Aperitive / Mancaruri cu legume / Retete culinare

Chiftelute de naut

Dragii mei, voi ati auzit vreodata de reteta culinara „spun ca tine si fac ca mine”? :))))) Nici eu, pana de curand.

Ma intreaba copiii intr-o zi…

-Ce avem azi bun de mancare?

-Naut, zic

-Nuuuu, nu ne place nautul.

-Bine, nu va fac naut, va fac chiftelute :))))

Si au mancat! Si le-a placut! Ca n-au stiut din ce-s facute asta e alta poveste! :))))

Chiftele de naut

Ingrediente

  • 1 conserva naut de la SunFood
  • partea alba de la o ceapa verde
  • 3 catei usturoi
  • 1 ou
  • 1 lingurita ulei de masline
  • sare si piper
  • fulgi de ardei iute
  • patrunjel verde
  • faina pentru modelat
  • ulei pentru prajit
loading...

Mod de preparare Chiftelute de naut:

Boabele de naut le-am curatat de coaja. Nu e musai aceasta etapa, mai ales daca aveti un robot foarte bun.

Asadar, punem boabele de naut in vasul robotului de bucatarie impreuna cu restul ingredientelor si mixam pana obtinem o pasta fina. Luam cu lingura din aceasta pasta, tavalim prin faina si modelam chiftelutele.

Compozitie pentru chiftelute de naut

Le punem la prajit in ulei bine incins. Dupa ce s-au rumenit le scoatem pe un prosop de hartie pentru a absorbi excesul de ulei.

Se servesc calde, cu sos de usturoi cu smantana. Sunt bune si reci, dar ies prea putine pentru a mai ramane sa se raceasca. 😀

Pofta buna! 😉

Chiftelute de naut

Chiftele de naut cu sos de usturoi

Tags: ,
loading...

Comentarii prin facebook

2 Comentarii

  1. cristina says:

    Buna seara,
    Chiftele se pot rumeni in cuptor?
    Multumesc

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Oua vopsite natural

Oua vopsite natural

Multi ani la rand am avut pe masa de Pasti oua vopsite cu colorant din comert. Era placerea copiilor de a prepara culorile, apoi de a scufunda fiecare ou in parte, fiecare in culorile lui preferate. Problema era ca la acele oua intotdeauna se colora si albusul si le aruncam […]

Saratele cu branza

Saratele cu branza

Mod de preparare Saratele cu branza: Se amesteca intr-un castron branza, laptele, uleiul, sarea si chimenul. In alt vas se cerne faina impreuna cu praful de copt. Se incorporeaza faina in pasta de branza si se framanta, dar nu prea mult, efectiv cateva minute, cat nu se mai lipeste aluatul […]

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Mod de preparare Omleta cu legume – mic dejun Edenia: Ouale se bat bine intr-un castron, cu sare, piper si fulgi de ardei iute dupa gust. Se adauga smantana, cascavalul ras, putin parmezan si legumele congelate (nu se decongeleaza inainte, nu se fierb). Se amesteca bine pana la omogenizare. Formele […]

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Mod de preparare Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza: Sfecla se fierbe in apa cu sare. Se lasa sa se raceasca, apoi se mixeaza in robot impreuna cu usturoiul, uleiul, oul si laptele. Peste compozitia obtinuta adaugam faina si praful de copt, mixam pana la omogenizare. Incingem presa […]