Aperitive / Retete culinare

Chifle aromate

Azi nu am o reteta propriu-zisa, ci doar o idee de cum putem folosi painea mai veche. E pacat sa o aruncam mai ales cand o putem „recicla” intr-un mod cat se poate de delicios.

Nu avem nevoie decat de niste chifle vechi de o zi sau doua (puteti folosi orice fel de paine) si de niste unt aromat. Eu am folosit untul aromat ce-l aveam la congelator. Imi place mie sa-l prepar si sa-l am acolo pentru cand imi vine vreo pofta ­čśÇ

Chifle aromate cu usturoi si busuioc

Ingrediente

  • chifle sau paine (mai vechi de o zi)
  • unt aromat
loading...

Mod de preparare Chifle aromate:

Mai intai preparati untul aromat, in cazul in care nu-l aveti gata preparat.

Pentru aromatizare puteti folosi orice fel de condimente va plac si va sunt la indemana. Eu am folosit usturoi, busuioc verde, sare, piper si cativa fulgi de ardei iute.

Piseaza usturoiul si busuiocul pana devin pasta. Adauga sare, piper si fulgi de ardei iute, dupa gust si omogenizeaza. Untul moale, lasat la temperatura camerei se adauga peste pasta si se amesteca bine.

Unt aromat cu busuioc

Chiflele se taie cuburi pastrand baza intacta.

Chifle cu susan

Fiecare despartitura o umplem cu unt aromat. Asezam chiflele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pana se topeste untul si coaja chiflelor devine crocanta.

Se servesc calde sau reci, dupa preferinta. Se pot servi ca atare sau cu salata. Sau in loc de crutoane la supa. Vedeti voi! :))

Pofta buna! ­čśë

Chifle aromate cu busuioc

Tags: ,
loading...

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe re╚Ťete...

Oua vopsite natural

Oua vopsite natural

Multi ani la rand am avut pe masa de Pasti oua vopsite cu colorant din comert. Era placerea copiilor de a prepara culorile, apoi de a scufunda fiecare ou in parte, fiecare in culorile lui preferate. Problema era ca la acele oua intotdeauna se colora si albusul si le aruncam […]

Saratele cu branza

Saratele cu branza

Mod de preparare Saratele cu branza: Se amesteca intr-un castron branza, laptele, uleiul, sarea si chimenul. In alt vas se cerne faina impreuna cu praful de copt. Se incorporeaza faina in pasta de branza si se framanta, dar nu prea mult, efectiv cateva minute, cat nu se mai lipeste aluatul […]

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Mod de preparare Omleta cu legume – mic dejun Edenia: Ouale se bat bine intr-un castron, cu sare, piper si fulgi de ardei iute dupa gust. Se adauga smantana, cascavalul ras, putin parmezan si legumele congelate (nu se decongeleaza inainte, nu se fierb). Se amesteca bine pana la omogenizare. Formele […]

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Mod de preparare Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza: Sfecla se fierbe in apa cu sare. Se lasa sa se raceasca, apoi se mixeaza in robot impreuna cu usturoiul, uleiul, oul si laptele. Peste compozitia obtinuta adaugam faina si praful de copt, mixam pana la omogenizare. Incingem presa […]