Aluat dulce

Chifle cu ciocolata si scortisoara

Nu sunt eu o maestra a aluaturilor, nici nu ma dau in vant dupa ele, dar copiilor le plac si le prefera oricaror altor prajituri de casa. Bine, daca e sa-i intrebati pe ei tot alea de la magazin, frumos ambalate si pline de cine stie ce sunt mai bune :))) Desi mai „calcam si pe bec” din cand in cand, ma stradui de cele mai multe ori sa fac cate ceva ce stiu ca le place si pot sa le ofer si la pachetel, in cazul in care mai ramane ­čÖé

Chifle dulci cu ciocolata

Ingrediente

  • 2 oua
  • 7 g drojdie uscata
  • 100 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 60 g unt
  • 500 – 550 g faina
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingura coaja de lamaie confiata
  • Pentru umplutura:
  • 100 g ciocolata
  • Pentru finisare:
  • 2-3 linguri lapte
  • 1 lingura scortisoara
  • 2 linguri zahar pudra
loading...

Mod de preparare Chifle cu ciocolata si scortisoara:

Incalzim laptele intr-o craticioara. Adaugam untul, zaharul si sarea. Amestecam pana la omogenizare. Daca s-a incalzit prea tare lasam sa se racoreasca.

Intr-un castron amestecam faina cu drojdia uscata. Facem o gaura in mijloc si punem ouale,  coaja de lamaie si laptele putin cate putin. Framantam pana se inglobeaza toate ingredientele si obtinem un aluat elastic. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

  • Aluatul se poate prepara si la masina de paine, programul framantare + dospire.

Ciocolata se toaca marunt cu cutitul. Aluatul se imparte in 12 parti egale. Din fiecare bucata de aluat formam o bila pe care o aplatizam apoi cu mana, pe masa unsa cu putin ulei. Punem ciocolata tocata pe mijloc, apoi adunam marginile aluatului, formand boccelute, ce le punem in tava tapetata cu hartie de copt. Lasam la loc cald pana cresc in volum, apoi le ungem cu lapte si presaram cu zahar pudra amestecat cu scortisoara.

Preparare chifle cu ciocolata si scortisoara

Dam tava la cuptor la foc mediu pentru cca 40 de minute, pana chiflele se rumenesc.

Se servesc calde sau reci, dupa preferinta.

Pofta buna! ­čśë

Chifle cu ciocolata aromate cu scortisoara

 

Tags: , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

5 Comentarii

  1. Ce bine arata aluatul, mie nu stiu daca o sa-mi iasa dar tot incerc reteta, mersi.

  2. cristina says:

    cred ca mie nu o sa imi iasa retete dar incercarea moarte nu are multumesc pentru reteta

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe re╚Ťete...

Cornuri pufoase cu ciocolata

Cornuri pufoase cu ciocolata

Mod de preparare Cornuri pufoase cu ciocolata: Am pus faina in cuva masinii de paine si am amestecat-o cu drojdia uscata. Am setat programul framantare + dospire. In laptele caldut am dizolvat zaharul si sarea si am turnat peste faina. Vom obtine un aluat omogen, usor lipicios. Lasam la dospit. […]

Chifle cu ciocolata si nuca

Chifle cu ciocolata si nuca

Mod de preparare Chifle cu ciocolata si nuca: Aluat: In cuva masinii de paine punem faina si drojdia uscata. Intr-o craticioara punem laptele, untul, zaharul si sarea. Incalzim usor atat cat sa se topeasca untul si zaharul sa se dizolve. Aromam dupa gust cu vanilie si coaja de portocale. Peste […]

Cozonac Floare cu caramel

Cozonac Floare cu caramel

Mod de preparare Cozonac Floare cu caramel: Aluat: In cuva masinii de paine punem faina si drojdia uscata. Intr-o craticioara punem laptele, untul, zaharul si sarea. Incalzim usor atat cat sa se topeasca untul si zaharul sa se dizolve. Aromam dupa gust cu vanilie si coaja de portocale. Peste faina […]

Cozonac fara framantare

Cozonac fara framantare

Mod de preparare Cozonac fara framantare: Aluat: Intr-o craticioara punem laptele, untul, zaharul, sarea si coaja de portocale. Incalzim la foc mic, pana ajunge la o temperatura suportabila la deget si untul se topeste. Lasam sa se raceasca si punem galbenusurile. Amestecam bine pana la omogenizare. Separat, intr-un castron amestecam […]