Chifle cu usturoi

de Miha
1916 vizualizări

Niste chifle cu usturoi delicioase si aromate ce va vor umple casa de un miros sublim.

Chifle cu usturoi si ardei iute

Ingrediente

  •     1 capatana usturoi
  •     500 g faina alba
  •     100 ml apa
  •     150 ml lapte
  •     30 ml ulei de masline
  •     10 g drojdie uscata
  •     1 lingurita sare
  •     1 lingurita zahar
  •     1 lingurita miere
  •     Pentru uns:
  •     2 linguri lapte
  •     2 linguri ulei de masline
  •     sare de mare
  •     fulgi de ardei iute

Mod de preparare Chifle cu usturoi:

Usturoiul pisat il punem la infuzat in laptele fierbinte. Il lasam pana se racoreste si ajunge la o temperatura suportabila la deget.
Am preparat aluatul la masina de paine, programul de framantare + dospire.

In cuva masinii de paine se pun faina si sarea. Drojdia amestecata cu zaharul si mierea, se dizolva in putina apa calduta. Se toarna peste faina, adaugam restul de apa, laptele cu usturoi si uleiul. Se framanta un aluat elastic si omogen.

Dupa ce aluatul a crescut il rasturnam pe masa infainata si-l impartim in 8 bucati aproximativ egale. Formam chiflele tragand de aluat inspre partea inferioara, formand un soi de bocceluta. Le punem in tava tapetata cu hartie de copt, la distanta unele de altele.
Le lasam la crescut inca 15-20 de minute, apoi le ungem cu laptele amestecat cu ulei. Presaram cu sare si fulgi de ardei.
Chifle pufoase cu usturoi
Dam la cuptor la foc mediu, pana se rumenesc.
Chifle pufoase si aromate cu usturoi
 Sa va mai spun inca o data cat sunt de bune? :)))
Chifle aromate

poate vă plac și rețetele

32 comentarii

gaby_d 14 ianuarie 2012 - 13:22

ce dragalase-s!;;)

Răspuns
Yanina 14 ianuarie 2012 - 13:34

Exquisitos!

Răspuns
Liliana Toma 14 ianuarie 2012 - 15:19

arata bineee..pot sa iau si eu?

Răspuns
Andreea Dianu 14 ianuarie 2012 - 15:31

Minunate si presupun ca sunt foarteeeee aromate 😛

Răspuns
Ancuta 14 ianuarie 2012 - 15:53

Trebuie sa le repet si eu, ca tare bune au mai fost ;). Pupici!

Răspuns
FLORY 14 ianuarie 2012 - 16:00

Cat de aromate sunt?Pot doar sa-mi inchipui!!Pupici!

Răspuns
miremirc 14 ianuarie 2012 - 16:12

Frumoasa prezentare ! Gust pe masura !! 😉

Răspuns
DiaMar-bucataria galbena 14 ianuarie 2012 - 17:56

Stiu ca sunt tare bune si aromate.Eu am facut paine su seminte si usturoi.Te pup!

Răspuns
adnia 14 ianuarie 2012 - 21:04

eu am facut chiflele cu ierburi aromatice, dar fara usturoi….pt ca puiul meu nu iubeste usuturoiul, dar sigur le voi repetat cu tot tacamul, doar pt noi!

Răspuns
Antonina 15 ianuarie 2012 - 7:58

Ce bunatate! Fac o painica azi dupa reteta Gabrielei, care-i intocmai ca asta… asa ca voi face si 1-2 chifle ! te pup

Răspuns
Mare Maria 15 ianuarie 2012 - 8:22

Minunate!Te cuceresc pe loc:)Trebuie incercat neaparat!Pupici:x

Răspuns
Ana Maria Ciolacu 15 ianuarie 2012 - 12:29

:)) Ma bucur in primul rand ca le-am gasit, si in al doilea ca ti-am adus aminte de ele. Asa-i ca-s super fantastice la gust? Ce pufosenii frumoase ti-au iesit…. <3
Pupici!
xoxo

Răspuns
Cristina 15 ianuarie 2012 - 12:40

F frumoase, cred ca sunt si tare gustoase cu usturoi!

Răspuns
Fancy Cake 16 ianuarie 2012 - 6:36

Super pufoase si frumoase!

Răspuns
ophelia1983 20 ianuarie 2012 - 19:16

divine! tocmai le-am incercat si eu si respectnad exact ingredientele mi-au iesit perfect ! ( am vazut ca la Ancuta erau alte masuratori, deci presupun ca le-ai ajustat sa iasa cum trebuie)! mersi Miha!

Răspuns
Miha 20 ianuarie 2012 - 20:56

Ophelia, sincer… eu m-am uitat pe reteta… am vazut ca-mi trebuie aia aia aia… si dupa aceea am facut dupa cum m-am priceput eu mai bine. 🙂

Te pup si-mi pare bine ca ti-au placut!

Răspuns
Miha 20 ianuarie 2012 - 20:56

Multumesc Raluca! :*

Răspuns
Miha 20 ianuarie 2012 - 20:57

Cristina, foarte bune sunt! Sa incerci macar o data. 😉

Răspuns
Miha 20 ianuarie 2012 - 20:58

Pupici Ana maria. Multumesc inca o data! :*

Răspuns
Miha 20 ianuarie 2012 - 20:59

Multumesc Maria! Ma bucur ca-ti plac! Si da, merita incercate. 🙂

Răspuns
Miha 20 ianuarie 2012 - 20:59

Pup Antonina! Cred ca de-acum is si mancate chiflele. :)))

Răspuns
Miha 20 ianuarie 2012 - 21:01

Adnia, noi suntem amatori de usturoi, mai ales lui Robert pui mic ii place tare mult. Dar le poti face cu orice fel de ierburi sau arome, totul tine de gust si imaginatie.

Pupici!

Răspuns
Miha 20 ianuarie 2012 - 21:02

Buna si varianta ta Dia-Mar! Cred ca au fost delicioase!

Pup!

Răspuns
Miha 20 ianuarie 2012 - 21:03

Multumesc Mirela! :*

Răspuns
Miha 20 ianuarie 2012 - 21:04

Pupici Flory! Multumesc!

Răspuns
Miha 20 ianuarie 2012 - 21:05

Multumesc Ancuta!

Neaparat sa le mai faci, ca-s tare bune. :))))

Răspuns
Miha 20 ianuarie 2012 - 21:06

Asa este Andreea, intocmai cum spui…foarte aromate. 🙂

Răspuns
Miha 20 ianuarie 2012 - 21:06

Multumesc Lili! :* Desigur ca poti, oricat doresti! :)))

Răspuns
Miha 20 ianuarie 2012 - 21:07

Multumesc Yanina! 🙂

Răspuns
Miha 20 ianuarie 2012 - 21:08

Multumesc Gabi! :* Asa ca mine? :))))

Răspuns
MG 24 februarie 2012 - 22:52

Laptele in care ai oparit usturoiul pisat se pune cu tot cu usturoi sau se strecoara?

Răspuns
Miha 25 februarie 2012 - 8:17

Eu l-am pus cu totul, ca nu ne deranjeaza aroma intensa de uturoi. Daca vrei il poti strecura, nu-i nici un bai.

Zi frumoasa.

Răspuns

Lasă un răspuns