Aperitive / Mancaruri cu legume / Retete culinare

Chifle umplute cu ciuperci

Chifle cu ciuperci

Nu e nimic iesit din comun cu aceste chifle umplute. Este o reteta simpla, ce o poti prepara pentru micul dejun sau pentru cina. Orice varianta ai alege cu siguranta vei manca bun si consistent 😉

Chifle cu ciuperci

Ingrediente

  • 4 chifle
  • 500 g ciuperci Champignon
  • sare si piper
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • 1 ceapa
  • 200 g smantana
  • 1 lingura amidon
  • cativa catei de usturoi
  • 4 linguri parmezan ras

Mod de preparare Chifle umplute cu ciuperci:

Ciupercile curatate si spalate se pun la fiert in apa cu sare, piper si zeama de lamaie. Cand sunt fierte se pun intr-o strecuratoare, sa se scurga bine de apa.

Ceapa tocata marunt se caleste usor in cateva linguri cu ulei de masline. Se adauga ciupercile intregi sau taiate bucati si le calim usor.

Amestecam smantana cu amidonul si usturoiul pisat si turnam deasupra ciupercilor. Omogenizam si mai dam cateva clocote pana sosul se ingroasa si „se tine” bine de ciuperci.

Chiflelor li se taie un capacel, apoi se scobeste miezul. Se umplu apoi cu ciupercile pregatite anterior si se presara cu parmezan ras.

Chifle umplute cu ciuperci

Punem chiflele intr-o tava si dam la cuptor (eu le-am pus sub grill) pana parmezanul se topeste si se rumeneste usor.

Pofta buna! 😉

Chifle umplute cu ciuperci

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , ,

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Oua vopsite natural

Oua vopsite natural

Multi ani la rand am avut pe masa de Pasti oua vopsite cu colorant din comert. Era placerea copiilor de a prepara culorile, apoi de a scufunda fiecare ou in parte, fiecare in culorile lui preferate. Problema era ca la acele oua intotdeauna se colora si albusul si le aruncam […]

Saratele cu branza

Saratele cu branza

Bine v-am regasit in 2017, dragii mei! Va doresc ca acest an sa va aduca tot ceea ce va doriti, sanatate si spor in toate! Desi s-ar crede ca postarile pe anul acesta le voi incepe cu retete de prajituri, iata ca fac o schimbare si va propun o reteta […]

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Mod de preparare Omleta cu legume – mic dejun Edenia: Ouale se bat bine intr-un castron, cu sare, piper si fulgi de ardei iute dupa gust. Se adauga smantana, cascavalul ras, putin parmezan si legumele congelate (nu se decongeleaza inainte, nu se fierb). Se amesteca bine pana la omogenizare. Formele […]

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Mod de preparare Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza: Sfecla se fierbe in apa cu sare. Se lasa sa se raceasca, apoi se mixeaza in robot impreuna cu usturoiul, uleiul, oul si laptele. Peste compozitia obtinuta adaugam faina si praful de copt, mixam pana la omogenizare. Incingem presa […]