Retete de prajituri / Tarte si cheesecake-uri

Chocolate Cheesecake – Cheesecake cu ciocolata

Reteta Cheesecake cu ciocolata

Prajitura cu branza si ciocolata

Ingrediente

  • * Pentru blat:
  • * 150 g cerelale cu ciocolata
  • * 200 g biscuiti
  • * ~100 g unt
  • * Pentru umplutura:
  • * 600 g branza de vaci
  • * 200 g ciocolata amaruie
  • * 100 g zahar
  • * 3 oua
  • * 50 ml frisca lichida
  • * esenta de vanilie
  • * Pentru glazura:
  • * 100 g ciocolata cu lapte
  • * 50 ml frisca lichida
loading...

Mod de preparare Cheesecake cu ciocolata:

Blat:

Biscuitii ii punem in vasul robotului de bucatarie impreuna cu cerealele cu ciocolata

Cum se prepara Cheesecake cu ciocolata

si mixam pana devin ca un pesmet. Topim untul si il turnam in fir subtire peste pesmetul de biscuit, pana compozitia se transforma in firimituri.

Turnam compozitia intr-o forma cu inel detasabil si cu podul palmei sau cu fundul unui pahar tasam pana obtinem un blat compact. Dam la frigider pana este gata umplutura.

Branza o mixam impreuna cu frisca lichida si zaharul, pana devine ca o crema fina. daca branza este prea uscata se mai adauga putina frisca lichida. Incorporam apoi ouale unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. La safrsit adaugam ciocolata topita si esenta de vanilie. Omogenizam si turnam compozitia in tava, peste blatul de biscuit.

Dam tava la cuptor la foc mediu, in jur de 40-50 de minute. Prajitura se va umfla si vor aparea cateva crapaturi la suprafata. In timp ce se raceste se va lasa, nu va mai fi asa umflat, dar asta nu este o problema. Se inchide focul cuptorului si se lasa pana la racirea completa.

Se toarna deasupra ciocolata de lapte topita impreuna cu frisca lichida si se da la frigider pentru cateva ore.

Inainte de servire se orneaza cu frisca. Se poate servi cu o portie generoasa de inghetata, cu fructe de padure sau doar cu frisca.

Felie cheesecake cu ciocolata

Tags: , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

6 Comentarii

  1. Excelent arata.
    O seara frumoasa!

  2. Excelente tarta de chocolate. Fantastica.

    Saludos

  3. foarte bine arata!yammy,yammy!pupici!

  4. Arata foarte bine 🙂

  5. Cat de bine arata… am si notat reteta 🙂 Felicitari pentru realizarile in bucatarie 🙂

  6. Anonymous says:

    eu cred ca e foarte gustos am sal incerc

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura turnata cu gem si nuca

Prajitura turnata cu gem si nuca

Mod de preparare Prajitura turnata cu gem si nuca: Blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, […]

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Mod de preparare Tort de inghetata de caramel si vanilie: Blat de biscuiti: Biscuitii ii punem in vasul robotului de bucatarie si ii rasnim pana obtinem un pesmet foarte fin. Adaugam zaharul vanilat si untul topit si mixam inca putin, pana obtinem o compozitie ca niste firimituri. Rasturnam intr-o tava […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]