Aperitive / Mancaruri cu legume / Retete culinare

Chifle umplute cu ciuperci

Nu e nimic iesit din comun cu aceste chifle umplute. Este o reteta simpla, ce o poti prepara pentru micul dejun sau pentru cina. Orice varianta ai alege cu siguranta vei manca bun si consistent ­čśë

Chifle cu ciuperci

Ingrediente

  • 4 chifle
  • 500 g ciuperci Champignon
  • sare si piper
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • 1 ceapa
  • 200 g smantana
  • 1 lingura amidon
  • cativa catei de usturoi
  • 4 linguri parmezan ras
loading...

Mod de preparare Chifle umplute cu ciuperci:

Ciupercile curatate si spalate se pun la fiert in apa cu sare, piper si zeama de lamaie. Cand sunt fierte se pun intr-o strecuratoare, sa se scurga bine de apa.

Ceapa tocata marunt se caleste usor in cateva linguri cu ulei de masline. Se adauga ciupercile intregi sau taiate bucati si le calim usor.

Amestecam smantana cu amidonul si usturoiul pisat si turnam deasupra ciupercilor. Omogenizam si mai dam cateva clocote pana sosul se ingroasa si „se tine” bine de ciuperci.

Chiflelor li se taie un capacel, apoi se scobeste miezul. Se umplu apoi cu ciupercile pregatite anterior si se presara cu parmezan ras.

Chifle umplute cu ciuperci

Punem chiflele intr-o tava si dam la cuptor (eu le-am pus sub grill) pana parmezanul se topeste si se rumeneste usor.

Pofta buna! ­čśë

Chifle umplute cu ciuperci

Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe re╚Ťete...

Oua vopsite natural

Oua vopsite natural

Mod de preparare Oua vopsite natural: Ouale le spali bine si le degresezi. Peste ouale ude se aplica frunzulite. Ciorapul il tai in bucati potrivite ca marime, atat cat sa incapa bine oul si sa poti face nod. Intr-o cratita incapatoare pune un strat generos de foi de ceapa spalate, […]

Saratele cu branza

Saratele cu branza

Mod de preparare Saratele cu branza: Se amesteca intr-un castron branza, laptele, uleiul, sarea si chimenul. In alt vas se cerne faina impreuna cu praful de copt. Se incorporeaza faina in pasta de branza si se framanta, dar nu prea mult, efectiv cateva minute, cat nu se mai lipeste aluatul […]

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Mod de preparare Omleta cu legume – mic dejun Edenia: Ouale se bat bine intr-un castron, cu sare, piper si fulgi de ardei iute dupa gust. Se adauga smantana, cascavalul ras, putin parmezan si legumele congelate (nu se decongeleaza inainte, nu se fierb). Se amesteca bine pana la omogenizare. Formele […]

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Mod de preparare Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza: Sfecla se fierbe in apa cu sare. Se lasa sa se raceasca, apoi se mixeaza in robot impreuna cu usturoiul, uleiul, oul si laptele. Peste compozitia obtinuta adaugam faina si praful de copt, mixam pana la omogenizare. Incingem presa […]