Mancaruri cu pui / Retete culinare

Chiftelute la cuptor pe pat de mamaliguta

loading...

* Pentru chiftelute:

* 1 piept de pui
* 1 cartof
* 1 morcov
* 3 catei usturoi
* 1 ou
* patrunjel verde
* sare si piper

* Pentru sos:

* 1 ceapa
* 4-5 catei usturoi
* 1 cana suc de rosii
* sare si piper
* oregano

* Pentru „patul de mamaliga”

* mamaliga
* 50 g telemea
* 50 g unt
* 50 g cascaval

Cartoful se da pe razatoarea cu ochiuri mici, apoi se stoarce de zeama. Se amesteca pieptul de pui tocat cu cartoful si morcovul rase, condimentele si verdeata. Adaugam oul si omogenizam.

Cu mainile umede formam chiftelutele,apoi pe punem intr-un vas termorezistent uns cu putin ulei.

Sucul de rosii il amestecam cu ceapa tocata si usturoiul pisat. Condimentam dupa gust cu sare, piper si oregano. Turnam amestecul peste chiftelute. Daca mai este necesar adaugam si putina apa, atat cat chiftelutele sa fie acoperite.

Se da vasul la cuptor la foc mediu, pana scade sosul si chiftelutele sunt bine rumenite.

Intre timp pregatim mamaliga, pe care o amestecam cu untul si telemeaua rasa. Intindem mamaliga intr-o tava de tarta, in strat gros. Ungem cu sosul de la chiftelute, punem chiftelutele din loc in loc ( daca tava va fi mai mica vor veni una langa alta :)) ) si presaram cu cascavalul ras.

Dam din nou tava la cuptor pentru cateva minute pana se topeste cascavalul si se aureste.

Se portioneaza si se servesete cald. Bun bunut! ­čśë

Tags: , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

Un comentariu

  1. Cat de bine arata… Doamne Miha… da in ce ritm postezi…. si de unde scoti atatea retete…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe re╚Ťete...

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Mod de preparare Cartofi la cuptor: Curata si spala cartofii, apoi ii tai in sferturi sau cuburi potrivite ca marime. Ii pui intr-un bol si pui peste ei ulei, sare, piper, usturoi pisat si rozmarin verde tocat. Amesteca bine cu mana, sa fie cartofii bine acoperiti de condimente si ulei. […]

Rulada de curcan cu busuioc

Rulada de curcan cu busuioc

Mod de preparare Rulada de curcan cu busuioc: Peste untul moale, lasat la temperatura camerei, se pun toate condimentele si se omogenizeaza. Poti prepara o cantitate mai mare de unt aromat si o pastrezi la congelator pentru alte preparate Pieptul de curcan il feliezi cat mai subtire. Daca feliile sunt […]

Rulada de curcan cu dulceata de ardei iute

Rulada de curcan cu dulceata de ardei iute

Mod de preparare Rulada de curcan cu dulceata de ardei iute: Reteta se prepara cat se poate de simplu si nici nu aveti nevoie de cantitati la ingrediente, totul tine doar de preferinta voastra. Pieptul de curcan se feliaza subtire. Daca e necesar se bate putin cu ciocanul de snitele. […]

Rulada de curcan cu ierburi

Rulada de curcan cu ierburi

Mod de preparare Rulada de curcan cu ierburi: In untul moale, lasat la temperatura camerei, se incorporeaza oregano si busuiocul. Daca aveti ierburi proaspete le puteti folosi, va fi cu mult mai bun Pieptul de curcan se taie in felii de grosimea unui deget. Fiecare felie se acopera cu folie […]