Aperitive / Retete culinare

Chiftelute cu surprize

loading...

Chiftelute cu surprize, o reteta din ciclul…”mami, dar o surpriza placuta cand ne faci?” :))))

* Chiftelute:

* 1 piept de pui
* 1 ou
* 2 cartofi
* 3 catei usturoi
* 1 ceapa mica
* sare si piper
* boia de ardei
* patrunjel verde

Cartoful se rade pe razatoarea cu ochiuri mici, apoi se scurge de zeama.

Pieptul de pui se toaca apoi se amesteca cu cartofii, oul, usturoiul si ceapa tocate marunt, verdeata si condimentele.

* Umplutura:

* 150 g crema de branza Almette
* porumb
* sare si piper
* marar (optional)

* Pentru finisaj:

* pesmet

Crema de branza se condimenteaza dupa gust cu sare si piper. Se adauga boabele de porumb si se omogenizeaza. Daca va place se poate adauga si putin marar tocat marunt.

Cu mainile umede luam cate putina compozitie de chiftelute. Ii dam forma de bila, apoi o aplatizam. Punem in mijloc cate o lingurita de crema de branza,

apoi adunam marginile formand o bocceluta. Tavalim prin pesmet din abundenta si ii dam din nou forma de bila, pe care o punem intr-o forma de briosa.

Se pot pune si intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Dam la cuptor la foc mediu, pana se rumenesc.

Se servesc calde.

Tags: , , , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

12 Comentarii

  1. Ce idee, ce bunatate

  2. Miha, Gourmandine si Edith sunt preferatele mele!

  3. mihai, si eu le vizitez atunci cand am timp si cand apare o postare…delicioasa. 🙂 Dar…nu vad legatura. 🙂

  4. nu e nici o legatura, imi plac blogurile voastre.. s-a nimerit sa scriu la reteta asta 😉

  5. Multumesc Mihai de aprecieri. 🙂
    Sa le spui si lor ca-ti place blogul meu. :))) Glumesc.
    O seara buna iti doresc!

  6. Miha,cu bune trebuie sa fie si putin mai altfel,adica cu surprize!O voi face si eu!
    Noapte buna!

  7. Oh, doua idei grozave intr-o reteta! Miha, imi place si surpriza dar si folositul hartiilor de prajituri. Mie nu mi-a trecut prin capul, afectat de caldura(!), desi este logica, practica si interesanta. Mi-ar placea sa-i „pacalesc” pe amici si la prezentare sa le las in aceste hartii de briose. Un weekend frumos sa ai!

  8. Multumesc mariana de aprecieri. Ma bucur tare mult ca o vei face, sper sa va placa.

    O zi buna!

  9. Scuze…mi-a scapat Mariana cu „m”, desi nu asta mi-a fost intentia. Pup!

  10. Multumesc Elena!
    Ma bucur tare mult ca am putut fi de folos nu cu una ci cu doua idei. :)) Musafirii vor fi cu siguranta incantati! 🙂

  11. alina says:

    arata foarte bine, si sunt sanatoase …o idee minunata, le voi incerca cu siguranta, iar in unele voi inlocui porumbul cu mazare 😉 . multumesc pt idei

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Oua vopsite natural

Oua vopsite natural

Multi ani la rand am avut pe masa de Pasti oua vopsite cu colorant din comert. Era placerea copiilor de a prepara culorile, apoi de a scufunda fiecare ou in parte, fiecare in culorile lui preferate. Problema era ca la acele oua intotdeauna se colora si albusul si le aruncam […]

Saratele cu branza

Saratele cu branza

Mod de preparare Saratele cu branza: Se amesteca intr-un castron branza, laptele, uleiul, sarea si chimenul. In alt vas se cerne faina impreuna cu praful de copt. Se incorporeaza faina in pasta de branza si se framanta, dar nu prea mult, efectiv cateva minute, cat nu se mai lipeste aluatul […]

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Mod de preparare Omleta cu legume – mic dejun Edenia: Ouale se bat bine intr-un castron, cu sare, piper si fulgi de ardei iute dupa gust. Se adauga smantana, cascavalul ras, putin parmezan si legumele congelate (nu se decongeleaza inainte, nu se fierb). Se amesteca bine pana la omogenizare. Formele […]

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Mod de preparare Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza: Sfecla se fierbe in apa cu sare. Se lasa sa se raceasca, apoi se mixeaza in robot impreuna cu usturoiul, uleiul, oul si laptele. Peste compozitia obtinuta adaugam faina si praful de copt, mixam pana la omogenizare. Incingem presa […]