Aluat dulce / Retete de prajituri

Chifle dulci cu portocale

loading...
Niste chifle dulci si aromate, numai bune pentru micul dejun sau pentru gustarea de dupa amiaza.

2 oua
10 g drojdie uscata
100 g zahar
200 ml lapte
60 g unt
~550 g faina
1/2 lingurita sare
1 lingura coaja de portocale confiata

Pentru uns:

1 galbenus
2 linguri lapte

Pentru sirop

sucul de la o portocala mare
1 lingura zahar
1 lingura miere

Drojdia o amestecam cu 1 lingura de zahar, putin lapte caldut si putina faina. Omogenizam si lasam la loc caldut pana se umfla si apar basicute la suprafata.

Punem maiaua in cuva masinii de paine, adaugam apoi ouale, restul de zahar, sarea, untul topit si racit, coaja de portocale, laptele ramas si faina putin cate putin. Framantam pana se inglobeaza toate ingredientele si obtinem un aluat elastic. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

Rasturnam aluatul pe masa usor infainata sau unsa cu ulei si impartim aluatul in 12 parti egale. Fiecare bucata de aluat o rotunjim intre palme, dandu-i forma de bila. Asezam bilele intr-o tava bine unsa cu ulei. Lasam vreo 15-20 de minute la crescut,  ungem cu galbenus de ou desfacut cu lapte si dam la cuptor la foc mediu, pana se rumenesc frumos deasupra.

Inainte cu vreo 10 minute de a fi gata se prepara siropul. Sucul se pune intr-un vas cu zaharul si mierea, apoi la foc mic, pana ajunge la punctul de fierbere. Se amesteca bine, sa se topeasca zaharul si se toarna asa fierbinte peste chifle. Se baga tava inapoi in cuptor pana sunt gata, bine rumenite.

Tags: , ,
loading...

Comentarii prin facebook

18 Comentarii

  1. magnifique juste de regarde sa donne envie de traverser l’écran!

    Bisous

  2. Foarte faine! Pufoase si sromate!

  3. Inghit in sec!

  4. Cat de rumenele!!!!!!!!!!

  5. Ah, m-ai lovit in inima cu chiflele astea! Trebuie neaparat sa le fac si eu! Sunt grozave! Pup cu drag!

  6. Ce as savura una!!!

  7. Imi imaginez cit is de bune…!

  8. Parcă îmi vine să pap poza.

  9. Cat sunt de pufoase! Si vad ca in loc de tava ai folosit un vas de yena – good idea!

  10. Imi place cit de luminoase sint pozele tale. Ceva perfect pentru micul dejun

  11. Iar ma ispitesti.

  12. Sunt foarte bune.Si eu am facut paine cu suc de portocale.Numai bine!

  13. Arata tare bine. atat de pufoase si gustoase! pup

  14. Tare bine arata!! Si suna ingredientele alea asa minunata rau 😉

  15. am o reteta similara, dar cu nuci si miere in loc de portocale. E foarte buna!

  16. arata tare bine

  17. Anonymous says:

    sint foarte bune.eu le-am facut

  18. Ma bucur tare mult ca v-au placut! 🙂

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Cornuri pufoase cu ciocolata

Cornuri pufoase cu ciocolata

Mod de preparare Cornuri pufoase cu ciocolata: Am pus faina in cuva masinii de paine si am amestecat-o cu drojdia uscata. Am setat programul framantare + dospire. In laptele caldut am dizolvat zaharul si sarea si am turnat peste faina. Vom obtine un aluat omogen, usor lipicios. Lasam la dospit. […]

Chifle cu ciocolata si nuca

Chifle cu ciocolata si nuca

Mod de preparare Chifle cu ciocolata si nuca: Aluat: In cuva masinii de paine punem faina si drojdia uscata. Intr-o craticioara punem laptele, untul, zaharul si sarea. Incalzim usor atat cat sa se topeasca untul si zaharul sa se dizolve. Aromam dupa gust cu vanilie si coaja de portocale. Peste […]

Cozonac Floare cu caramel

Cozonac Floare cu caramel

Mod de preparare Cozonac Floare cu caramel: Aluat: In cuva masinii de paine punem faina si drojdia uscata. Intr-o craticioara punem laptele, untul, zaharul si sarea. Incalzim usor atat cat sa se topeasca untul si zaharul sa se dizolve. Aromam dupa gust cu vanilie si coaja de portocale. Peste faina […]

Cozonac fara framantare

Cozonac fara framantare

Mod de preparare Cozonac fara framantare: Aluat: Intr-o craticioara punem laptele, untul, zaharul, sarea si coaja de portocale. Incalzim la foc mic, pana ajunge la o temperatura suportabila la deget si untul se topeste. Lasam sa se raceasca si punem galbenusurile. Amestecam bine pana la omogenizare. Separat, intr-un castron amestecam […]