Aluat dulce / Dulciuri

Churros

Curros cu sos caramel

Copiii mei sunt tare incantati de fiecare data cand le fac gogosi si le mananca cu pofta de fiecare data. Eu n-as putea spune ca ma dau in vant dupa ele, dar am cedat rugamintilor si am gasit astfel ocazia de a largi colectie de retete de gogosi cu aceasta reteta de Churros ce o aveam bine pusa deoparte de ceva vreme 😉

Curros cu sos caramel

Ingrediente

  • 125 g faina
  • 50 g unt
  • 50 ml ulei
  • 250 ml apa
  • 1/4 lingurita de sare
  • 1 lingura zahar
  • 3 oua
  • esenta de vanilie
loading...

Mod de preparare Churros:

Apa se pune la fiert impreuna cu untul, uleiul, zaharul si sarea. Cand incepe sa clocoteasca se pune faina, toata deodata si se amesteca energic cu un tel, pana se desprinde aluatul de pe fundul vasului. Lasam putin sa se raceasca, apoi adaugam ouale unul cate unul amestecand bine dupa fiecare si esenta de vanilie.

Punem aluatul  intr-un posh, cu dui in forma de stea si plonjam aluatul direct in tigaia cu ulei bine incins.

  • Eu am modelat aluatul sub forma de bastonase. Am spritat aluatul in tigaie si cand a ajuns la lungimea dorita l-am taiat cu ajutorul unui foarfece de bucatarie. Daca vi se pare prea greu, puteti sprita aluatul pe bucatele de hartie de copt si le puneti la prajit cu hartia de copt in sus (aceasta se va desprinde foarte repede si usor)

Se prajesc la foc mediu pe ambele parti si se scot pe un platou acoperit cu servetele de bucatarie.

Se servesc pudrate cu zahar. Sau cu sos de ciocolata. Sau cu sos caramel. Noi l-am ales pe cel din urma! 😉 Au fost un deliciu!

Pofta buna si voua! 😉

RETETA IN IMAGINI

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

12 Comentarii

  1. mariana says:

    Buna, de fapt e aluat oparit nu-i asa?
    Arata foarte bine.

  2. Tudic Adelina says:

    vreau sa incerc si eu sa fac churros. Dar acel sos de caramel cum se face? Sunt curioasa si de ala 😀

  3. Stroescu Mihaela says:

    M-am bucurat foarte mult să găsesc această rețetă. Am mâncat churros în Spania, la fieste. Eram mică atunci. Acum sunt un pic mai mare :)) și vreau să le fac și alor mei, ca desert. Mulțumesc!

  4. Alex says:

    Mâine fac churros am sa va spun Cum a ieșit. …

  5. Ce să fac? Nu am posh.

    • Poti folosi o punga mai groasa careia ii tai un colt. Vor avea o alta forma, dar daca nu avem ne descurcam cumva 🙂

  6. Iștoc-cozi says:

    Mulțumesc frumos de rețetă,sper că va ieși minunat

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Placinta cu branza

Placinta cu branza

Buna, dragilor! Am facut placinta cu branza si e musai sa va spun si voua ca la mine in bucatarie miroase tare bine. Poate asa va fac pofta si faceti si voi reteta de placinta cu branza. M-am pus pe framantat in ideea ca voi face niste cornuri cu ciocolata, […]

Gogosi pufoase la cuptor

Gogosi pufoase la cuptor

Gogosi pufoase la cuptor este reteta ideala atunci cand ai niste pofticiosi ce insista sa le tot faci gogosi o data la 2 zile 🙂 Nu sunt ele ca si cele prajite in ulei, dar cu siguranta sunt usurele si mai sanatoase. Mod de preparare Gogosi pufoase la cuptor: Intr-o […]

Cozonac Bradut

Cozonac Bradut

Aveam in plan pentru Craciun acest cozonac Bradut, mi s-a parut o idee interesanta si foarte draguta, care va arata fooooarte bine pe masa de sarbatoare. Si pentru ca tocmai facusem un aluat de cozonac pentru niste rulouri cu unt si scortisoara, preferatele copiilor, am „furat” o bucata de aluat, […]

Rulouri cu unt si scortisoara

Rulouri cu unt si scortisoara

Nu stiu cum o fi la voi, dar la mine, atunci cand se lasa frigul, imi place sa miroasa-n casa a scortisoara. Multa scortisoara! 🙂 Asa ca, azi avem rulouri cu unt si scortisoara – cu aluat asemanator celui de cozonac, doar ca fara oua. Este un aluat moale si […]