Aperitive / Mancaruri cu cartofi / Retete culinare

Chiftelute de cartofi cu cascaval

Reteta Chiftelute de cartofi cu cascaval

Chiftelute de cartofi

Ingrediente

  • * 500 g cartofi
  • * 2 oua
  • * 100 g cascaval
  • * sare si piper
  • * nucsoara
  • * faina (cateva linguri cat sa se lege compozitia)
  • * pesmet
loading...

Mod de preparare Chiftelute de cartofi cu cascaval:

Cartofii se fierb in apa cu sare si putina nucsoara. Dupa ce ai fiert se scurg de apa si se paseaza.

Se adauga ouale si cascavalul ras. Se potriveste gustul de sare si piper. Adaugam si faina, putin cate putin, pana obtinem o compozitie lipicioasa, dar care poate fi modelata.

preparare chiftelute de cartofi

Fiecare chifteluta se tavaleste prin pesmet, apoi se prajeste in uleiul bine incins, pe ambele parti.

Chiftelute de cartofi

Tags: , ,
loading...

Comentarii prin facebook

12 Comentarii

  1. Foarte faine chiftelele tale! Bravos!

  2. Bune rau de tot! Mi-ai facut pofta …de mult nu le-am facut!

  3. [emotikon oftind de pofta]

  4. Offf…dietele astea. :))

  5. Nicoleta, sunt usor de facut si bunute, asa e? 🙂

  6. Miha, vreo luna si ceva tot emotikoane din astea o sa-ti las pe blog :)))

  7. eeee…dar la vara cine va avea mandra silueta? 😉

  8. da, asta pina ajung in vizita la tine, dup-aia, parca vad, adio silueta! :)))

  9. Aaaaa…pai daca tii mortis pot sa te tin la regim. :))

  10. buna miha!sper ca nu gresesc si ca nu-ti stric we,dar am gasit aici reteta ta:http://www.avantaje.ro/forum/viewtopic.php?t=3668&postdays=0&postorder=asc&start=15
    nu cred ca esti u cea care a postat si am crezut ca e de datoria mea sa te anunt ca cineva a furat cu nerusinare POZELE tale!te pup si te rog sa ma ierti daca esti tu cea care a postat desi ma indoiesc

  11. Multumesc tare mult Andreea ca m-ai anuntat. Am scris in cadrul topicului respectiv, sper sa se rezolve aceasta situatie.
    Despre donsoara respectiva…nimic decat…RUSINE!
    Te pup si seara buna!

  12. siii asa se duce orice gand de dieta. iti multumesc :))

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Oua vopsite natural

Oua vopsite natural

Mod de preparare Oua vopsite natural: Ouale le spali bine si le degresezi. Peste ouale ude se aplica frunzulite. Ciorapul il tai in bucati potrivite ca marime, atat cat sa incapa bine oul si sa poti face nod. Intr-o cratita incapatoare pune un strat generos de foi de ceapa spalate, […]

Saratele cu branza

Saratele cu branza

Mod de preparare Saratele cu branza: Se amesteca intr-un castron branza, laptele, uleiul, sarea si chimenul. In alt vas se cerne faina impreuna cu praful de copt. Se incorporeaza faina in pasta de branza si se framanta, dar nu prea mult, efectiv cateva minute, cat nu se mai lipeste aluatul […]

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Mod de preparare Omleta cu legume – mic dejun Edenia: Ouale se bat bine intr-un castron, cu sare, piper si fulgi de ardei iute dupa gust. Se adauga smantana, cascavalul ras, putin parmezan si legumele congelate (nu se decongeleaza inainte, nu se fierb). Se amesteca bine pana la omogenizare. Formele […]

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Mod de preparare Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza: Sfecla se fierbe in apa cu sare. Se lasa sa se raceasca, apoi se mixeaza in robot impreuna cu usturoiul, uleiul, oul si laptele. Peste compozitia obtinuta adaugam faina si praful de copt, mixam pana la omogenizare. Incingem presa […]