Aperitive / Mancaruri cu legume / Retete culinare

Chiftelute de linte si ciuperci

Dupa ce ieri am incins gratarele si ne-am facut de cap cu „porcisme” si mititei :)) azi trecem la mancare mai usoara si anume chiftelute de linte cu ciuperci. Sunt grozav de bune cu o salata de rosii alaturi, dar piticii mei au preferat un sos de usturoi cu smantana si marar. 😉

Chiftelute de linte si ciuperci

—-

Chiftelute de linte

Ingrediente

  • 200 g linte verde
  • 200 g ciuperci brune
  • 100 g cascaval afumat
  • 1 ou
  • 1 ceapa mica
  • 2 catei usturoi
  • patrunjel verde
  • sare si piper
  • fulgi de ardei iute
  • pesmet si ulei pentru prajit
loading...

Mod de preparare Chiftelute de linte si ciuperci:

Lintea spalata bine in mai multe ape se pune la fiert. Se fierbe pana se inmoaie, apoi se scurge de apa intr-o strecuratoare. Se lasa la racit.

Ciupercile spalate si curatate se pun la fiert in apa cu sare si putina zeama de lamaie. Cand sunt fierte se pun la scurs si racit intr-o strecuratoare.

Punem lintea si ciupercile in vasul robotului de bucatarie, adaugam si verdeata, ceapa, usturoiul si oul si mixam. Rasturnam amestecul intr-un castron. Daca este prea moale adaugati putin pesmet. Punem cascavalul dat pe razatoarea cu ochiuri mari, condimentam dupa gust.

Chiftelute de linte

Cu mainile umede formam chiftelutele de marime potrivita. Le tavalim prin pesmet si le punem la prajit in ulei incins. Se scot pe un prosop absorbant.

  • In cazul in care nu doriti sa le prajiti in ulei puteti opta pentru varianta de coacere la cuptor intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Chiftelutele de linte si ciuperci se servesc calde. Pe langa salata de rosii sau sosul de usturoi si smantana va recomand sa faceti si niste oua posate. E bun, bun de tot! 😉

Pofta buna! 😉

Chiftelute de linte

Tags: , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

2 Comentarii

  1. Je mangerais bien, car l’aspect est très appétissant!
    bisous

  2. Arata de vis, nu am mancat linte pana acum dar am de gand sa o fac, in curand >:D<

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Oua vopsite natural

Oua vopsite natural

Multi ani la rand am avut pe masa de Pasti oua vopsite cu colorant din comert. Era placerea copiilor de a prepara culorile, apoi de a scufunda fiecare ou in parte, fiecare in culorile lui preferate. Problema era ca la acele oua intotdeauna se colora si albusul si le aruncam […]

Saratele cu branza

Saratele cu branza

Mod de preparare Saratele cu branza: Se amesteca intr-un castron branza, laptele, uleiul, sarea si chimenul. In alt vas se cerne faina impreuna cu praful de copt. Se incorporeaza faina in pasta de branza si se framanta, dar nu prea mult, efectiv cateva minute, cat nu se mai lipeste aluatul […]

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Mod de preparare Omleta cu legume – mic dejun Edenia: Ouale se bat bine intr-un castron, cu sare, piper si fulgi de ardei iute dupa gust. Se adauga smantana, cascavalul ras, putin parmezan si legumele congelate (nu se decongeleaza inainte, nu se fierb). Se amesteca bine pana la omogenizare. Formele […]

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Mod de preparare Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza: Sfecla se fierbe in apa cu sare. Se lasa sa se raceasca, apoi se mixeaza in robot impreuna cu usturoiul, uleiul, oul si laptele. Peste compozitia obtinuta adaugam faina si praful de copt, mixam pana la omogenizare. Incingem presa […]