Mancaruri cu pui / Retete culinare

Chiftelute gratinate

Adevarul e ca nu stiu cum sa numesc aceasta reteta. Am incropit ceva pe moment, acolo in bucatarie, fara sa ma gandesc la o denumire sau reteta anume. Am mers dupa vorba: „ce-o fi o fi… ori la bal, ori la spital…” :))))

Termenul de „gratinare” e cam contradictoriu, cu mai multe intelesuri, nu de toti acceptate. Daca n-or fi „chiftelute gratinate” o sa le spunem „chiftelute in sos alb” si-am impacat pe toata lumea :))

Chiftelute cu sos la cuptor

Chiftelute in sos de smantana

Ingrediente

  • Pentru chiftelute:
  • 1 piept de pui
  • 1 ou
  • 1 morcov
  • 2 catei ustuoi
  • sare si piper
  • salvie
  • Pentru sos:
  • 250 g smantana
  • 2 oua
  • sare si piper cu usturoi
  • marar deshidratat
  • 100 g cascaval
loading...

Mod de preparare Chiftelute gratinate:

Mai intai vom prepara compozitia pentru chiftelute. Carnea o tocam, apoi o amestecam cu morcovul ras, usturoiul pisat, oul si salvia (eu am pus uscata). Condimentam cu sare si piper dupa gust. Cu mainile umezite formam chiftelutele pe care pe asezam intr-un vas termorezistent uns cu ulei.

Smantana o mixam usor cu ouale pana obtinem o compozitie omogena. Condimentam dupa gust cu sare, piper si marar uscat. Turnam sosul peste chiftelute.

Chiftelute la cuptor

Acoperim cu un strat de cascaval ras pe razatoarea cu ochiuri mici si dam la cuptor la foc mediu, pana se rumeneste usor deasupra.

Se serveste cald, presarat cu patrunjel verde tocat.

Chiftelute gratinate la cuptor

Tags: , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

11 Comentarii

  1. Indiferent de denumire, arata bine de tot si imi inchipui cit e de bun! As face si eu intr-o zi.

  2. Ce misto!!!
    Foarte fain,harnicutzo!

  3. vai ce bine arata! Imi place mult, mai ales ca e cu piept de pui. Pupici

  4. M-ai invitat la masa?!!0_0 vichend linistit!!

  5. Imi plac nespus mancarurile de acest gen,complete si satioase.O idee foarte buna!

  6. O idee foarte buna pentru masa de duminica. Brava! Felicitari!

  7. Imi plac preparatele gratinate.. Super arata!!

  8. Foarte bune! Cred ca cei mici au fost incantati.

  9. Multumesc fetelor! Va pup si va invit la masa, care si cum doreste. :))

  10. Multumesc Ghiocel! :*

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Mod de preparare Cartofi la cuptor: Curata si spala cartofii, apoi ii tai in sferturi sau cuburi potrivite ca marime. Ii pui intr-un bol si pui peste ei ulei, sare, piper, usturoi pisat si rozmarin verde tocat. Amesteca bine cu mana, sa fie cartofii bine acoperiti de condimente si ulei. […]

Rulada de curcan cu busuioc

Rulada de curcan cu busuioc

Mod de preparare Rulada de curcan cu busuioc: Peste untul moale, lasat la temperatura camerei, se pun toate condimentele si se omogenizeaza. Poti prepara o cantitate mai mare de unt aromat si o pastrezi la congelator pentru alte preparate Pieptul de curcan il feliezi cat mai subtire. Daca feliile sunt […]

Rulada de curcan cu dulceata de ardei iute

Rulada de curcan cu dulceata de ardei iute

Mod de preparare Rulada de curcan cu dulceata de ardei iute: Reteta se prepara cat se poate de simplu si nici nu aveti nevoie de cantitati la ingrediente, totul tine doar de preferinta voastra. Pieptul de curcan se feliaza subtire. Daca e necesar se bate putin cu ciocanul de snitele. […]

Rulada de curcan cu ierburi

Rulada de curcan cu ierburi

Mod de preparare Rulada de curcan cu ierburi: In untul moale, lasat la temperatura camerei, se incorporeaza oregano si busuiocul. Daca aveti ierburi proaspete le puteti folosi, va fi cu mult mai bun Pieptul de curcan se taie in felii de grosimea unui deget. Fiecare felie se acopera cu folie […]