cozonac, doar ca fara oua. Este un aluat moale si […]

Briose bicolore

Briose bicolore

Reteta de astazi de Briose bicolore este o reteta simpla, care pur si simplu nu are cum sa nu iasa 🙂 Briosele sunt minunate, pufoase si cu miezul umed. Sunt rapide si cu ingrediente la indemana. Reteta am facut-o de mai multe ori pana acum, copiii sunt foarte incantati daca […]