Aperitive / Mancaruri cu legume / Retete culinare

Chiftelute de dovlecei

Bine v-am regasit dragii mei! Iata ca dupa cateva zile de vacanta revin pe meleaguri culinaresti ­čÖé sper eu cu retete culinare cat mai pe placul vostru. Ceea ce va propun azi nu am gatit in vacanta :)) nici macar dupa ce-am ajuns acasa, caci inca ma refac dupa drumurile lungi… dar am gatit inainte de vacanta si nu am apucat sa va mai arat.

Aceasta reteta de chiftelute de dovlecei nu e chiar o reteta speciala si deosebita, ba chiar sunt convinsa ca multi dintre voi ati facut-o deja, dar eu trebuie sa ma laud cu inca un succes rasunator in ceea ce priveste dieta copiilor :))

Chiftelute de dovlecei

Ingrediente

  • ~200 g dovlecei (rasi si scursi de zeama)
  • 50 g cascaval
  • 2 linguri parmezan ras
  • 1 ou
  • 2 linguri pesmet sau faina
  • cativa catei de usturoi
  • sare si piper
  • cimbru si busuioc verde
  • cateva linguri de pesmet pentru tapetat inainte de prajire
  • ulei pentru prajit
loading...

Mod de preparare Chiftelute de dovlecei:

Dovleceii se curata de coaja si seminte si se dau pe razatoarea cu ochiuri mari. Se presara cu putina sare si se lasa deoparte cateva minute, pana isi vor lasa zeama. Stoarcem bine de zeama presand razatura de dovlecei intre palme.

Punem intr-un castron, apoi adaugam cascavalul ras, parmezanul, oul, cele 2 linguri de pesmet, piper, usturoiul pisat si ierburile aromatice tocate. Amestecam bine compozitia pana devine omogena.

Cu mana umeda formam chiftelutele si le tavalim prin pesmet.

Chiftelute de dovlecei

Le punem la prajit in putin ulei bine incins. Dupa ce le-am rumenit bine le scoatem pe un prosop absorbant, sa se scurga surplusul de ulei.

Se servesc calde cu mult mujdei sau sos tzatziki ­čśë

Chiftelute de dovlecei

Pofta buna!

Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

3 Comentarii

  1. Laura Nechita says:

    cele mai bune! sper ca ati avut o vacanta frumoasa si linistita! va pup!

  2. Cat de bine arata. Alor mei le plac enorm. Bine ai revenit din vacanta. Sper ca a fost frumos >:D<

  3. Que cosa tan buena, te ha quedado de lujo

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe re╚Ťete...

Oua vopsite natural

Oua vopsite natural

Multi ani la rand am avut pe masa de Pasti oua vopsite cu colorant din comert. Era placerea copiilor de a prepara culorile, apoi de a scufunda fiecare ou in parte, fiecare in culorile lui preferate. Problema era ca la acele oua intotdeauna se colora si albusul si le aruncam […]

Saratele cu branza

Saratele cu branza

Mod de preparare Saratele cu branza: Se amesteca intr-un castron branza, laptele, uleiul, sarea si chimenul. In alt vas se cerne faina impreuna cu praful de copt. Se incorporeaza faina in pasta de branza si se framanta, dar nu prea mult, efectiv cateva minute, cat nu se mai lipeste aluatul […]

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Mod de preparare Omleta cu legume – mic dejun Edenia: Ouale se bat bine intr-un castron, cu sare, piper si fulgi de ardei iute dupa gust. Se adauga smantana, cascavalul ras, putin parmezan si legumele congelate (nu se decongeleaza inainte, nu se fierb). Se amesteca bine pana la omogenizare. Formele […]

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Mod de preparare Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza: Sfecla se fierbe in apa cu sare. Se lasa sa se raceasca, apoi se mixeaza in robot impreuna cu usturoiul, uleiul, oul si laptele. Peste compozitia obtinuta adaugam faina si praful de copt, mixam pana la omogenizare. Incingem presa […]