Prajituri / Retete de prajituri

Chocolate Banana Cake

Reteta Chocolate Banana Cake Prajitura cu banane si ciocolata

Ingrediente

  • Pentru blat avem nevoie de:
  • 112 g ciocolata rupta bucatele (o tableta + 2 patratele)
  • 60 g unt
  • 1 si 1/2 cana faina
  • 100 g zahar
  • 2 lingurite ness
  • 2 lingurite praf de copt
  • un praf de sare
  • 250 ml iaurt
  • 1 banana de marime medie, pasata
  • 2 oua
  • Pentru glazura avem nevoie de:
  • 100 ml frisca lichida
  • 112 g ciocolata rupta bucatele
loading...

Mod de preparare Chocolate Banana Cake:

Topim untul si ciocolata.

Intr-un alt vas se amesteca faina, zaharul, nessul, praful de copt si sarea. Se adauga iaurtul, banana pasata, ouale si se mixeaza putin. Se adauga amestecul de ciocolata cu unt si se omogenizeaza.

Se toarna aluatul intr-o tava (20/30cm) tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de aproximativ 40 de minute. Se verifica daca e gata cu o scobitoare.

Pentru glazura se infierbanta frisca pana aproape de punctul de fierbere. Se ia de pe foc, se adauga ciocolata si se amesteca pana la omogenizare. Se raceste pana la temperatura camerei si toarna pe prajitura.

Se da la rece pentru o ora.

RETETA IN IMAGINI

Tags: , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

18 Comentarii

  1. N-am reteta asta pe blog? Eeee, tre sa repar situatia. 😀
    Foarte frumos arata a ta, si ai ornat-o tematic.

  2. Nuuuuu…nu este pe blog. 🙁 Chiar te rog sa remediezi situatia asta.

    Multumesc! Te pup!

  3. Miha,eu sunt profana in ale prajituritului.Fa-ma si pe mine sa inteleg:ciocolata ,pentru prajitura asta dementiala,iti trebuie de doua ori 112g?Adica 112 gr. pentru blat si alte 112 gr. pentru glazura?Ca eu asa am priceput…(icon cu ala de se inroseste la fata):-)

  4. Ana-Maria…ai inteles bine.In total ai nevoie de 224g de ciocolata. 🙂 Dar chiar mai mult daca pui,e la fel de bine.

  5. Mama, ce-mi facusi… glazura aia e mincabila rau, arunca si la mine o feliuta, pina nu ramin insarcinata de pofta…

  6. Cuscra,esti de coma. :)))

  7. Chiar acum purced la treaba

  8. macar asa te mai vad si eu muncind….:)))

  9. miha faci niste lucruri exceptionale meriti toata admiratia

  10. chiar ca, noroc cu tine :))

  11. miha,ce ciocolatoasa prajitura!dar ce nu faci tu bun?te pup!la mine pe blog sunt premii ,e cu autoservire,te invit!:))

  12. miha super apetisanta prajiturea asta a ta…m-ai castigat cu ea pe vecie ca sunt fan banana…cu siguranta o voi adapta la vreun tort de-al meu…pupacesc o fata harnicuta…

  13. Alison,daca e cu autoservire o sa vin sa iau multe. Cat mai multe! :)))

  14. Dora,la ce minunatii de torturi faci…sunt sigura ca ii vei gasi un loc tare bun la blatul asta. 🙂 Te pup!

  15. Miha,multam’ fain de precizare!Te rog,da-mi voie sa pun un link la mine,la prajitura asta dementiala….cu care mi-ai rascolit absolut toate papilele gustative latente si active!(icon cu ala care baleste pe tastatura):-)))
    PS.Pana imi dai voie,am sa pun linkul,numa’ sa imi spui daca te deranjeaza si il sterg,ok?:-))

  16. Ana-Maria,nu ma deranjeaza absolut deloc! Te pup!

  17. Foarte bine arata prajitura ta imi place mult

  18. Multumesc Alexandra!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura turnata cu gem si nuca

Prajitura turnata cu gem si nuca

Mod de preparare Prajitura turnata cu gem si nuca: Blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, […]

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]

Rulada cu capsuni

Rulada cu capsuni

Mod de preparare Rulada cu capsuni: Umplutura de capsuni: Punem capsunile si zaharul intr-o craticioara si fierbem la foc mic, pana capsunile isi lasa zeama si se inmoaie. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca, apoi  cu mixerul vertical pasam pana obtinem un piure fin. Lasam sa se raceasca. Blat de […]