Retete de prajituri / Tarte si cheesecake-uri

Lemon Curd Cheesecake

Cheesecake with lemon curd

* Pentru blat:

* 200 g biscuiti cu ciocolata
* 100 g unt

Biscuitii ii maruntim la robot, apoi adaugam untul moale si mixam pana obtinem o compozitie ca niste firimituri. Punem totul intr-o tava ( 26 cm diametru) cu inel detasabil si tasam bine cu o lingura sau cu fundul unui pahar. :)

* Pentru umplutura:

* 500 g branza de vaci
* 4 oua
* 100 g smantana
* 150 g zahar
* esenta de vanilie

Branza de vaci se mixeaza (am folosit mixerul vertical) cu zahar si esenta de vanilie. Se adauga smantana si ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare. Vom obtine o crema fina de branza, pe care o turnam in tava peste blatul de biscuit. Nivelam si dam la cuptor la foc mediu, pana incepe sa se rumeneasca deasupra si compozitia sa fie ferma. Dupa ce stingem focul, deschidem usa cuptorului si lasam prajitura sa se raceasca lent.

* Lemon curd:

* 150 g zahar
* 100 g unt
* zeama de la 2 lamai
* 2 oua

Se aduce la fierbere sucul de lamaie amestecat cu zahar.

Ouale se bat usor, apoi se toarna incet peste ele sucul fierbinte, amestecand. Se pune pe foc mic si se amesteca usor pana la fierbere.

Se fierbe 5 minute (amestecand mereu), pana se ingroasa, se da vasul deoparte, se adauga untul si se omogenizeaza. Se muta intr-un vas curat, se acopera cu o folie si se lasa pana la racirea completa.

Dupa ce prajitura s-a racit se acopera cu lemon curd-ul si se da la rece pentru cateva ore.

Tags: , , , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

18 Comentarii

  1. miha arata bestial si cand ma gandesc ce gust incredibil trebuie sa aiba combinatia asta minunta de culori salivez la maxim.Super!

  2. Arata foarte bine, as minca din el

  3. oooo,cu lemon curd,un deliciu ,desigur!

  4. Esto se ve delicioso y muy original. Un saludo

  5. Cred ca are un gust excelent. Felicitari!

  6. Super arata Miha…

  7. delicioasa prajitura , mi-ai facut pofta .

  8. Excelent arata ! Inca un motiv pentru care te-as lua la mine :)

  9. salutari tizule,

    am facut si eu prajiturica asta, la lemon curd am folosit limetta in loc de lamaia normala, sotului nu i-a placut gustul dulce acrisor, oare aici sa fi gresit ?
    Mie mi-a placut, a fost ceva nou pt mine, eu sunt mai mult adepta tortului ciocolatos, dar am zis sa fac ceva si pe gustul lui, dar nu am nimerit-o..
    A dat toata bunatatea la o parte si a mancat doar crema de branza cu blat.

  10. Buna tizule! :)

    Nu stiu ce sa-ti spun despre limette, n-am luat niciodata, nu le stiu gustul.
    Per ansamblu, gustul acestei prajituri este dulce-acrisor, nu cred sa fi gresit cu ceva. Cred ca e doar chestie de gust.
    Data viitoare intreaba-l ce-ar vrea sa manance, sa nu mai arunci bunatate de crema. :))
    O zi buna iti doresc si te mai aspetpt pe la mine.

  11. Pur si simplu fiul meu si noi am fost fermecati de asa bunatate de arome, gusturi si toate la un loc, minunata. Am nevoie de un sfat! Cred ca tava mea detasabila are o defectiune, mi-a picurat in cuptor, am rabdat pana s-a copt (ce sa fac cu asa bunatate),pot sa tapetez cu hartie de copt tava detasabila, sa nu mai patesc asa ceva(((:, pana voi cumpara o noua tava, cred. Multumesc inca odata! Toate cele bune!

  12. Draga Geta, ma bucur tare mult ca prajitura a fost pe gustul vostru. Intr-adevar e o nebunie de arome.
    Referitor la tava, sigur ca o poti tapeta, chestia asta nu dauneaza prajiturii.
    Mie, daca se intampla sa-mi picure din tava, pun dedesupt o alta tava cu apa. Asa nu se murdareste cuptorul sa am ce spala dupa :)) si rezolv si problema fumului datorat picaturilor arse. ;)
    O zi buna iti doresc si te mai astept.

  13. Multumesc fff mult pentru rapiditatea raspunsului!! Asa este ai dreptate. Fiul vine acasa din nou in week-end, cred ca stii deja cu ce-l voi astepta!! Ai niste retete grozave, nu stiu cand ai timp pentru toate… Numai bine iti doresc, pa pa.

  14. Geta, deja il invidiez pe fiul tau pentru bunatatea pe care o va papa. :))
    Iti multumesc pentru cuvintele frumoase si te mai astept. ;)
    O zi buna!

  15. Fabiola says:

    Salut,dureaza destul de mult pana se intareste compozitia la cuptor…e normal?sau am facut.o eu prea subtire?

    • Depinde de cat ai facut compozitia de subtire… depinde de cuptor… Oricum, prajitura se mai intareste si dupa ce se raceste. :)

  16. Ioana says:

    Cat timp trebuie sa stea prajitura la cuptor?

    • In reteta am scris „pana incepe sa se rumeneasca deasupra si compozitia sa fie ferma” Te orientezi in functie de cum stii ca iti coace cuptorul. Timpul de coacere poate varia de la un cuptor la altul. :)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste taguri și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Mai multe rețete...

Rulada cu gem si ciocolata

Rulada cu gem si ciocolata

Mod de preparare Rulada cu gem si ciocolata: Pentru a realiza aceasta rulada am pornit de la ideea Claudiei, dar am facut-o asa cum am vrut eu si asa cum am crezut eu ca o sa iasa bine Blat cu vanilie: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de […]

Chec simplu (la tava)

Chec simplu (la tava)

Mod de preparare Chec simplu (la tava): Ouale se mixeaza cu un praf de sare pana isi tripleaza volumul. Se adauga zaharul (pudra) si se mixeaza in continuare pana compozitia devine cremoasa. Mixand continuu se adauga uleiul si laptele, iar la sfarsit 6 linguri de faina amestecata cu praful de […]

Prajituri cu mousse de ciocolata alba

Prajituri cu mousse de ciocolata alba

Mod de preparare Prajituri cu mousse de ciocolata alba: Blat: Topim ciocolata rupta bucatele impreuna cu untul, uleiul si smantana pentru frisca, apoi lasam la racit. Adaugam galbenusurile, apoi cernem deasupra faina si praful de copt. Omogenizam si aromam dupa gust cu esenta de rom. Albusurile le mixam cu un […]

Prajitura cu blat de nuca si crema de ciocolata

Prajitura cu blat de nuca si crema de ciocolata

Mod de preparare Prajitura cu blat de nuca si crema de ciocolata: Blat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul pudra si se mixeaza pana spuma devine lucioasa. Aceasta trebuie sa faca „turturi” in momentul in care scoatem palete mixerului din castron. Adaugam […]