Retete de prajituri / Tarte si cheesecake-uri

Chocolate Cheesecake (2)

prajitura cu ciocolata

prajitura cu ciocolata

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 150 g biscuiti obisnuiti
  • 50 g nuca
  • 100 g unt
  • Pentru umplutura:
  • 400 g branza Fagaras
  • 100 g branza de vaci
  • 2 oua
  • 150 g zahar
  • 3 linguri amidon
  • esenta de vanilie
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 100 g ciocolata alba
  • Pentru glazura:
  • 120 g ciocolata amaruie
  • 100 ml frisca lichida
  • frisca pentru decor
loading...

Mod de preparare  Cheesecake cu ciocolata:

Blat:

Biscuitii se piseaza foarte fin sau se rasnesc la robot. Se adauga untul topit si nuca macinata. Se va obtine o compozitie ca niste firimituri. Se pune compozitia rezultata intr-o tava (18 cm diametru) cu pereti detasabili si cu ajutorul unui pahar tasam pana obtinem un blat compact. Dam la frigider pana este gata umplutura.

Umplutura:

Cele 2 tipuri de branza se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie. Adaugam ouale unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. Adaugam amidonul si omogenizam. Impartim compozitia in 2 parti egale. In una vom pune ciocolata amaruie topita, in cealalta ciocolata alba, de asemenea topita.

Daca branza este uscata, bine scursa, se poate renunta la amidon

Punem o lingura de compozitie neagra fix in mijlocul blatului, apoi o lingura din cea alba fix in capul celei negre. :)) Continuam operatiunea alba-neagra :)) pana terminam compozitia.

Sfat: pentru ca straturile sa fie mai mari si distincte folositi un polonic.

Dam tava la cuptor la foc mediu pana se rumeneste usor deasupra si apar ceva crapaturi. Se lasa la racit in cuptor cu usa cuptorului deschisa. Cand s-a racit se acopera cu glazura de ciocolata ( ciocolata topita la foc mic impreuna cu frisca) si se transfera in frigider pentru cateva ore. Este foarte bun a doua zi. 😉

Se orneaza cu frisca si se portioneaza.

Tags: , , , , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

10 Comentarii

  1. Super bine arata ! Imi plac tare mult toate retetele de pe acest blog. Felicitari !

  2. Delicioso cheescake. Saludos

  3. Foarte gustos

  4. Trebuie sa fie tare bun. si de aici vreau o felie!!! Pentru ca sunt tare suparata pe banci,si nu-mi face bine sa le vad,imi voi confectiona singurica tortul.
    Paaa, ma duc la vot!!!

  5. Ah, Miha cheesecake-ul asta arata demential. Vreau si eu sa-l incerc. Da zi-mi si mie: cam cat il lasi la cuptor? O ora cum am citit eu prin alte parti sau mai putin? Pup.

  6. Brandusa, cred ca in jur de 1 ora. Depinde de fiecare cuptor in parte cred.

    Eu am un cuptor vechi pe gaz si e saracul de el ca dupa vorba aia „cuptor ca al meu nu mai are nimenea” :))) De asta prefer sa dau detalii gen „pana se rumeneste usor deasupra si apar ceva crapaturi ” Cred ca asa e mai usor de…localizat momentul final. 🙂

    Pup si eu.

  7. mersi Miha. Am pus-o in cuptor 🙂

  8. Abia astept sa-ti vad ciocolatosul. 😉

  9. Memena says:

    Buna, Miha? Unde stau eu aici nu am branza Fagaras. pot sa o inlocuiesc cu ricotta la reteta asta?

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura turnata cu gem si nuca

Prajitura turnata cu gem si nuca

Mod de preparare Prajitura turnata cu gem si nuca: Blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, […]

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Mod de preparare Tort de inghetata de caramel si vanilie: Blat de biscuiti: Biscuitii ii punem in vasul robotului de bucatarie si ii rasnim pana obtinem un pesmet foarte fin. Adaugam zaharul vanilat si untul topit si mixam inca putin, pana obtinem o compozitie ca niste firimituri. Rasturnam intr-o tava […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]