Retete de prajituri / Tarte si cheesecake-uri

Lemon Curd Cheesecake

Reteta Lemon Curd Cheesecake

Prajitura cu lamaie si crema de branza

Ingrediente

  • * Pentru blat:
  • * 200 g biscuiti cu ciocolata
  • * 100 g unt
  • * Pentru umplutura:
  • * 500 g branza de vaci
  • * 4 oua
  • * 100 g smantana
  • * 150 g zahar
  • * esenta de vanilie
  • * Lemon curd:
  • * 150 g zahar
  • * 100 g unt
  • * zeama de la 2 lamai
  • * 2 oua

Mod de preparare Lemon Curd Cheesecake:

Blat:

Biscuitii ii maruntim la robot, apoi adaugam untul moale si mixam pana obtinem o compozitie ca niste firimituri. Punem totul intr-o tava (26 cm diametru) cu inel detasabil si tasam bine cu o lingura sau cu fundul unui pahar 🙂

Umplutura:

Branza de vaci se mixeaza (am folosit mixerul vertical) cu zahar si esenta de vanilie. Se adauga smantana si ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare. Vom obtine o crema fina de branza, pe care o turnam in tava peste blatul de biscuit. Nivelam si dam la cuptor la foc mediu, pana incepe sa se rumeneasca deasupra si compozitia sa fie ferma. Dupa ce stingem focul, deschidem usa cuptorului si lasam prajitura sa se raceasca lent.

Lemon Curd:

Se aduce la fierbere sucul de lamaie amestecat cu zahar.

Ouale se bat usor, apoi se toarna incet peste ele sucul fierbinte, amestecand. Se pune pe foc mic si se amesteca usor pana la fierbere.

Se fierbe 5 minute (amestecand mereu), pana se ingroasa, se da vasul deoparte, se adauga untul si se omogenizeaza. Se muta intr-un vas curat, se acopera cu o folie si se lasa pana la racirea completa.

Dupa ce prajitura s-a racit se acopera cu lemon curd-ul si se da la rece pentru cateva ore.

Prajitura cu branza si lamaie

Tags: , , , , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

18 Comentarii

  1. miha arata bestial si cand ma gandesc ce gust incredibil trebuie sa aiba combinatia asta minunta de culori salivez la maxim.Super!

  2. Arata foarte bine, as minca din el

  3. oooo,cu lemon curd,un deliciu ,desigur!

  4. Esto se ve delicioso y muy original. Un saludo

  5. Cred ca are un gust excelent. Felicitari!

  6. Super arata Miha…

  7. delicioasa prajitura , mi-ai facut pofta .

  8. Excelent arata ! Inca un motiv pentru care te-as lua la mine 🙂

  9. salutari tizule,

    am facut si eu prajiturica asta, la lemon curd am folosit limetta in loc de lamaia normala, sotului nu i-a placut gustul dulce acrisor, oare aici sa fi gresit ?
    Mie mi-a placut, a fost ceva nou pt mine, eu sunt mai mult adepta tortului ciocolatos, dar am zis sa fac ceva si pe gustul lui, dar nu am nimerit-o..
    A dat toata bunatatea la o parte si a mancat doar crema de branza cu blat.

  10. Buna tizule! 🙂

    Nu stiu ce sa-ti spun despre limette, n-am luat niciodata, nu le stiu gustul.
    Per ansamblu, gustul acestei prajituri este dulce-acrisor, nu cred sa fi gresit cu ceva. Cred ca e doar chestie de gust.
    Data viitoare intreaba-l ce-ar vrea sa manance, sa nu mai arunci bunatate de crema. :))
    O zi buna iti doresc si te mai aspetpt pe la mine.

  11. Pur si simplu fiul meu si noi am fost fermecati de asa bunatate de arome, gusturi si toate la un loc, minunata. Am nevoie de un sfat! Cred ca tava mea detasabila are o defectiune, mi-a picurat in cuptor, am rabdat pana s-a copt (ce sa fac cu asa bunatate),pot sa tapetez cu hartie de copt tava detasabila, sa nu mai patesc asa ceva(((:, pana voi cumpara o noua tava, cred. Multumesc inca odata! Toate cele bune!

  12. Draga Geta, ma bucur tare mult ca prajitura a fost pe gustul vostru. Intr-adevar e o nebunie de arome.
    Referitor la tava, sigur ca o poti tapeta, chestia asta nu dauneaza prajiturii.
    Mie, daca se intampla sa-mi picure din tava, pun dedesupt o alta tava cu apa. Asa nu se murdareste cuptorul sa am ce spala dupa :)) si rezolv si problema fumului datorat picaturilor arse. 😉
    O zi buna iti doresc si te mai astept.

  13. Multumesc fff mult pentru rapiditatea raspunsului!! Asa este ai dreptate. Fiul vine acasa din nou in week-end, cred ca stii deja cu ce-l voi astepta!! Ai niste retete grozave, nu stiu cand ai timp pentru toate… Numai bine iti doresc, pa pa.

  14. Geta, deja il invidiez pe fiul tau pentru bunatatea pe care o va papa. :))
    Iti multumesc pentru cuvintele frumoase si te mai astept. 😉
    O zi buna!

  15. Fabiola says:

    Salut,dureaza destul de mult pana se intareste compozitia la cuptor…e normal?sau am facut.o eu prea subtire?

    • Depinde de cat ai facut compozitia de subtire… depinde de cuptor… Oricum, prajitura se mai intareste si dupa ce se raceste. 🙂

  16. Ioana says:

    Cat timp trebuie sa stea prajitura la cuptor?

    • In reteta am scris „pana incepe sa se rumeneasca deasupra si compozitia sa fie ferma” Te orientezi in functie de cum stii ca iti coace cuptorul. Timpul de coacere poate varia de la un cuptor la altul. 🙂

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Tort cu blat de ciocolata si crema mascarpone

Tort cu blat de ciocolata si crema mascarpone

Mod de preparare Tort cu blat de ciocolata si crema mascarpone: Blat: Punem intr-un vas ciocolata rupta bucatele, untul, uleiul si smantana pentru frisca. Punem vasul pe foc mic (sau la baine marie) si amestecam continuu pana obtinem o compozitie omogena. Dam deoparte si lasam la racit. In crema de […]

Tort anti-gravitatie (Tort de ciocolata)

Tort anti-gravitatie (Tort de ciocolata)

Mod de preparare Tort anti-gravitatie (Tort de ciocolata): Blat: Amestecam faina cu cacaoa, zaharul pudra, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si un praf de sare. Dupa ce le-am amestecat bine le cernem intr-un castron. Facem o adancitura in mijloc si turnam uleiul, smantana, esenta de vanilie si cele 3 […]

Trigoane cu mere

Trigoane cu mere

Mod de preparare Trigoane cu mere: Se curata merele de coaja, cotoare si seminte. Se taie cubulete si se pun intr-o craticioara. Adaugam zaharul si punem pe foc mic pana se topeste zaharul si merele isi lasa zeama. Adauga amidonul si scortisoara si amesteca bine, dar cu atentie, sa nu […]

Prajitura Krantz

Prajitura Krantz

Mod de preparare Prajitura Krantz: Blat: Vom imparti ingredientele pentru blat in 2 parti si vom coace separat 2 foi in tava mare de aragaz (40/30 cm) Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza bine pana obtinem o spuma lucioasa ce […]