Aperitive / Mancaruri cu pui / Retete culinare

Chiftelute in aluat

Cele mai bune chiftele pe care le-am facut pana acum. 😉 Unde mai pui ca sunt facute la cuptor si fiind invelite in aluat n-am mai copt si paine separat… :))  Le-am facut pana acum de cateva ori,tare ma tem ca va deveni reteta casei. :)))

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 7 g drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita zahar
  • 2 linguri ulei aromat cu busuioc
  • 2 linguri fulgi de ovaz
  • 250 ml lapte caldut
  • ~500 g faina
  • Pentru chiftelute:
  • ~400 g piept de curcan
  • 1 ou
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 cartof
  • sare si piper
  • patrunjel
  • Pentru sos:
  • 50 g unt
  • 1 lingura faina
  • 300 ml lapte
  • 100 g mascarpone
  • sare si piper
  • 4-5 catei usturoi
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus
  • 2-3 linguri lapte
  • seminte de in si susan
loading...

Mod de preparare:

Aluat:

Punem faina intr-un castron. Facem o gaura in mijloc si punem restul ingredientelor. Framantam un aluat elastic si nelipicios pe care il lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.

Chiftelute:

Carnea tocata o amestecam cu ceapa tocata marunt, morcovul dat pe razatoare si cartoful ras si stors bine de zeama. Adaugam oul, patrunjel verde tocat si saram si piperam dupa gust. Framantam compozitia pana aceasta devine omogena. Cu mainile umede formam chiftelutele.

Impartim aluatul in 9 parti egale. Sau mai multe, in functie de cat le vreti de mici si in functie de vasul ce-l aveti la dispozitie.

Fiecare parte de aluat se modeleaza sub forma de bila, pe care mai apoi o aplatizam cu mana unsa cu ulei. Punem in mijloc cate o chifteluta si adunam marginile aluatului formand o bocceluta. Le asezam cu „deschizatura” in jos intr-un vas termorezistent uns cu ulei.

Lasam la loc caldut pentru cca 15 minute, apoi ungem cu galbenus de ou amestecat cu lapte. Presaram cu seminte de in si susan si dam la cuptor la foc mediu pana chiflele se rumenesc.

Intre timp preparam sosul cu mascarpone. Topim untul intr-o tigaie, adaugam faina si amestecam repede pana se omogenizeaza. Turnam incet laptele si amestecam sa nu se formeze cocoloase. Fierbem la foc mic, amestecand continuu, pana sosul incepe sa se ingroase. Dam deoparte, adaugam mascarponele si usturoiul pisat, saram si piperam dupa gust. Punem din nou pe foc, mai dam 2-3 clocote si dam deoparte.

Servim chiftelutele calde cu sosul de mascarpone. Delicios! 🙂

Sursa de inspiratie

Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

10 Comentarii

  1. Ramo says:

    Nu am mai intalnit reteta pana acum(doi intr-unu)!Imi place ca ai folosit carne de curcan))o sapt usoara iti doresc.

  2. Sunt cele mai bune si apetisante.Bravo…

  3. Offf… o sa mor de pofta acestor chiftelute!!! Neaparat trebuie sa le fac si eu ca prea bine arata!!

  4. rodik mihaela says:

    buna .sunt ideale sunt perfecte aici pentru noi,sa mancam in Tenerife romaneste.multumim mult de tot pentru retete si imagini.

  5. Foarte faine cu carne de curcan. Ma tenteaza sa incerc 🙂
    Pup!

  6. Wooow, sunt geniale la orice masa! Vreauuuu si eu! 😛
    Te pup draga Miha!

  7. Excelente !Le-am notat.

  8. Nu e desert dar arata foarte foarte foarte bine. Mi-ati facut pofta. Multumim pentru reteta!

  9. Pingback: Miremirc - Chiftele in aluat

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Oua vopsite natural

Oua vopsite natural

Mod de preparare Oua vopsite natural: Ouale le spali bine si le degresezi. Peste ouale ude se aplica frunzulite. Ciorapul il tai in bucati potrivite ca marime, atat cat sa incapa bine oul si sa poti face nod. Intr-o cratita incapatoare pune un strat generos de foi de ceapa spalate, […]

Saratele cu branza

Saratele cu branza

Mod de preparare Saratele cu branza: Se amesteca intr-un castron branza, laptele, uleiul, sarea si chimenul. In alt vas se cerne faina impreuna cu praful de copt. Se incorporeaza faina in pasta de branza si se framanta, dar nu prea mult, efectiv cateva minute, cat nu se mai lipeste aluatul […]

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Mod de preparare Omleta cu legume – mic dejun Edenia: Ouale se bat bine intr-un castron, cu sare, piper si fulgi de ardei iute dupa gust. Se adauga smantana, cascavalul ras, putin parmezan si legumele congelate (nu se decongeleaza inainte, nu se fierb). Se amesteca bine pana la omogenizare. Formele […]

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Mod de preparare Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza: Sfecla se fierbe in apa cu sare. Se lasa sa se raceasca, apoi se mixeaza in robot impreuna cu usturoiul, uleiul, oul si laptele. Peste compozitia obtinuta adaugam faina si praful de copt, mixam pana la omogenizare. Incingem presa […]