Churros

de Miha
10605 vizualizări
Curros cu sos caramel

Copiii mei sunt tare incantati de fiecare data cand le fac gogosi si le mananca cu pofta de fiecare data. Eu n-as putea spune ca ma dau in vant dupa ele, dar am cedat rugamintilor si am gasit astfel ocazia de a largi colectie de retete de gogosi cu aceasta reteta de Churros ce o aveam bine pusa deoparte de ceva vreme 😉

Curros cu sos caramel

Churros

Copiii mei sunt tare incantati de fiecare data cand le fac gogosi si le mananca cu pofta de fiecare data. Eu n-as… Aluat dulce churros European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 1 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • 125 g faina
  • 50 g unt
  • 50 ml ulei
  • 250 ml apa
  • 1/4 lingurita de sare
  • 1 lingura zahar
  • 3 oua
  • esenta de vanilie

Mod de preparare Churros:

Apa se pune la fiert impreuna cu untul, uleiul, zaharul si sarea. Cand incepe sa clocoteasca se pune faina, toata deodata si se amesteca energic cu un tel, pana se desprinde aluatul de pe fundul vasului. Lasam putin sa se raceasca, apoi adaugam ouale unul cate unul amestecand bine dupa fiecare si esenta de vanilie.

Punem aluatul  intr-un posh, cu dui in forma de stea si plonjam aluatul direct in tigaia cu ulei bine incins.

  • Eu am modelat aluatul sub forma de bastonase. Am spritat aluatul in tigaie si cand a ajuns la lungimea dorita l-am taiat cu ajutorul unui foarfece de bucatarie. Daca vi se pare prea greu, puteti sprita aluatul pe bucatele de hartie de copt si le puneti la prajit cu hartia de copt in sus (aceasta se va desprinde foarte repede si usor)

Se prajesc la foc mediu pe ambele parti si se scot pe un platou acoperit cu servetele de bucatarie.

Se servesc pudrate cu zahar. Sau cu sos de ciocolata. Sau cu sos caramel. Noi l-am ales pe cel din urma! 😉 Au fost un deliciu!

Pofta buna si voua! 😉

RETETA IN IMAGINI

Ma gasiti si pe Facebook la DULCIURI FEL DE FEL

poate vă plac și rețetele

12 comentarii

mariana 4 august 2016 - 12:07

Buna, de fapt e aluat oparit nu-i asa?
Arata foarte bine.

Răspuns
Miha 4 august 2016 - 12:09

da, e aluat oparit. Bun si pentru eclere 😉

Răspuns
Tudic Adelina 23 august 2016 - 19:54

vreau sa incerc si eu sa fac churros. Dar acel sos de caramel cum se face? Sunt curioasa si de ala 😀

Răspuns
Miha 24 august 2016 - 11:11

Eu am folosit o crema caramel din comert, dar daca vrei sa o faci acasa poti incerca reteta asta >>> https://www.dulciurifeldefel.ro/crema-de-caramel-sarat/

Răspuns
Alina 17 ianuarie 2017 - 23:54

Eu as vrea sa va rog frumos dacă îmi puteți spune cum sa fac sosul de ciocolata cel din comerț nu îmi place

Răspuns
Miha 18 ianuarie 2017 - 9:45

Topesti ciocolata la microunde sau pe baie de aburi, apoi torni peste ea, putin cate putin, lapte sau smantana pentru frisca, pana ciocolata ajunge la consistenta dorita de tine

Răspuns
Stroescu Mihaela 22 octombrie 2016 - 20:50

M-am bucurat foarte mult să găsesc această rețetă. Am mâncat churros în Spania, la fieste. Eram mică atunci. Acum sunt un pic mai mare :)) și vreau să le fac și alor mei, ca desert. Mulțumesc!

Răspuns
Miha 23 octombrie 2016 - 11:38

Si eu multumesc 🙂

Răspuns
Alex 4 februarie 2017 - 14:00

Mâine fac churros am sa va spun Cum a ieșit. …

Răspuns
Cătălina 25 martie 2017 - 13:58

Ce să fac? Nu am posh.

Răspuns
Miha 26 martie 2017 - 9:36

Poti folosi o punga mai groasa careia ii tai un colt. Vor avea o alta forma, dar daca nu avem ne descurcam cumva 🙂

Răspuns
Iștoc-cozi 8 aprilie 2017 - 9:20

Mulțumesc frumos de rețetă,sper că va ieși minunat

Răspuns

Lasă un răspuns