Retete de prajituri / Tarte si cheesecake-uri

Chocolate Cheesecake – Cheesecake cu ciocolata

Reteta Cheesecake cu ciocolata

Prajitura cu branza si ciocolata

Ingrediente

  • * Pentru blat:
  • * 150 g cerelale cu ciocolata
  • * 200 g biscuiti
  • * ~100 g unt
  • * Pentru umplutura:
  • * 600 g branza de vaci
  • * 200 g ciocolata amaruie
  • * 100 g zahar
  • * 3 oua
  • * 50 ml frisca lichida
  • * esenta de vanilie
  • * Pentru glazura:
  • * 100 g ciocolata cu lapte
  • * 50 ml frisca lichida
loading...

Mod de preparare Cheesecake cu ciocolata:

Blat:

Biscuitii ii punem in vasul robotului de bucatarie impreuna cu cerealele cu ciocolata

Cum se prepara Cheesecake cu ciocolata

si mixam pana devin ca un pesmet. Topim untul si il turnam in fir subtire peste pesmetul de biscuit, pana compozitia se transforma in firimituri.

Turnam compozitia intr-o forma cu inel detasabil si cu podul palmei sau cu fundul unui pahar tasam pana obtinem un blat compact. Dam la frigider pana este gata umplutura.

Branza o mixam impreuna cu frisca lichida si zaharul, pana devine ca o crema fina. daca branza este prea uscata se mai adauga putina frisca lichida. Incorporam apoi ouale unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. La safrsit adaugam ciocolata topita si esenta de vanilie. Omogenizam si turnam compozitia in tava, peste blatul de biscuit.

Dam tava la cuptor la foc mediu, in jur de 40-50 de minute. Prajitura se va umfla si vor aparea cateva crapaturi la suprafata. In timp ce se raceste se va lasa, nu va mai fi asa umflat, dar asta nu este o problema. Se inchide focul cuptorului si se lasa pana la racirea completa.

Se toarna deasupra ciocolata de lapte topita impreuna cu frisca lichida si se da la frigider pentru cateva ore.

Inainte de servire se orneaza cu frisca. Se poate servi cu o portie generoasa de inghetata, cu fructe de padure sau doar cu frisca.

Felie cheesecake cu ciocolata

Tags: , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

6 Comentarii

  1. Excelent arata.
    O seara frumoasa!

  2. Excelente tarta de chocolate. Fantastica.

    Saludos

  3. foarte bine arata!yammy,yammy!pupici!

  4. Arata foarte bine 🙂

  5. Cat de bine arata… am si notat reteta 🙂 Felicitari pentru realizarile in bucatarie 🙂

  6. Anonymous says:

    eu cred ca e foarte gustos am sal incerc

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Tort cu rulada si banane

Tort cu rulada si banane

Poate parea complicat sa faci un tort cu rulada si banane, dar va asigur ca nu este, absolut deloc. Daca vrei ca totul sa fie si mai rapid decat este deja poti folosi o rulada din comert, cu orice umplutura vrei si iti place. Abia la degustare mi-am dat seama […]

Prajitura cu banane si crema de ciocolata alba

Prajitura cu banane si crema de ciocolata alba

Prajitura cu banane si crema de ciocolata alba a fost in cazul meu solutia salvatoare pentru niste banane ce nu le mai voia nimeni, cat si cea mai eficienta cale de a astampara pofta de „ceva bun”. Desigur, prajitura poate fi finisata si ornata daca doriti neaparat sau daca aveti […]

Rulouri cu unt si scortisoara

Rulouri cu unt si scortisoara

Nu stiu cum o fi la voi, dar la mine, atunci cand se lasa frigul, imi place sa miroasa-n casa a scortisoara. Multa scortisoara! 🙂 Asa ca, azi avem rulouri cu unt si scortisoara – cu aluat asemanator celui de cozonac, doar ca fara oua. Este un aluat moale si […]

Briose bicolore

Briose bicolore

Reteta de astazi de Briose bicolore este o reteta simpla, care pur si simplu nu are cum sa nu iasa 🙂 Briosele sunt minunate, pufoase si cu miezul umed. Sunt rapide si cu ingrediente la indemana. Reteta am facut-o de mai multe ori pana acum, copiii sunt foarte incantati daca […]