Mancaruri cu pui / Paste / Retete culinare

Chiftelute cu sos de rosii si spaghete

Puii mei nu sunt mari amatori de legume. Si atunci ma stradui sa le „ascund” si sa le combin cu ceea ce le place: paste si carne. :)) Ei au spus ca a fost bun, sper sa va placa si voua aceste chiftelute cu sos de rosii si spaghete ­čÖé

Chiftelute cu paste

Ingrediente

  • Pentru chiftelute:
  • 1 piept de pui
  • 3-4 catei usturoi
  • 1 morcov
  • 1 ou
  • sare si piper
  • patrunjel verde
  • Pentru sos:
  • 1 ceapa
  • 3 ardei grasi copti
  • 1/2 capatana usturoi
  • 1 morcov
  • 1 cutii rosii in suc
  • oregano
  • chilli iute
  • sare si piper
loading...

Mod de preparare Chiftelute cu sos de rosii si spaghete:

Chiftelute:

Pieptul de pui se toaca. Morcovul tocat marunt, usturoiul pisat, oul, patrunjelul verde tocat se adauga peste carnea tocata. Se potriveste gustul de sare si piper. Cu mainile umezite sau unse cu ulei se formeaza chiftelutele, pe care le vom praji usor intr-o tigaie cu ulei bine incins.

Pentru varianta mai dietetica, se pun chiftelutele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor la foc mediu pana se rumenesc.

Sosul de rosii:

Ceapa tocata marunt se caleste putin in 2-3 linguri cu ulei de masline. Cand ceapa a devenit translucida se adauga pe rand rosiile din conserva, ardeii taiati fasii si morcovul dat pe razatoarea cu ochiuri mici. Se potriveste gustul de sare si piper, se aromeaza cu oregano si chilli iute. Daca mai este necesar se adauga putina apa, atat cat este necesar pentru ca legumele sa fie fierte.

Aproape de final se adauga usturoiul pisat si chiftelutele. Se mai dau cateva clocote.

Sosul se serveste cald cu spaghete fierte in apa cu sare, conform indicatiilor de pe ambalaj.

Paste cu chiftelute

Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

3 Comentarii

  1. am facut si eu zilele astea paste cu carne, foarte bune…:)
    si astea suntr gustoase..dai si mie o portie?

  2. Mie imi place.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe re╚Ťete...

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Mod de preparare Cartofi la cuptor: Curata si spala cartofii, apoi ii tai in sferturi sau cuburi potrivite ca marime. Ii pui intr-un bol si pui peste ei ulei, sare, piper, usturoi pisat si rozmarin verde tocat. Amesteca bine cu mana, sa fie cartofii bine acoperiti de condimente si ulei. […]

Rulada de curcan cu busuioc

Rulada de curcan cu busuioc

Mod de preparare Rulada de curcan cu busuioc: Peste untul moale, lasat la temperatura camerei, se pun toate condimentele si se omogenizeaza. Poti prepara o cantitate mai mare de unt aromat si o pastrezi la congelator pentru alte preparate Pieptul de curcan il feliezi cat mai subtire. Daca feliile sunt […]

Rulada de curcan cu dulceata de ardei iute

Rulada de curcan cu dulceata de ardei iute

Mod de preparare Rulada de curcan cu dulceata de ardei iute: Reteta se prepara cat se poate de simplu si nici nu aveti nevoie de cantitati la ingrediente, totul tine doar de preferinta voastra. Pieptul de curcan se feliaza subtire. Daca e necesar se bate putin cu ciocanul de snitele. […]

Rulada de curcan cu ierburi

Rulada de curcan cu ierburi

Mod de preparare Rulada de curcan cu ierburi: In untul moale, lasat la temperatura camerei, se incorporeaza oregano si busuiocul. Daca aveti ierburi proaspete le puteti folosi, va fi cu mult mai bun Pieptul de curcan se taie in felii de grosimea unui deget. Fiecare felie se acopera cu folie […]