Aluat dospit / Retete culinare

Chifle pufoase

loading...

150 ml apa
150 ml lapte
10 g drojdie uscata
1 lingurita sare
2 lingurite zahar
3 linguri ulei
500-550 g faina

Pentru uns:

1 galbenus
2 linguri lapte
susan

Se dizolva drojdia cu putina apa calduta, se adauga uleiul, laptele, sarea, zaharul si restul de apa. Faina se adauga cate putin si se framanta aluatul pana se dezlipeste de castron. Aluatul se lasa la crescut 30 minute.

Eu am pus toate ingredientele la masina de paine,la programul de framantare+dospire.

In functie de cat de mare este tava in care le veti coace sau de cat le vreti de mari impartiti aluatul in bucati pe care le modelati sub forma de bile.

Se pun in tava unsa cu ulei, se lasa din nou la crescut, pentru vreo 15 minute. Se ung cu galbenus desfacut cu putin lapte, se presara cu susan

si se dau la cuptor la foc mediu pana se rumenesc.

Se scoate tava din cuptor, se acopera cu un prosop curat si se lasa asa pana se racoresc chiflele. In acest mod vor fi moi, pufoase si bune de le mananci fara altceva pe langa ele, desi o salata de morcov marinatmerge excelent. 😉

Tags: , ,
loading...

Comentarii prin facebook

13 Comentarii

  1. Tana-na-nam… prima la o chifla calda… Ascunde-le ca altfel mai fur una si nu de alta, dar ai pe constiinta kg mele…

  2. off arata mortal…cat de curand bag masina de paine in priza ca nu se mai poate…miroase pana aici!!!felicitari…

  3. Aaaaa, tu te-ai dus la culcare si mi-ai lasat mancare:)))
    Noapte buna!:P

  4. super bune! ce rotofeie sunt chiflutele! am si eu o intrebare: drojdia uscata se comporta la fel de bine ca cea proaspata ? ( eu nu prea o folosesc si de asta intreb)- ma refer la situatia in care o folosesc pentru framantarea de mana, nu la masina de paine.

  5. Ce frumos s-au umflat!

  6. Anonymous says:

    Le-am facut si eu ieri dimineata
    Foarte bune

    Multumim de reteta

    Lorina

  7. O duminica frumoasa cuscra draga! Pupici!

  8. Gabi, multumesc!
    Pune-o la treaba n-o lasa sa leneveasca. :)))

  9. Duminica frumoasa ca tine Gabi! ;;) Pup!

  10. Ofelia, eu nu prea folosesc drojdie proaspata, dar pot sa-ti spun sigur ca tot ce inseamna aluat mi-a iesit foarte bine cu drojdie uscata.
    Daca o dizolvi inainte in lapte sau apa calduta, poti framanta si la mana, fara probleme.
    O duminica minunata!

  11. Multumesc Laurici! :*

  12. Lorina, sa va fie de bine. Ma bucur tare mult ca v-au placut. :*

  13. lory says:

    buna sa va fie ziua,
    nu am 30 d min d cand am scos din cuptor aceste minunatii.arata intr-un mare fel.o sa-i fac cat pot d des de acum incolo micutei mele,deoarece tocmai am savurat amandoua o chifla si tare ne-a mai placut.imi era putin frica deoarece nu am avut chiar 150 ml de lapte,dar in timp ce era la framantat,am mai pus putina apa,cat sa se lege toata faina.c e drept,traiasca masina de paine k ne scuteste cam de tot greul.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Rulouri cu branza si leurda

Rulouri cu branza si leurda

Mod de preparare Rulouri cu branza si leurda: Aluat: Punem faina intr-un castron si o amestecam cu drojdia uscata. Incalzim laptele intr-o craticioara, adaugam sarea, zaharul si untul. Amestecam pana la omogenizare. Facem o gaura in mijlocul fainii, adaugam ouale, uleiul de masline si laptele si framantam pana obtinem un […]

Aluat de pizza – reteta de baza

Aluat de pizza – reteta de baza

Mod de preparare Aluat de pizza – reteta de baza: Punem faina intr-un castron si o amestecam cu drojdia uscata, sarea si zaharul. Facem o gaura in mijloc, adaugam uleiul de masline si apa calduta si framantam pana obtinem un aluat omogen si relativ moale. Acoperim castronul cu folie alimentara […]

Paine fara framantare (fara gluten)

Paine fara framantare (fara gluten)

Mod de preparare Paine fara framantare (fara gluten): Faina se cerne si se amesteca intr-un castron cu sarea, zaharul si drojdia uscata.  Se face o gropita in mijloc si se toarna uleiul si apa calduta. Se amesteca totul cu un tel, pana la omogenizare. Vom obtinem un aluat destul de […]

Focaccia cu dulceata de ardei iute

Focaccia cu dulceata de ardei iute

Mod de preparare Focaccia cu dulceata de ardei iute: Intr-un castron amestecam faina cu drojdia uscata, cu zaharul si sarea. Adaugam apa si uleiul si framantam un aluat omogen, moale dar nelipicios. Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul. aluatul se poate prepara si la masina de paine Punem aluatul […]