Aluat dulce

Chifle cu ciocolata si scortisoara

Nu sunt eu o maestra a aluaturilor, nici nu ma dau in vant dupa ele, dar copiilor le plac si le prefera oricaror altor prajituri de casa. Bine, daca e sa-i intrebati pe ei tot alea de la magazin, frumos ambalate si pline de cine stie ce sunt mai bune :))) Desi mai „calcam si pe bec” din cand in cand, ma stradui de cele mai multe ori sa fac cate ceva ce stiu ca le place si pot sa le ofer si la pachetel, in cazul in care mai ramane 🙂

Chifle dulci cu ciocolata

Ingrediente

  • 2 oua
  • 7 g drojdie uscata
  • 100 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 60 g unt
  • 500 – 550 g faina
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingura coaja de lamaie confiata
  • Pentru umplutura:
  • 100 g ciocolata
  • Pentru finisare:
  • 2-3 linguri lapte
  • 1 lingura scortisoara
  • 2 linguri zahar pudra
loading...

Mod de preparare Chifle cu ciocolata si scortisoara:

Incalzim laptele intr-o craticioara. Adaugam untul, zaharul si sarea. Amestecam pana la omogenizare. Daca s-a incalzit prea tare lasam sa se racoreasca.

Intr-un castron amestecam faina cu drojdia uscata. Facem o gaura in mijloc si punem ouale,  coaja de lamaie si laptele putin cate putin. Framantam pana se inglobeaza toate ingredientele si obtinem un aluat elastic. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

  • Aluatul se poate prepara si la masina de paine, programul framantare + dospire.

Ciocolata se toaca marunt cu cutitul. Aluatul se imparte in 12 parti egale. Din fiecare bucata de aluat formam o bila pe care o aplatizam apoi cu mana, pe masa unsa cu putin ulei. Punem ciocolata tocata pe mijloc, apoi adunam marginile aluatului, formand boccelute, ce le punem in tava tapetata cu hartie de copt. Lasam la loc cald pana cresc in volum, apoi le ungem cu lapte si presaram cu zahar pudra amestecat cu scortisoara.

Preparare chifle cu ciocolata si scortisoara

Dam tava la cuptor la foc mediu pentru cca 40 de minute, pana chiflele se rumenesc.

Se servesc calde sau reci, dupa preferinta.

Pofta buna! 😉

Chifle cu ciocolata aromate cu scortisoara

 

Tags: , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

5 Comentarii

  1. Ce bine arata aluatul, mie nu stiu daca o sa-mi iasa dar tot incerc reteta, mersi.

  2. cristina says:

    cred ca mie nu o sa imi iasa retete dar incercarea moarte nu are multumesc pentru reteta

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Rulouri cu unt si scortisoara

Rulouri cu unt si scortisoara

Nu stiu cum o fi la voi, dar la mine, atunci cand se lasa frigul, imi place sa miroasa-n casa a scortisoara. Multa scortisoara! 🙂 Asa ca, azi avem rulouri cu unt si scortisoara – cu aluat asemanator celui de cozonac, doar ca fara oua. Este un aluat moale si […]

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cand am facut aceste cornulete fragede cu bors, nu m-am gandit neaparat ca vreau neaparat o reteta de post. Chiar nu conteaza ca nu au lapte, unt sau oua. Sunt fragede si atat de bune! Se pastreaza foarte bine, ba chiar sunt mai bune dupa cateva zile. Daca rezista atat! […]

Bascute cu nuca si ciocolata

Bascute cu nuca si ciocolata

Am pornit catre bucatarie cu gandul sa fac un aluat dospit. Nu stiam sigur cu ce sa fie, cert e ca-mi trebuia ceva ce sa pot pune in pachetelul copiilor pentru scoala. Mi-am adus aminte de bascutele Pocai de pe culinar.ro si de cat de mult mi-a placut ideea. Dulceata […]

Cornuri cu cacao umplute cu ciocolata

Cornuri cu cacao umplute cu ciocolata

Ideea acestui aluat de cornuri mi-a venit intr-o dimineata cand tot mutam de colo-colo cana de lapte cu Nesquik ramasa de la micul dejun al copiilor. In loc sa-l arunc, am facut o alegere inspirata, pentru ca au iesit niste cornuri pufoase, absolut delicioase. Evident, se pot umple si cu […]