Mancaruri cu legume / Retete culinare

Chiftelute de quinoa

Nu stiu daca un carnivor impatimit ma poate crede, dar aceste chiftelute de quinoa sunt o alternativa cu mult mai sanatoasa si mai gustoasa a chiftelutelor traditionale. Le-am pregatit in 2 variante, la cuptor si prajite in tigaie cu putin ulei. Au iesit la fel de bune, parca o idee mai bune cele prajite. Deh, naravul! :)))

chiftelute de quinoa

chiftelute de quinoa

Ingrediente

  • 75 g quinoa
  • 1 ou
  • 1 mana spanac
  • patrunjel verde tocat
  • cativa catei usturoi
  • sare si piper
  • Pentru servit:
  • salata de rucola cu spanac
  • ou ochi fiert
loading...

Mod de preparare Chiftelute de quinoa:

Quinoa se pune intr-o strecuratoare si se spala sub jet de apa rece, apoi se pune la fiert in apa cu sare, pentru cca 20 de minute. Se pune in strecuratoare si se lasa sa se scurga bine de apa.

Intr-un castron punem quinoa bine scursa de apa, adaugam oul, usturoiul pisat, spanacul si patrunjelul tocate marunt. Saram si piperam dupa gust si omogenizam foarte bine compozitia.

Cu mainile umezite formam chiftelute potrivite ca marime pe care le asezam in tava tapetata cu hartie de copt sau le prajim in ulei incins, dupa cum va este preferinta. Daca alegeti varianta la cuptor le stropiti cu putin ulei de masline si dati tava la cuptor pentru vreo 15 minute la foc mediu. Le intoarceti pe partea cealalta si le mai lasati inca 15 minute.

Se servesc calde cu salata de rucola cu spanac si ou ochi fiert.

Chiftelute de quinoa

Tags: , ,
loading...

Comentarii prin facebook

6 Comentarii

  1. Perfectiune!
    Preparat, imagine, prezentare.

  2. Deci cand vad oul acela innebunesc de pofta!!! Imi place foarte mult reteta!

  3. cupcake says:

    Super…

  4. O bunatate!!! O prezentare tare frumoasa pentru un preparat special! Pup

  5. Ce mic dejun bun : x

  6. Inca o idee buna pe care v-a trebui sa o incerc, mai ales ca am niste quinoa care asteapta!:))

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Placinta de cartofi cu cascaval

Placinta de cartofi cu cascaval

Mod de preparare Placinta de cartofi cu cascaval: Cartofii se fierb in apa cu sare, pana ce pot fi intepati cu furculita. Ii trecem sub un jet de apa rece si ii curatam de coaja. Lasam sa se racoreasca apoi ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Ii punem intr-un […]

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Mod de preparare Omleta cu legume – mic dejun Edenia: Ouale se bat bine intr-un castron, cu sare, piper si fulgi de ardei iute dupa gust. Se adauga smantana, cascavalul ras, putin parmezan si legumele congelate (nu se decongeleaza inainte, nu se fierb). Se amesteca bine pana la omogenizare. Formele […]

Ardei copti cu smantana

Ardei copti cu smantana

Mod de preparare Ardei copti cu smantana: Ardeii copti se curata, li se scot cotoarele si se taie fasii subtiri sau cubulete, dupa preferinta. Se amesteca faina cu smantana si se dilueaza cu putin lapte, amestecand energic pentru a nu se forma cocoloase. Adaugati fasiile de ardei si puneti pe […]

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Mod de preparare Cartofi la cuptor: Curata si spala cartofii, apoi ii tai in sferturi sau cuburi potrivite ca marime. Ii pui intr-un bol si pui peste ei ulei, sare, piper, usturoi pisat si rozmarin verde tocat. Amesteca bine cu mana, sa fie cartofii bine acoperiti de condimente si ulei. […]