Aluat dospit / Retete culinare

Chifle cu usturoi

Niste chifle cu usturoi delicioase si aromate ce va vor umple casa de un miros sublim.

Chifle cu usturoi si ardei iute

Ingrediente

  •     1 capatana usturoi
  •     500 g faina alba
  •     100 ml apa
  •     150 ml lapte
  •     30 ml ulei de masline
  •     10 g drojdie uscata
  •     1 lingurita sare
  •     1 lingurita zahar
  •     1 lingurita miere
  •     Pentru uns:
  •     2 linguri lapte
  •     2 linguri ulei de masline
  •     sare de mare
  •     fulgi de ardei iute
loading...

Mod de preparare Chifle cu usturoi:

Usturoiul pisat il punem la infuzat in laptele fierbinte. Il lasam pana se racoreste si ajunge la o temperatura suportabila la deget.
Am preparat aluatul la masina de paine, programul de framantare + dospire.

In cuva masinii de paine se pun faina si sarea. Drojdia amestecata cu zaharul si mierea, se dizolva in putina apa calduta. Se toarna peste faina, adaugam restul de apa, laptele cu usturoi si uleiul. Se framanta un aluat elastic si omogen.

Dupa ce aluatul a crescut il rasturnam pe masa infainata si-l impartim in 8 bucati aproximativ egale. Formam chiflele tragand de aluat inspre partea inferioara, formand un soi de bocceluta. Le punem in tava tapetata cu hartie de copt, la distanta unele de altele.
Le lasam la crescut inca 15-20 de minute, apoi le ungem cu laptele amestecat cu ulei. Presaram cu sare si fulgi de ardei.
Chifle pufoase cu usturoi
Dam la cuptor la foc mediu, pana se rumenesc.
Chifle pufoase si aromate cu usturoi
 Sa va mai spun inca o data cat sunt de bune? :)))
Chifle aromate
Tags: , ,
loading...

Comentarii prin facebook

32 Comentarii

  1. ce dragalase-s!;;)

  2. Exquisitos!

  3. arata bineee..pot sa iau si eu?

  4. Minunate si presupun ca sunt foarteeeee aromate 😛

  5. Trebuie sa le repet si eu, ca tare bune au mai fost ;). Pupici!

  6. Cat de aromate sunt?Pot doar sa-mi inchipui!!Pupici!

  7. Frumoasa prezentare ! Gust pe masura !! 😉

  8. Stiu ca sunt tare bune si aromate.Eu am facut paine su seminte si usturoi.Te pup!

  9. eu am facut chiflele cu ierburi aromatice, dar fara usturoi….pt ca puiul meu nu iubeste usuturoiul, dar sigur le voi repetat cu tot tacamul, doar pt noi!

  10. Ce bunatate! Fac o painica azi dupa reteta Gabrielei, care-i intocmai ca asta… asa ca voi face si 1-2 chifle ! te pup

  11. Minunate!Te cuceresc pe loc:)Trebuie incercat neaparat!Pupici:x

  12. :)) Ma bucur in primul rand ca le-am gasit, si in al doilea ca ti-am adus aminte de ele. Asa-i ca-s super fantastice la gust? Ce pufosenii frumoase ti-au iesit…. <3
    Pupici!
    xoxo

  13. F frumoase, cred ca sunt si tare gustoase cu usturoi!

  14. Super pufoase si frumoase!

  15. divine! tocmai le-am incercat si eu si respectnad exact ingredientele mi-au iesit perfect ! ( am vazut ca la Ancuta erau alte masuratori, deci presupun ca le-ai ajustat sa iasa cum trebuie)! mersi Miha!

  16. Ophelia, sincer… eu m-am uitat pe reteta… am vazut ca-mi trebuie aia aia aia… si dupa aceea am facut dupa cum m-am priceput eu mai bine. 🙂

    Te pup si-mi pare bine ca ti-au placut!

  17. Multumesc Raluca! :*

  18. Cristina, foarte bune sunt! Sa incerci macar o data. 😉

  19. Pupici Ana maria. Multumesc inca o data! :*

  20. Multumesc Maria! Ma bucur ca-ti plac! Si da, merita incercate. 🙂

  21. Pup Antonina! Cred ca de-acum is si mancate chiflele. :)))

  22. Adnia, noi suntem amatori de usturoi, mai ales lui Robert pui mic ii place tare mult. Dar le poti face cu orice fel de ierburi sau arome, totul tine de gust si imaginatie.

    Pupici!

  23. Buna si varianta ta Dia-Mar! Cred ca au fost delicioase!

    Pup!

  24. Multumesc Mirela! :*

  25. Pupici Flory! Multumesc!

  26. Multumesc Ancuta!

    Neaparat sa le mai faci, ca-s tare bune. :))))

  27. Asa este Andreea, intocmai cum spui…foarte aromate. 🙂

  28. Multumesc Lili! :* Desigur ca poti, oricat doresti! :)))

  29. Multumesc Yanina! 🙂

  30. Multumesc Gabi! :* Asa ca mine? :))))

  31. Laptele in care ai oparit usturoiul pisat se pune cu tot cu usturoi sau se strecoara?

  32. Eu l-am pus cu totul, ca nu ne deranjeaza aroma intensa de uturoi. Daca vrei il poti strecura, nu-i nici un bai.

    Zi frumoasa.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Rulouri cu branza si leurda

Rulouri cu branza si leurda

Mod de preparare Rulouri cu branza si leurda: Aluat: Punem faina intr-un castron si o amestecam cu drojdia uscata. Incalzim laptele intr-o craticioara, adaugam sarea, zaharul si untul. Amestecam pana la omogenizare. Facem o gaura in mijlocul fainii, adaugam ouale, uleiul de masline si laptele si framantam pana obtinem un […]

Aluat de pizza – reteta de baza

Aluat de pizza – reteta de baza

Mod de preparare Aluat de pizza – reteta de baza: Punem faina intr-un castron si o amestecam cu drojdia uscata, sarea si zaharul. Facem o gaura in mijloc, adaugam uleiul de masline si apa calduta si framantam pana obtinem un aluat omogen si relativ moale. Acoperim castronul cu folie alimentara […]

Paine fara framantare (fara gluten)

Paine fara framantare (fara gluten)

Mod de preparare Paine fara framantare (fara gluten): Faina se cerne si se amesteca intr-un castron cu sarea, zaharul si drojdia uscata.  Se face o gropita in mijloc si se toarna uleiul si apa calduta. Se amesteca totul cu un tel, pana la omogenizare. Vom obtinem un aluat destul de […]

Focaccia cu dulceata de ardei iute

Focaccia cu dulceata de ardei iute

Mod de preparare Focaccia cu dulceata de ardei iute: Intr-un castron amestecam faina cu drojdia uscata, cu zaharul si sarea. Adaugam apa si uleiul si framantam un aluat omogen, moale dar nelipicios. Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul. aluatul se poate prepara si la masina de paine Punem aluatul […]