Mancaruri cu pui / Retete culinare

Chiftelute de curcan gratinate

Pentru astazi, fara prea multe vorbe, va propun niste chiftelute gratinate, pe care le-am mancat repede de tot, de bune ce-au fost. De facut is foarte usor, ca doar ma stiti ca nu-mi place sa stau mult in bucatarie… ha ha… :))))

Ingrediente

  • ~300 g piept de curcan
  • 1 ou
  • 1 morcov
  • 2 catei usturoi
  • sare si piper
  • patrunjel verde
  • 300 g iaurt gras
  • 3 oua
  • sare si piper
  • cateva frunze de busuioc
  • 100 g cascaval
loading...

Mod de preparare:

Mai intai vom prepara compozitia pentru chiftelute. Punem toate ingredientele la robot (sau masina de tocat)  si mixam pana obtinem o compozitie legata si omogena. Ca mainile umede formam chiftelutele pe care le vom aseza intr-un vas termorezistent.

Intr-un castron mixam putin ouale cu un praf de sare. Adaugam iaurtul, cascavalul ras pe razatoarea cu ochiuri mari si busuiocul tocat marunt. Potrivim gustul de sare si piper.

Turnam uniform peste chiftelute

si dam vasul la cuptor pentru vreo 50 de minute, pana compozitia se incheaga si se rumeneste usor deasupra.

Chiftelutele gratinate se servesc calde.

 

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

10 Comentarii

  1. Oleleuuu cum arataaa!! Sunt convinsa ca nu mai ai, de aceea trebuie sa-mi fac singura!

  2. Ramo says:

    Asezati tacamurile si pana ajung eu se mai face o portie))ca prima sigur s-a terminat.Daca sunteti de acord aduc si un pahar de vin alb!

  3. Sigur voi incerca aceste chiftelute delicioase! 😉
    Pupici

  4. Buna ziua!
    Cristina’s world si eLady.ro va invita la concurs! Pentru mai multe detalii, va rugam sa accesati acest link: http://cristina-cristinasworld.blogspot.ro/2012/10/concurs.html
    Mult succes!

  5. Ovidiu says:

    Senzational arata ! Ai o problema totusi la RSS, feed-ul incepe de la modul de preparare, ingredientele nu apar !

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Mod de preparare Cartofi la cuptor: Curata si spala cartofii, apoi ii tai in sferturi sau cuburi potrivite ca marime. Ii pui intr-un bol si pui peste ei ulei, sare, piper, usturoi pisat si rozmarin verde tocat. Amesteca bine cu mana, sa fie cartofii bine acoperiti de condimente si ulei. […]

Rulada de curcan cu busuioc

Rulada de curcan cu busuioc

Mod de preparare Rulada de curcan cu busuioc: Peste untul moale, lasat la temperatura camerei, se pun toate condimentele si se omogenizeaza. Poti prepara o cantitate mai mare de unt aromat si o pastrezi la congelator pentru alte preparate Pieptul de curcan il feliezi cat mai subtire. Daca feliile sunt […]

Rulada de curcan cu dulceata de ardei iute

Rulada de curcan cu dulceata de ardei iute

Mod de preparare Rulada de curcan cu dulceata de ardei iute: Reteta se prepara cat se poate de simplu si nici nu aveti nevoie de cantitati la ingrediente, totul tine doar de preferinta voastra. Pieptul de curcan se feliaza subtire. Daca e necesar se bate putin cu ciocanul de snitele. […]

Rulada de curcan cu ierburi

Rulada de curcan cu ierburi

Mod de preparare Rulada de curcan cu ierburi: In untul moale, lasat la temperatura camerei, se incorporeaza oregano si busuiocul. Daca aveti ierburi proaspete le puteti folosi, va fi cu mult mai bun Pieptul de curcan se taie in felii de grosimea unui deget. Fiecare felie se acopera cu folie […]