Retete de prajituri / Tarte si cheesecake-uri

Chocolate Cheesecake (2)

prajitura cu ciocolata

prajitura cu ciocolata

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 150 g biscuiti obisnuiti
  • 50 g nuca
  • 100 g unt
  • Pentru umplutura:
  • 400 g branza Fagaras
  • 100 g branza de vaci
  • 2 oua
  • 150 g zahar
  • 3 linguri amidon
  • esenta de vanilie
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 100 g ciocolata alba
  • Pentru glazura:
  • 120 g ciocolata amaruie
  • 100 ml frisca lichida
  • frisca pentru decor
loading...

Mod de preparare  Cheesecake cu ciocolata:

Blat:

Biscuitii se piseaza foarte fin sau se rasnesc la robot. Se adauga untul topit si nuca macinata. Se va obtine o compozitie ca niste firimituri. Se pune compozitia rezultata intr-o tava (18 cm diametru) cu pereti detasabili si cu ajutorul unui pahar tasam pana obtinem un blat compact. Dam la frigider pana este gata umplutura.

Umplutura:

Cele 2 tipuri de branza se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie. Adaugam ouale unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. Adaugam amidonul si omogenizam. Impartim compozitia in 2 parti egale. In una vom pune ciocolata amaruie topita, in cealalta ciocolata alba, de asemenea topita.

Daca branza este uscata, bine scursa, se poate renunta la amidon

Punem o lingura de compozitie neagra fix in mijlocul blatului, apoi o lingura din cea alba fix in capul celei negre. :)) Continuam operatiunea alba-neagra :)) pana terminam compozitia.

Sfat: pentru ca straturile sa fie mai mari si distincte folositi un polonic.

Dam tava la cuptor la foc mediu pana se rumeneste usor deasupra si apar ceva crapaturi. Se lasa la racit in cuptor cu usa cuptorului deschisa. Cand s-a racit se acopera cu glazura de ciocolata ( ciocolata topita la foc mic impreuna cu frisca) si se transfera in frigider pentru cateva ore. Este foarte bun a doua zi. 😉

Se orneaza cu frisca si se portioneaza.

Tags: , , , , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

10 Comentarii

  1. Super bine arata ! Imi plac tare mult toate retetele de pe acest blog. Felicitari !

  2. Delicioso cheescake. Saludos

  3. Foarte gustos

  4. Trebuie sa fie tare bun. si de aici vreau o felie!!! Pentru ca sunt tare suparata pe banci,si nu-mi face bine sa le vad,imi voi confectiona singurica tortul.
    Paaa, ma duc la vot!!!

  5. Ah, Miha cheesecake-ul asta arata demential. Vreau si eu sa-l incerc. Da zi-mi si mie: cam cat il lasi la cuptor? O ora cum am citit eu prin alte parti sau mai putin? Pup.

  6. Brandusa, cred ca in jur de 1 ora. Depinde de fiecare cuptor in parte cred.

    Eu am un cuptor vechi pe gaz si e saracul de el ca dupa vorba aia „cuptor ca al meu nu mai are nimenea” :))) De asta prefer sa dau detalii gen „pana se rumeneste usor deasupra si apar ceva crapaturi ” Cred ca asa e mai usor de…localizat momentul final. 🙂

    Pup si eu.

  7. mersi Miha. Am pus-o in cuptor 🙂

  8. Abia astept sa-ti vad ciocolatosul. 😉

  9. Memena says:

    Buna, Miha? Unde stau eu aici nu am branza Fagaras. pot sa o inlocuiesc cu ricotta la reteta asta?

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Tort cu rulada si banane

Tort cu rulada si banane

Poate parea complicat sa faci un tort cu rulada si banane, dar va asigur ca nu este, absolut deloc. Daca vrei ca totul sa fie si mai rapid decat este deja poti folosi o rulada din comert, cu orice umplutura vrei si iti place. Abia la degustare mi-am dat seama […]

Prajitura cu banane si crema de ciocolata alba

Prajitura cu banane si crema de ciocolata alba

Prajitura cu banane si crema de ciocolata alba a fost in cazul meu solutia salvatoare pentru niste banane ce nu le mai voia nimeni, cat si cea mai eficienta cale de a astampara pofta de „ceva bun”. Desigur, prajitura poate fi finisata si ornata daca doriti neaparat sau daca aveti […]

Rulouri cu unt si scortisoara

Rulouri cu unt si scortisoara

Nu stiu cum o fi la voi, dar la mine, atunci cand se lasa frigul, imi place sa miroasa-n casa a scortisoara. Multa scortisoara! 🙂 Asa ca, azi avem rulouri cu unt si scortisoara – cu aluat asemanator celui de cozonac, doar ca fara oua. Este un aluat moale si […]

Briose bicolore

Briose bicolore

Reteta de astazi de Briose bicolore este o reteta simpla, care pur si simplu nu are cum sa nu iasa 🙂 Briosele sunt minunate, pufoase si cu miezul umed. Sunt rapide si cu ingrediente la indemana. Reteta am facut-o de mai multe ori pana acum, copiii sunt foarte incantati daca […]